Mobiili.fi Microsoft Build: mitä uutta Windows 10 -rintamalla

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 30/3/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2158
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Microsoft käynnisti tänään sen kolmepäiväisen Build-kehittäjäkonferenssin, ja tapahtuman avauksessa yhtiö kertoi lukuisia uutisia sen laitteista ja ohjelmistoista. Windows 10 oli tietysti isossa roolissa, mutta myös esimerkiksi Xbox One ja HoloLens saivat huomiota osakseen.

  Windows 10 Anniversary Update

  Microsoft hehkutti Windows 10 -käyttöjärjestelmän nopeaa leviämistä maailmalla käytössä olevissa tietokoneissa. Tulevana kesänä Windows 10 saa Anniversary Update -päivityksen, joka juhlistaa käyttöjärjestelmän yksivuotissyntymäpäiviä. Anniversary Update tuo esimerkiksi uuden Windows Ink -alustan stylus-kynien käyttäjille. Lisäksi päivitys muun muassa tekee Cortana-apurin aiempaa älykkäämmäksi sekä laajentaa Windows Hellon biometristä tunnistautumista sovelluksissa, eli käyttäjä voi esimerkiksi kirjautua eri verkkosivuille Edge-selaimessa sormenjälkensä avulla.

  [​IMG]

  Anniversary Update tulee myös Xbox One -pelikonsolille, mikä yhtenäistää Xboxin sovelluskaupan Windows 10:n sovelluskaupan kanssa, kun universaalit Windows 10 -sovellukset saapuvat pelikonsolille.

  Windows 10 -käyttäjien Anniversary Updaten ohella Microsoft julkaisee myös Anniversary SDK -ohjelmistotyökalut, joilla sovelluskehittäjät voivat hyödyntää päivityksen uusia ominaisuuksia sovelluksissaan.

  HoloLens

  [​IMG]

  Microsoftin lisätyn todellisuuden HoloLens-lasien kehittäjäversioiden toimitukset ovat alkaneet. HoloLens Development Edition -paketti maksaa 3000 dollaria ja sisältää lasit, laturin sekä pienen ohjauskapulan. Lasit toimivat itsenäisesti, ilman erillistä tietokonetta, ja niillä voi käyttää universaaleja Windows 10 -sovelluksia. Lisäksi muutamia HoloLensille kehitettyjä sovelluksia on jo julkaistu. Yksi niistä on Galaxy Explorer, jossa voi tutkia kolmiulotteista mallia galaksista. Sen avulla kehittäjät voivat tutkia HoloLensin käyttömahdollisuuksia.

  Sovellukset

  Tilaisuudessaan Microsoft sivusi myös joitain kovasti kaivattuja sovelluksia. Sen mukaan muun muassa Facebook ja Instagram ovat pian saamassa uudet universaalit Windows 10 -sovellukset.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju