1. Black Friday tulossa myös meille...

Microsoft Lumia 950 käyttökokemukset

Keskustelu osiossa 'Nokia', aloittaja Kapteeni Haddock, 27/11/15.

Katso käyttäjittäin: Katso käyttäjittäin
 1. Kapteeni Haddock

  Kapteeni Haddock Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  28   0   0

  Liittynyt:
  6/11/03
  Viestit:
  354
  Tykkäykset:
  81
  Puhelinmalli:
  S7Edge, LGG5, OP3t, iPhone6s,Lumia950XL
  Ettei tuosta yhdestä ketjusta tule megaketjua niin lienee aika perustaa käyttökokemusketjulle. Oletan että XL:lle luodaan oma koska L640 ja L640XL:lle on omat ketjut.

  Näin kirjoitin tuohon yleisketjuun:

  Sain tänään Lumia950:n työpaikan kautta työpöydälleni. Olin pohjustanut että saan tämän testiin mutta se oli muuta kuin varmaa.

  Nyt sen kuitenkin sain. Riemu kesti hetken kunnes käynnistin laitteen. Se on ollut nyt toista tuntia "Valmistelaan laitetta...." - statuksessa. Akun irrottaminen, yhdistäminen koneeseen, soft reset yms eivät auta.

  Taitaa olla ns. DOA-laite. Voitte kuvitella fiilikseni. Olo on kuin Klunkulla jonka sormus on viety.

  EDIT1: ilman SIM-korttia ja wlanin kautta lähtee käymään. Jos saisi ne updatet ja valmistelut tehtyä tätä kautta. Stay tuned.

  EDIT2: on tämä Win10 mobile aika raakile. Laitoin äsken SIM-kortin sisään, annoin Microsoft tunnukseni ja laite kysyi että tahdonko palauttaa entisten laitteiden backupit. Valitsin rakkaan Lumia1520:n backupit. Se tahtoi sen security coden jonka annoin. Sitten se alkoi palauttaa, antoi virheen ettei onnistu ja unohti Microsoft tilini. Kun MS tiliä koetti lisätä niin se ohjasi Windows Marketplaceen joka antaa virheen ettei sisältöä löytynyt. Eikun tehdasasetukset ja uusiksi.

  Tehdasasetukset ja aloitus puhtaalta pöydältä, niin jo alkoi lyyti kirjoittamaan. Itselläni ei ole mitään kokemusta Win10mobilen dev-versioista, mutta Win10 on tuttu halpisläppärissä ja halpistabletissa. Niihin verratuna kokemus on huima. Yleisenä huomiona puhelimessa tuo Win10 ikonografia tuo mieleen Huawein luurit (Honor4x tai P7). Täysin erinlainen fiilis kun WP8.1:ssä.

  Mekaanisesti tämä musta yksilöni tuo minulle mieleeni Sony Xperia Z1-3t. Hillitty, tyylikäs mutta ehkäpä tylsähkö. Ne Mozon takankuoret varmasti tuovat tarvittavaa twistiä.

  Kamerasta en osaa sanoa mitään vielä. Kuvat eivät toistaiseksi olleet mitään päätä räjäyttäviä mutta onhan tämä keinovalaistu marraskuinen kämppä jossa pari jouluvaloa siellä täällä varmaan vaikea kohde.

  Lepotilasta (näyttö glance screenillä) siihen että saan kuvan menee n. 2-3 sekuntia. Se vika sekunti menee siihen että painiketta pitää painaa uudestaan. En oikein hahmota miten tällä sarjakuvataan, eikä dedikoidun napin jatkuva painaminen minusta tee mitään muuta kuin avaa sen kameran (näköjään valikossa on joku Valokuvan ottamisen viive-valikko jonka alta voi valita 2, 5 tai 10 sekunnin välein "ota kuva X sekunnin välein, kunnes kamerapainiketta painetaan uudestaan", mutta tuo ei ole päällä lainkaan defaultisti).

  Tarkennukseeen kameran ollessa päällä menee about sekunti. Tuossa on joku sellainen pieni pallura joka sykkii keskellä ja se lakkaa sykkimästä about sekunnin päästä jonka tulkitsen tarkoittavan tarkennusta.

  Tämä siis täysin default asetuksin. Kamera softa näyttää Lumia kameralta mutta valikoiden perusteella sovelluksen nimi on "Kamera"​

  Ne jotka ovat käyttäneet ZTE Taniaa niin kuoren irroittaminen muistuttaa sitä. Eli tuo mattamusta takakuori on jotenkin ohuempi ja joustavampi kuin esim. Lumia 820 takakuori. Ohuus aiheuttaa sen että esim. koputtaessa Microsoft logoa kuuluu ontto muovinen ääni joka ei kuulosta premiumilta. No, Mozon takakannella oletan tämän korjaantuvan. Muuten laatu- ja yleisfiilis on Sony Xperia Zx-tasoa


  Voi olla että minä en osaa laskea sekunteja, mutta sattumalta viime viikonloppuna otin liikuttuneessa tilassa muutamia kännikuvia kaverin L1020:lla kun alettiiin vertailemaan Sampan K Zoomia ja sitä ja onhan tämä L950 paljon nopeampi kameransa kanssa.

  Kaikki sovellukset ovat tähän asti toimineet paitsi Ruutu.

  Iris-skanneri toimii käsittämättömän nopeasti ja hyvällä tarkuudella, mutta varsinkin kun luurin laittaa langattomaan laturiin (DC-50) niin L950 usein tulkitsee sen katseluyritykseksi jostain kumman syystä jos katossa on jotain kuvioita. Langattomasta laturista on sanottava että L950 ei ole lainkaan nirso miten päin sen laturille asettelee. Niin DC-50 kuin Sampan EP-PG900IBEG toimivat tämän kanssa kuin unelma.

  Niin ja se uusi USB-C vai mikä on saa tän aika kuumaksi. En ole vielä hahmottanut milloin tämä pikalataa. Onko silloin jos akun tila on alhainen vai miten?

  Yleisesti tästä Win10mobilesta niin tässä on kyllä paljon enemmän säätövaraa mitä ennen. Ja user experience on oikeasti aika samanlainen kun Win10 läppärissä tai tabletissa. Ekosysteemit ja silleen.

  Se Panos Panayn mainostama planeetan paras email client sitten muuten defaulttina yhdistää Microsoft tilisi mailin ja duunipaikan mailin sellaiseksi gmailin mobiilisovelluksen tyyliseksi sekamelskaksi.
   
  paavoris tykkää tästä.
 2. ennustaja

  ennustaja Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  8   0   0

  Liittynyt:
  18/4/06
  Viestit:
  1230
  Tykkäykset:
  204
  Puhelinmalli:
  Oneplus3
  "Voi olla että minä en osaa laskea sekunteja, mutta sattumalta viime viikonloppuna otin liikuttuneessa tilassa muutamia kännikuvia kaverin L1020:lla kun alettiiin vertailemaan Sampan K Zoomia ja sitä ja onhan tämä L950 paljon nopeampi kameransa kanssa."

  Helpottava tieto. Onneksi pian pääsee kokeilemaan itse miltä tuntuu.
   
 3. Wanha

  Wanha Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  9   0   0

  Liittynyt:
  9/9/10
  Viestit:
  1393
  Tykkäykset:
  348
  Puhelinmalli:
  Lumia 1520 white
  Laitetaan nyt heti ketjun alkuun sen verran OT:ta, että testasin Lumia 640:llä kameran nopeutta, niin ei varmasti viittä sekuntia mennyt ja vaikea uskoa että 950:ssä hitaampi olisi. Itselläni siis näyttö pimeä -> virtanapista näyttö päälle -> pyyhkäisy -> salasana -> kamerakuvakkeen painallus -> kuvan otto. 950:ssä tarvi kun kameranappia kyljessä painaa, niin vaikea uskoa että menee sekunteja, jos minä otan alle viidessä kuvan tuon mukaan mitä kirjoitin.
   
 4. dale.jr

  dale.jr Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  7/2/15
  Viestit:
  3125
  Tykkäykset:
  2168
  Puhelinmalli:
  Doogee Y6 Max,Nokia 5,Erifon
  Mikä ihmeen salasana?
   
 5. b

  brainsurgery Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  10/7/07
  Viestit:
  104
  Tykkäykset:
  29
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S7
  Varmaankin lukituskoodi, jos sellaisen on asettanut.

  Laukaisinnappulaa (niissä malleissa, joissa se on) pohjassa pitämällähän tuon pääsee ohittamaan, jos pelkkiä kuvia ottaa.
   
  Kalsari-Keijo tykkää tästä.
 6. m

  mssfin98 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/5/06
  Viestit:
  123
  Tykkäykset:
  4
  Puhelinmalli:
  L950 vaihtumassa...
  Perjantaina tuli puhelin, tuplaSIM, muistikortti ja yksi SIM sisään ennen käynnistystä. Uutena asensin, ajatuksena asentaa vain tarpeelliset sovellukset. Kivuton asennus, kaupan päivityksissä ja ohjelmien asennuksessa meni kauan.
  Eka akullinen olikin käytetty alkuillasta, mutta tuolla päivitys-asennus-lataus tahdilla ihan odotettavissa.
  FonectaCaller ei saa taustatehtäväänsä käynnistettyä, vaan pyytää kaupasta jotain LUMIACALLLOOKUP juttua.
  Muissa en ole huomannut mitään ihmeitä.
  Kamera on nopea, L1020 ex käyttäjälle, sekunnissa tai alle kamera käynnissä. Kuvia räpsitään vaikka sarjalla, mutta älykäskuvaus päällä kuvia käsitellään jonossa taustalla, kerran räppäsin jonkun puskurin täyteen ja jouduin hetken odottamaan. Tuo siis vain älyttömällä kuvausnapin läpytyksellä, normaalisti ei tule vastaan.
  Sarjakuvaus on ilmeisesti rajoitettu 7 kuvaan, videosta kuvien luonti siis ehkä parempi vaihtoehto. Tuo määritetään nappipohjassa toimintoon kameran asetuksissa. Kameralla saa hyviä kuvia helposti, paremmalla prosentilla kuin L1020:llä sain.
  Video ja sen ääni on odotetun laadukasta kamaa.
  Hellon Iris tunnistus on minulla toiminut ihan ok (8/10), laseista huolimatta, on nopea, mutta hieman tyhmä vielä kun skannaa vaikka koodia ei tarvitsisikaan. Ajattelin että loistava talvella kun voi pitää hanskat kädessä, toisin kuin sormenjälkimallissa, mutta eihän tämä näyttö toimi hanskoilla! Odotin että toimii, onkohan vain joku ajurijuttu?
  Tänään kokeilin kartat sovelluksen reittiopastusta autolla, alkoi hyvin, sitten hävisi GPS, ei GPS signaalia koko loppumatkalla. Aika outo ilmiö nykypäivänä, no testattava lisää tuota.
  Tuossa siis huomioita, mutta noin yleisesti, ohjelmat ei kaadu, kaikki toimii edellisiin Windows puhelimiin verrattuna ripeästi. Olen tyytyväinen toistaiseksi.
  Niin ja toinen SIM on myös sisällä, toimii loogisesti tuokin
   
  amu tykkää tästä.
 7. Kapteeni Haddock

  Kapteeni Haddock Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  28   0   0

  Liittynyt:
  6/11/03
  Viestit:
  354
  Tykkäykset:
  81
  Puhelinmalli:
  S7Edge, LGG5, OP3t, iPhone6s,Lumia950XL
  Tässä olisi pari testikuvaa. Saattaa olla että sen ohella että en osaa laskea sekunteja, niin en osaa kuvata. Minusta nämä kuvat ovat osastoa "ihan kiva" eikä sellaista mitä odottaisin luurilta jonka pitäisi pestä Lumia1020.

  Kaksi ulkokuvaa suht aurinkoisena päivänä:

  Yahoo - login

  Yahoo - login

  Kuva marketin keinovalaistuksessa:

  Yahoo - login

  Salamalla sisällä hämärässä:

  Yahoo - login

  Ilman salamaa:

  Yahoo - login
   
 8. K

  Kontrolli Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  14/9/12
  Viestit:
  1861
  Tykkäykset:
  937
  Puhelinmalli:
  Apple + Nokia
  Hyvältähän nuo näyttää, ei tämä laite varmaan kameraan kaadu...
   
 9. ennustaja

  ennustaja Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  8   0   0

  Liittynyt:
  18/4/06
  Viestit:
  1230
  Tykkäykset:
  204
  Puhelinmalli:
  Oneplus3
  Laitetaan tähän vertailukuvaa. Eli tässä Lumia 1020llä otettu kuva ulkona pilviseen aikaan.
  Kuva siis heikoimalla laadulla, mitä saa, 5Mpix.
   

  Liitetyt tiedostot:

 10. Kapteeni Haddock

  Kapteeni Haddock Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  28   0   0

  Liittynyt:
  6/11/03
  Viestit:
  354
  Tykkäykset:
  81
  Puhelinmalli:
  S7Edge, LGG5, OP3t, iPhone6s,Lumia950XL
  Onko tuo L1020:n kuva otettu default asetuksin ilman että ollaan manuaalisesti tarkennettu mihinkään?

  Koetin näyttää mitä kaltaiseni ei-kiinnosta-valoarvot-kunhan-painan-napista-kuvaaja saa 950:lla irti. Tällä viikolla asetusten viilaajat hifistelijät pääsevät näyttämään kykynsä ja uskon että he saavat kuvista enemmän irti. Esim. itse ottamani kuvat muinoin omistamallani 808 Pureviewellä eivät näytä lainkaan siltä kun ne mainosten kiipeilijäkuvat. Varmaan olisi pitänyt viilata OSI-arvoa tai kutittaa linssin syvyyttä.

  Tässä vielä pari testi kuvaa:

  Valoisassa ruokalassa otettu foodiekuva:

  Yahoo - login

  Loisteputken valossa otettu kuva kengistä:

  Yahoo - login
   
 11. ennustaja

  ennustaja Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  8   0   0

  Liittynyt:
  18/4/06
  Viestit:
  1230
  Tykkäykset:
  204
  Puhelinmalli:
  Oneplus3
  Onhan nuo ottamasi kuvat todella hyvän näköisiä.
  Tuossa Lumia 1020llä ottamassani kuvassa ainoastaan tarkensin näkinkenkään. Miitään muutta kuvausasetuksia en ole muuttanut ja kuva on täysin käsittelemätön.
  Voisitko Haddock kokeilla sitä kaikista vaikeinta, eli ottaa liikkuvasta kohteesta sisällä kuvan (salmalla)?
  Tästä näkisin miten nopeasti tarkennus toimii.
   
 12. ennustaja

  ennustaja Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  8   0   0

  Liittynyt:
  18/4/06
  Viestit:
  1230
  Tykkäykset:
  204
  Puhelinmalli:
  Oneplus3
  Voitko Haddock vielä heittää jonkunlaisen arvion akkukestosta ja yleisestä käyttönopeudesta, KIITOS
  Jos käytät puhelimen kalenteria niin näkyykö kalenterissa täppä niiden päivien kohdalla, joille on merkintä?
  Previkassa ei ainakaan itselläni näkynyt, harmi vaan jos ei näy...
   
 13. Kapteeni Haddock

  Kapteeni Haddock Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  28   0   0

  Liittynyt:
  6/11/03
  Viestit:
  354
  Tykkäykset:
  81
  Puhelinmalli:
  S7Edge, LGG5, OP3t, iPhone6s,Lumia950XL
  Voin koettaa räpsiä kotona kuvia liikkuvista koiristani illemmalla.

  Akun kestosta on pitkällä tähtäimellä vaikea sanoa mitään paitsi että tässä vaiheessa se ei vakuuta. Toivottavasti paranee. Taustalla on pari pikalautausta ja langatonta laturilla tehtyä välilatausta. Töissä laite lepää DC-50:lla. Liitteenä kuva akun nykystatuksesta

  Käyttönopeus on kaikin puolin sulava. Varsinkin Edge-selain on salamannopea. Ainoa sovellus joka on minulla crashannut on Spotify kun soittolistan loppuun saamisen jälkeen ei meinaa palautua ilman että tapoin sen taskbarista.

  Jos ymmärsin kysymyksesi niin puhelimen kalenterin overviewssä ei näy pisteitä niissä päivissä joissa on jotain (kts.kuva)

  Windows Hellon Iris-skanneri toimii valossa, silmälasit päässä ja pilkkopimeässä, mutta hämmentävästi hämärä jossa valoa tulee jostain muualta on sille hankala ympäristö. Lisäksi Hello aktivoituu aina kun näyttö tulee päälle joten se DC-50:lle asettaminen triggeröi Iris-skannauksen. Tuohon toivoisin päivitystä
   

  Liitetyt tiedostot:

 14. ennustaja

  ennustaja Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  8   0   0

  Liittynyt:
  18/4/06
  Viestit:
  1230
  Tykkäykset:
  204
  Puhelinmalli:
  Oneplus3
  Käsittämätöntä, että kalenterin merkintätäpät on jätetty pois! Mikä ihmeen idea siinäkin on? Aiemmissa previkoissa ne vielä oli.
   
 15. ennustaja

  ennustaja Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  8   0   0

  Liittynyt:
  18/4/06
  Viestit:
  1230
  Tykkäykset:
  204
  Puhelinmalli:
  Oneplus3
  No onneksi Chroksella voi korvata MS:n oman kalenterin :)
   
 16. m

  mssfin98 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/5/06
  Viestit:
  123
  Tykkäykset:
  4
  Puhelinmalli:
  L950 vaihtumassa...
  Vihdoin pääsin töissä testaamaan työkaverin L1020:n kanssa automaattiasetuksin samaa kuvaa. Ei meinattu millään uskoa kuinka paljon värit ja terävyys oli 950:ssä parempi. Testit jäi lyhyeen kun posti toi samaiselle henkilölle 950XL:n heti aamusta. Olisin pistänyt kuvat malliksi mutta en ehtinyt lähettää kuvia itselleni ennen kuin lähti puhelimen vaihtoa virittelemään. Yritän josko huomenna pääsisi paremmin testaamaan.

  Akku kesti eilen, ilman puheluita, reilu tunnin GPS lenkki, sekalaista testausta ja käyttöä kohtuudella, kokonaisen 24h, ja yöllä vain 2% lähti akusta. Tänään taitaa illalla joutua lataamaan kun aamulla klo 6 langattomasta laturista nappasin, puheluita ehkä tunti, sähköpostia ja muuta viestiä lähes tauotta, akun kestoarvio klo 21 loppuu.
   
 17. Kapteeni Haddock

  Kapteeni Haddock Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  28   0   0

  Liittynyt:
  6/11/03
  Viestit:
  354
  Tykkäykset:
  81
  Puhelinmalli:
  S7Edge, LGG5, OP3t, iPhone6s,Lumia950XL
 18. K

  Kontrolli Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  14/9/12
  Viestit:
  1861
  Tykkäykset:
  937
  Puhelinmalli:
  Apple + Nokia
  Edelleen näyttää hyvältä, ei uskoisi että salamaa käytetty. Hyvin on myös tarkentanut, otiko ihan automaattiasetuksilla?
   
 19. Kapteeni Haddock

  Kapteeni Haddock Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  28   0   0

  Liittynyt:
  6/11/03
  Viestit:
  354
  Tykkäykset:
  81
  Puhelinmalli:
  S7Edge, LGG5, OP3t, iPhone6s,Lumia950XL
  Automaattiasetuksilla. En ole kokeillut tässä mitään muuta säätämistä kun edellisissä kuvissa pakottanut salaman päälle ja pois.

  EDIT: eiku. Näköjään salama olikin autoasetuksella ja noissa salama ei ole lauennut kuin tuossa:

  Yahoo - login

  My bad.
   
  Viimeksi muokattu: 30/11/15
  Kontrolli tykkää tästä.
 20. dale.jr

  dale.jr Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  7/2/15
  Viestit:
  3125
  Tykkäykset:
  2168
  Puhelinmalli:
  Doogee Y6 Max,Nokia 5,Erifon
  Kuvauksen kohdehan näyttää varsin pontevalta vaikka on joutunut eläinkokeeseen
   
Tagit:

Jaa tämä viestiketju