Microsoft jätti Windowsin helmikuun tietoturvapäivitykset julkaisematta – Flash-aukkoja...

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22339
Reaktiopisteet
216
Windows-10-logo.jpg


Normaalisti Microsoft julkaisee jokaisen kuukauden toisena tiistaina tietoturvapäivityksen kaikille tuetuille Windowsin versioille, mutta viime hetken ongelmien vuoksi yhtiö päätti jättää ne tässä kuussa julkaisematta. Aivan tyystin ilman päivityksiä Windowsit eivät kuitenkaan jää, sillä Flash Playerin haavoittuvuuksille Edge- ja Explorer-selaimissa on nyt julkaistu päivityksiä, uutisoi Betanews.

Microsoft ilmoitti siirtävänsä helmikuulle tarkoitettujen tietoturvapäivitysten julkaisun maaliskuun 14. päivään, joka on seuraava ”tilkkitiistai”. Sen tarkemmin yhtiöstä ei ole kerrottu, minkälaisia korjauksia on tulossa tai miksi tarkalleen helmikuun päivitysten julkaisua siirrettiin kuukaudella eteenpäin. Flash-haavoittuvuuksille on nyt kuitenkin julkaistu päivityksiä yhtiön omille internetselaimille, joskaan yhtiö ei ole tarkemmin eritellyt, mitä päivitykset korjaavat. Korjaukset koskevat Windowseja 8.1 ja 10.

Yhtiön lyhyellä varoitusajalla antama päätös siirtää tilkkitiistain päivityksiä kuukaudella eteenpäin on saanut kritiikkiä osakseen, ja esimerkiksi Google päätti näpäyttää Microsoftia paljastamalla Windowsissa havaitun nollapäivähaavoittuvuuden.

Googlen paljastama aukko Microsoftin GDI-ohjelmakirjastossa oli esillä jo viime vuoden kesäkuussa, ja Microsoft julkaisikin ongelmaan jo kertaalleen korjauksen. Marraskuussa kuitenkin ilmeni, ettei Microsoftin viime kesän paikka korjannut haavoittuvuutta täysin. Niinpä nyt, 90 päivän kuluttua Googlen tiedoksiannosta Microsoftille, Google julkaisi tiedot haavoittuvuudesta Project Zero -tietoturvaohjelmassaan.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom