Mobiili.fi Microsoft jyrähti: Windows 10 Mobile -tukea riittää vuosiksi – uuden sukupolven laitteet jo...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 27/4/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2129
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Windows-alustan tulevaisuus puhelimissa ja muissa mobiililaitteissa on herättänyt erityisen paljon kysymyksiä alkaneen vuoden aikana. Tästä syystä Microsoftilla ollaan haluttu selventää viestiä siitä, ettei Windows 10:n mobiiliversio ole katoamassa mihinkään.

  Kiistämätön fakta on, että Lumia-puhelimilla ei mene erityisen hyvin. Viimeisimmät ilmoitetut toimitusluvut näyttävät hurjaa ja nopeaa laskua laitteiden menekissä. Samalla Microsoftin Windows- ja laiteyksikön johtaja Terry Myerson myönsi maaliskuussa suoraan, että ainakin vuonna 2016 yhtiön keskittyminen on muualla kuin puhelimissa eivätkä Windows-puhelimet ole oikea paikka suurten käyttäjäjoukkojen tavoittamiselle.

  [​IMG]
  Microsoftin Windows- ja laiteyksikön vetäjä Terry Myerson Build 2016 -tapahtuman lavalla.


  Keskustelun siirtyminen vahvasti kohti Windows-puhelinten ”kuolemaa” on nähtävästi aiheuttanut huolta myös Microsoftin sisällä. Windows Centralin mukaan Myerson on lähettänyt tilannetta rauhoittaakseen sähköpostia asianomaisille johtajille ja partnereille.

  Viestissään Myerson painottaa, että Microsoft on sitoutunut Windows 10 Mobileen myös puhelin-kokoluokan laitteissa. ”Uskomme tuotteen yritysasiakkaille tarjoamaan arvoon ja aikeemme on tukea Windows 10 Mobile -alustaa useiden vuosien ajan”, sähköpostissa kerrotaan.

  Myersonin vakaumus rauhoittanee myös lempilaitteidensa tulevaisuudesta huolehtivia kuluttajia, vaikka toki Microsoft on aiemminkin muuttanut aikeitaan ajan saatossa. Näin kävi esimerkiksi Windows 10 Mobilen julkaisun aikaan, jolloin vanhempien päivitettävien laitteiden lista jäi aiemmin ilmoitettua lyhyemmäksi.

  Lisäksi Myersonin viestissä kerrotaan, että yhtiön sisällä kehitetään jo seuraavan sukupolven Windows-mobiililaitteita. ”Meillä on laitesuunnitelma, jolle löytyy tukea niin Microsoftilta kuin muilta laitevalmistajilta”, Myerson paljastaa. Monien huhujen mukaan Microsoftin seuraavat puhelinjulkaisut tulisivat Surface-laitteita kehittäneeltä tiimiltä. Mikäli Surface-puhelimen tiedot pitävät kutinsa, olisi luvassa näillä näkymin tehokas laite, joka saapuisi markkinoille ensi vuonna.

  [​IMG]
  PhoneDesignerin näkemys Surface Phonesta – ei oikea laite.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju