Mobiili.fi Microsoft keskittyy enemmän Mobileen seuraavissa Windows 10 -päivityksissä – Continuum saa...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 27/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Kun Microsoft kesällä julkaisi Windows 10:lle Anniversary Update -päivityksen, eli ensimmäisen Redstone-päivityksen, jäi Windows 10 Mobile pienemmälle huomiolle, ja valtaosa uudistuksista kohdistui PC-käyttöjärjestelmälle. Tulevissa Redstone 2- ja Redstone 3 -päivityksissä aikoo Microsoft tiettävästi panostaa enemmän juuri Mobilen uudistuksiin, ja ainakin Continuum on saamassa kovasti kaivattuja uudistuksia. Microsoft paljasti suunnitelmiaan tällä viikolla Atlantassa järjestettävässä Ignite-konferenssissa, ja suunnitelmista uutisoi Neowin-sivusto.

  Juuri Continuumin on monessa yhteydessä sanottu olevan se ratkaiseva tekijä, jolla Microsoftin mobiilialusta voi vielä Applen ja Googlen alustoista erottua ja asemaansa pönkittää. Mahdollisuus laajentaa älypuhelin täysiveriseksi PC:ksi on houkutteleva ajatus, ja nyt paljastettujen uudistusten myötä Continuum alkaa yhä enemmän muistuttaa ihka oikeaa PC-kokemusta.

  Tulevaisuudessa Continuumia voi käyttää isolla ruudulla niin, että puhelimen oma näyttö on sammutettuna. Tällä on eittämättä ainakin iso merkitys laitteen virrankulutukselle. Lisäksi uutuutena on tulossa mahdollisuus käynnistää Continuum langattoman telakan kanssa ilman, että puhelinta täytyy edes ottaa pois taskusta. Käytännössä tämä tapahtunee Bluetooth-yhteydellä, kunhan puhelin on jo entuudestaan paritettu telakan kanssa.

  Microsoft haluaa tehdä Continuum-käytöstä entistä enemmän oikean PC-käyttökokemuksen, ja tätä auttavat useammatkin uudistukset. Yksi näistä on mahdollisuus muokata erikseen puhelimen kotivalikkoa sekä isolla ruudulla näkyvää käynnistysvalikkoa. Tähän asti käynnistysvalikko on vastannut puhelimen valikkoa, mutta ensi vuonna saapuvien päivitysten jälkeen valikoita voi muokata toisistaan riippumatta. PC-tyyppistä käyttökokemusta tuo myös mahdollisuus kiinnittää sovelluksia työpöydän tehtäväpalkkiin.

  Ehkäpä merkittävin uudistus käyttöliittymään tulee olemaan mahdollisuus käyttää sovelluksia erillisissä ikkunoissa, joiden kokoa voi myös muuttaa. Tällä hetkellä sovellusten käyttö Continuumissa muistuttaa enemmänkin tabletin käyttöliittymää, kun sovellukset toimivat aina koko näytön tilassa.

  Redstone 2 -päivitys on virallisesti saapumassa ensi keväänä, mutta Insider-ryhmään kuuluvat pääsevät joitain uudistuksia testaamaan jo lähiaikoina. Redstone 3 on saapumassa vuoden kuluttua syksyllä.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju