Mobiili.fi Microsoft aloitti Windows 10:n ilmaisen Anniversary Update -päivityksen jakelun

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 3/8/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Microsoftin Windows 10 -käyttöjärjestelmä täytti muutama päivä sitten vuoden, ja tuota vuosipäivää juhlistaakseen on Microsoft nyt aloittanut etukäteen lupaillun Anniversary Update- eli ”Vuosipäiväpäivityksen” jakelun Windows 10 -tietokoneille. Windows 10 Mobilelle päivityksen on määrä saapua lähiviikkojen aikana.

  Päivityksen jakelu alkaa vaiheittain, ja Microsoftin blogin mukaan ensimmäiseksi vuorossa ovat ”uudemmat koneet”. Vuosipäiväpäivitys ei vaadi käyttäjältä mitään erityistoimia, jos Windows Update -asetuksissa on määritetty käyttöön automaattiset päivitykset. Päivityksen jakelu laajenee lähipäivien aikana, mutta malttamattomimmat voivat toki jo käydä Windows Update -osiossa katsomassa, josko päivitys olisi manuaalisesti ladattavissa.

  Anniversary Update on kaikille Windows 10 -käyttäjille maksuton päivitys, joka lupailee parannuksia ja uusia ominaisuuksia monilla osa-alueilla.

  Eräs suurimpia uutuuksia synttäripäivityksessä on Windows Ink. Kyseessä on alusta, joka mahdollistaa monipuoliset stylus-ominaisuudet Windows 10 -laitteilla. Käyttäjät voivat esimerkiksi tehdä nopeita muistiinpanoja käsin, hahmotella ideoita piirroksin tai muokata ruutukaappauksia kynän avulla. Lisäksi monet sovellukset saavat erityisiä Ink-toimintoja. Esimerkiksi Office tukee jatkossa käsin kirjoitusta ja Kartat-sovelluksessa kynällä voi hahmotella vapaavalintaista kulkureittiä.

  [​IMG]

  Microsoft Edge -selain muuntuu Anniversary Updaten myötä virtapihimmäksi ja muistitehokkaammaksi. Tietoturvaa ja kätevyyttä taas luvataan laajentamalla Windows Hello -kirjautumistoimintoa verkkosivujen ja sovellusten käyttöön. Samalla Windows Defenderiä parannellaan esimerkiksi aiempaa monipuolisemmilla turvatarkastusten hallintavaihtoehdoilla.

  Näiden lisäksi Cortana saa uusia toimintoja niillä markkinoilla, joilla apuri on saatavilla. Jatkossa Cortana löytyy Windows 10 -laitteen lukitusruudun yltä, mahdollistaen monia pikkutoimintoja ilman tarvetta avata laitteen lukitusta.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju