Mobiili.fi Menikö Solu-kampanja ohi suun? Suomalaista tietokonetta saa jälleen

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 25/11/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2103
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Solu


  Solu on syksyllä esitelty tietokonekonsepti, joka lupaa suoraviivaisen Internet-aikaan sopivan käyttökokemuksen. Solu on suomalaisen Solu Machines -startupin käsialaa ja poikkeuksellisesti laite myös valmistetaan Suomessa. Pikkuinen tietokone on jo käynyt läpi yhden joukkorahoituskampanjan ja nyt sitä saa ennakkotilattua rauhallisempaan tahtiin.

  Solu on pilviyhteyksillä varustettu mobiililaitteenomainen tietokone, jota voi käyttää joko sellaisenaan tai ulkoisten näyttöjen kanssa. Käyttöliittymänä toimii uusi Linux-pohjainen SoluOS, joka lupailee orgaanista ja intuitiivista käyttökokemusta. Laitteen sisuksissa piilee seuraavaa tekniikkaa.

  • Neljän ARM Cortex-A15 -ytimen suoritin, todennäköisimmin Tegra K1
  • Neljä gigatavua LPDDR3-tyypin RAM-muistia
  • 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa
  • 1200 milliampeeritunnin akku
  • Wi-Fi 802.11a/b/g/n, Bluetooth 4.0, USB Type-C -liitäntä
  • SoluOS-käyttöjärjestelmä

  Solun Kickstarter-kampanja loppui marraskuun lopussa keräten yhteensä 219 543 euroa tukea. Nyt laite on siirtynyt ennakkotilattavaksi Indiegogo-palveluun. Yhden Solun saa tilattua 379 dollarilla ja lopulliseksi myyntihinnaksi luvataan 479 dollaria. Euroopassa myyntihinnan on kerrottu päätyvän 449 euron tuntumaan.

  Indiegogo-tilaajille Solun toimituksien luvataan alkavan heinäkuussa 2016. Kickstarter-kampanjassaan Solu Machines tähtäsi toukokuussa alkaviin toimituksiin, eli todennäköisesti laitteet pyritään lähettämään ensimmäistä kampanjaa tukeneille jo tuolloin.

  [​IMG]
  Solu-tietokone

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju