Mobiili.fi Microsoft lopetuspuuhissa: Sunrise-kalenteri ja Windows 10:n erikoinen Wi-Fi-ominaisuus...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 12/5/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Wi-Fi Sense on mahdollistanut Wi-Fi-salasanojen jaon yhteystiedoille.


  Microsoftilla on meneillään hienoinen kevätsiivous – tai sitten sattumalta pari lopetusilmoitusta vain osui juuri samaan hetkeen.

  Windows 10:ssä ja sitä ennen Windows Phonessa nähty Wi-Fi Sensen ominaisuus onnistui herättämään pahennustakin epäiljöiltä turvallisuutensa ja yksityisyytensä osalta. Wi-Fi Sense mahdollistanut Wi-Fi-verkkojen tietojen jaon niin, että yhteystiedoissa olevat henkilöt voivat omilla Windows-laitteillaan liittyä automaattisesti salasanallisiin verkkoihin.

  ”Ominaisuuden toimivana pitämiseksi vaaditun koodin päivittämisen kustannus yhdistettynä vähäiseen käyttöön ja alhaiseen kysyntään tekivät tämän panostuksen jatkamisesta kannattamatonta”, totesi Gabe Aul Microsoftilta The Vergelle.

  Windows 10 voi jatkossakin osana Wi-Fi-ominaisuuksiaan kytkeytyä automaattisesti avoimiin Wi-Fi-verkkoihin. Tämän osalta ei ole tulossa nyt muutoksia. Edellä mainittu Wi-Fi-salasanojen jako poistuu järjestelmästä Windows 10:n tulevan vuosipäivityksen osana odotettavasti heinäkuun lopulla.

  Oman älypuhelinten Windows-käyttöjärjestelmänsä sijaan Microsoft on panostanut viime aikoina mobiiliin enemmän muille alustoille tuomillaan sekä ostamillaan sovelluksilla. Microsoft teki viime vuodesta alkaen sarjan yritysostoja, joissa se hankki nyttemmin Outlook-sovellukseksi muuttuneen Accompli-sähköpostisovelluksen, Sunrise-kalenterisovelluksen, Wunderlist-työnhallintasovelluksen sekä viimeisimpänä SwiftKey-näppäimistön.

  [​IMG]
  Sunrise-kalenteri on aikanaan saanut paljon kiitosta älykkäistä ja hyvin suunnitelluista toiminnoistaan.


  Nyt näistä Sunrise on kokemassa lopun aiempana itsenäisenä kalenterisovelluksenaan. Microsoftin suunnitelmissa on tarjota kalenteritoimintoja Accomplin pohjalle rakennetun Outlook-sovelluksensa kautta. Sunrisen takana oleva tiimi on työskennellyt jo nyt tämän parissa.

  Sunrise ei ole saanut uusia ominaisuuksia tai bugikorjauksia enää hetkeen. Julkaisemassaan merkinnässä Sunrise-tiimi kertoo, ettei tämä tarjoa enää sovellukselle hyvää käyttökokemusta ja Sunrise aiotaankin poistaa sovelluskaupoista lähipäivien aikana. 31. elokuuta Sunrisen taustapalvelimet suljetaan kokonaan ja sovellus saa virallisen loppunsa lakkaamalla toimimasta täysin.

  Microsoftin on raportoitu maksaneen Sunrisesta yli 100 miljoonaa dollaria, mutta suunnitelmana alun perinkin todennäköisesti oli hyvän, kalenterien lukuisten haasteiden parissa töitä tehneiden mobiilikehittäjien valmiiksi hioutuneen tiimin hankinta.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju