microSD kortinlukija

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja esasuuronen, 3/11/06.

 1. esasuuronen

  esasuuronen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  17/12/04
  Viestit:
  284
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  0456709033 saunalahti
 2. hatyri

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/5/06
  Viestit:
  191
  Tykkäykset:
  0
 3. MiCO

  MiCO Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  31/3/04
  Viestit:
  1178
  Tykkäykset:
  2
  Niin, itsekin mietin mikä tässä nyt oli niin ihmeellistä? Tuo minimaalinen koko? Kyllä kortinlukija saa minusta olla ihan silmin nähtävissä, ja noita 5-20 in 1 -lukijoita jotka microSD-korttejakin syövät saa joka paikasta alle parinkympin.
   
 4. esasuuronen

  esasuuronen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  17/12/04
  Viestit:
  284
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  0456709033 saunalahti
  ei se muoto, vaan pieni koko

  Laitoin linkin vaan ihan muillekin ihmeteltäväksi, kun toi on niin pieni :)

  Itsekin kannan kortinlukijaa koko ajan taskussa, mitä pienempi sen parempi.
   
 5. Kanttori

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/10/05
  Viestit:
  110
  Tykkäykset:
  0
  Tässä voikin sopivasti aiheen vierestä kysyä..

  Eli mikä näissä kaikissa erilaisissa muistikorteissa on ideana?

  Nokialla taitaa useimmissa olla nykyään miniSD:tä, sitten joistakin uusista näyttäisi löytyvän microSD:tä, joka on ilmeisesti eri kuin miniSD. Sitten on vielä MMC-muisteja. Ja vielä Sonyn Memory stickit + sen seitsemän variaatiota.

  Mikä näistä erilaisista muistikorteista on nopein? Mitä etua niissä on toisiinsa nähden, että pitää montaa erilaista käyttää?

  Tietenkin ymmärtää että eri yhtiöt käyttävät erilaisia, mutta kun esim. Nokiallakin näyttää uusissakin olevan kolmea erilaista..
   
 6. hatyri

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/5/06
  Viestit:
  191
  Tykkäykset:
  0
  Onhan toi oma sotkunsa. Itse ole perillä ollenkaan mikä minkäkin kortin lisenssi sotkut on mutta voisin vähän osaksi sitäkin odottaa syyksi.
  Toinen syy on että kortit on ollut pienenemään päin.

  Jos noita nokiankin malleja kattoo niin ensimmäiset oli MMC-kortteja yhdellä jännitteellä. Sen jälkeen niistä tullut kaksoisjännitteen (DV) ja RS-MMC (Reduce Size) joka pienempi ja sopi vanhan MMC-kortin paikalle pelkällä jatkoadapterilla. DV RS-MMC sopii kaikkiin MMC paikkoihin vaatien vaan joissain jatkoadapteria kun taas ei DV mallit ei sovi kaikkiin jännitteidensä puolesta ja ei RS mallit taas kokonsa takia.

  SD (Secure Digital) puolestaan toi suojauksia enemmän kortille josta MiniSD ja MicroSD on vain pienempiä ja uudempia versioita. Se miksi MiniSD kortista ollaan siirtymässä on MicroSD korttiin on kai juuri koko.
  http://www.sdcard.org/sd_memorycard/index.html

  Nopeuksiin en ota sen enempää kantaa kuin että esim. MMC on sekin kehittynyt nopeuksissa alkuajoista huomattavasti. Nykyisinhän on highspeed mmc kortteja jotka tunnistaa muunmuassa siitä että yhden kontaktirivin sijasta siinä onkin kaksi kontakti riviä.

  Oma mielenkiintoinen hommansa on nykyinen 2gigan rajoitus fat16 takia. Nyt kun muistikortit alkavat olemaan jo isompiakin kuin 2gigaa niin esim. MiniSD-korttien lisäksi on tullut HC MiniSD-kortteja joissa eri tiedostojärjestelmä (fat32) sallien korttien koot aina 32GB saakka. Tietenkään nämä kortit ei toimi tavallisen MiniSD paikalla oikein. Eli suohon ei näytä olevan vieläkään helpotusta vaan saa edelleen olla tarkkana mitä kirjaimia löytyy nimestä.
   
 7. hatyri

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/5/06
  Viestit:
  191
  Tykkäykset:
  0
  Samaan syssyyn voisi varmaan pistää tästä GB ja GiB eroista. Eli kuinka toinen giga onkin isompi kuin toinen.
  Tuntuvat olevan vähän miten sattuu nämä ilmoitukset välillä tarkoittaen GB ja välillä GiB. Ero kun on siinä että toisessa käytetään 1024 jaollisuutta joka perinteinen tapa ilmoittaa muistit ja toinen on 1000 jaollinen jolla saatiin aikoinaan näyttämään kiintolevyt hieman isommilta esitteessä.

  Tarkemmin asiasta esim. http://physics.nist.gov/cuu/Units/binary.html
   

Jaa tämä viestiketju