Mobiili.fi Microsoft jatkaa ominaisuuksien poistamista mobiili-Windowsista – nyt lähti lasten nurkkaus

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 17/6/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2103
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Lasten nurkkauksesta löytyvät kaikki sinne asetuksissa määritetyt pelit, sovellukset ja media


  Microsoft vetäytyy sivummalle omien puhelimiensa kanssa, mutta samalla se karsii ominaisuuksia myös puhelinten Windowsistaan.

  Tuoreimmassa varhaisiksi testaajiksi ilmoittautuneiden Windows 10 Mobilen Insider Preview 14367 -koontiversiossa järjestelmän ominaisuuksista on saanut mennä Lasten nurkkaus eli Kids Corner.

  Lasten nurkkaus oli toiminto, jossa puhelimeen oli mahdollista määritellä rajattu määrä toimintoja ja sovelluksia käytettäväksi tilassa, jossa puhelimen voisi antaa turvallisesti lapsen käsiin. Tässä lapsitilassa toimiessa lapsi ei vahingossa esimerkiksi rajoitusten myötä esimerkiksi päässyt poistamaan vahingossa tärkeitä tietoja puhelimesta tai soittamaan yllättäviä puheluja.

  Microsoftin mukaan lapsitilan käyttö oli liian vähäistä, jotta se oikeuttaisi jatkokehityksen vaatiman ajan ja investoinnit. Lisäksi Windows 10 Mobilessa on myös hieman samankaltainen toinen toiminto, Sovellusnurkkaus, jossa voi määrittää valituista sovelluksista eri henkilöille oman aloitusnäkymänsä.

  Microsoft on poistanut mobiili-Windowsistaan ominaisuuksia jo aiemminkin – ja samasta syystä kuin lapsitilan nyt. Toukokuussa esillä oli Wi-Fi-verkkojen jakotoiminnon poistuminen.

  Microsoft on kertonut suuntaavansa puhelinstrategiassaan jatkossa ensisijaisesti vain yritysmarkkinoille. Myös tästä näkökulmasta erilliselle lapsitilalle ei löydy erityisiä perusteita. Lisäksi puhelinten yleisen tärkeyden laskiessa Microsoftilla, on pieneneviä kehityspanostuksia suunnattava harkitummin.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju