Megapikseliluokan digikuvien lähetys kännykällä?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja polar, 2/2/03.

 1. polar

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/2/03
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Tällainen on alkanut vaivaamaan, varsinkin kun nyt tuo digitaalinen valokuvaus on ottanut takapakkia näiden postimerkkikameroiden myötä.

  Eikö markkinoilta todellakaan löydy digitaalikameraa ja kännykkää, jolla pystyisi siirtämään kuvat kamerasta (infra/bluetooth) kännykkään ja siitä edelleen lähettämään sähköpostin liitteenä eteenpäin (gprs)?

  En tarkoita tässä noita "surkeita" 640*480 kännykän oheiskameroita, vaan ”normaaleja” megapikseliluokan digitaalikameroita. En myöskään tarkoita 9210 ja digitaalikamera yhdistelmiä, sillä näillähän tuo homma on jo arkea (paitsi tuo gprs ;) Jokos tällainen on mahdollista noissa taskukokoisissa kännyköissä?

  ps. Nokiallahan tuo upload on (luokka6: 2+2), joka on teoriassa kaksi kertaa nopeampi, kuin esim. Siemens/Ericsson luokka8: (4+1), joten tässä tapauksessa tuo Nokian gprs luokka olisi ideaalisempi tiedostojen lähettämiseen.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  On sekä BT ja Infra kameroita, jälkimmäisiä ollut hyvin pitkään ennen GPRSää, Jos kameraassa oman mailiclientti niin BTllä menee varsin surutta, IRDAlla joko siirretään luuriin ja lehetetään sieltä tai suoraan heittämällä IRDAlla mailmalle (huomioitava että kameran ja luurin löydettävä yhteinen protokolla) Toinen tapa hommata sopiluuri jossa sopiva muistikortti ja käyttää sitä siirtotienä (suosittua mm. Communicaattorissa)
  S55 on 3+2/4+1, mutta todella huomion arvoista että kaksiaikajaksoa on huomattavasti nopeampi, tosin vie myös virtaa enemmän.
   
 3. polar

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/2/03
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Millä puhelinmallilla ja kameralla olet saanut tuon toimimaan? Kuten sanoit niin ohjelmistopuoli luultavasti ratkaisee (protokollien yhteensopivuus, kameran clientti) Mistähän malleista nämä ominaisuudet löytyvät? Ericsson, Canon, Nokia, Casio?
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Pistin privana.
   
 5. polar

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/2/03
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Teoriassa tässä lienee neljä tekniikkaa, jotka voisivat toimia: infrapuna, bluetooth, muistikortit (SD,MMC,MemoryStick,CompactFlash) ja miksei suora piuhakin kävisi, jos sellainen vaan sallittaisiin (esim. usb).
  Ongelmana on vaan, että infrapuna/bluetooth kameroita ei vaan näy markkinoilla?, muistikortteja tukevat harvat ja kalliit puhelinmallit. Piuhan yhteentoimivuudesta ei ole tietoa.

  esim. Nokia 5100 ja Canon S45 tapainen yhdistelmä olisi unelma, mutta kun ei niin ei... ;)
  Mutta mitenkä tuollaisen piuhan käyttäminen luonnistuisi? nokiassahan on usb data piuha, ja canonissa myös usb. Liitäntä olisi nokian oma liitäntä toisessa päässä ja canonin päässä mini usb liitäntä. Sanokaahan, jotka javaa tuntevat, onko mahdotonta vaatia tuon nokian muistiin mahtuvaa ajuria/ohjelmaa, jolla näiden kahden laitteen välinen tiedonsiirto onnistuisi ts. nokialla pääsisi selaamaan canonin compact flash muistia.
  Kännykän muistin vähyydestä johtuen, olisiko mahdollista että tiedonsiirto voitaisiin bufferoida kännykän muistissa, jolloin isompienkin tiedostojen siirto onnistuisi?
   
 6. Whig

  Whig Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/6/02
  Viestit:
  862
  Tykkäykset:
  201
  Puhelinmalli:
  170.275 MHz transmitter
  Tukeeko mikään puhelin CF kortteja?
   
 7. werty

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  109
  Tykkäykset:
  0
  Herää nyt...
  CF korttihan on melkein isompi kuin puhelimet. ;)
   
 8. Whig

  Whig Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/6/02
  Viestit:
  862
  Tykkäykset:
  201
  Puhelinmalli:
  170.275 MHz transmitter
  Näinpä.
  Mutta Polar kirjoittikin "(SD,MMC,MemoryStick,CompactFlash)" jossa viimeisenä lymyilee tuo CF.
  CF olisi myös MMC:tä kestävempi kortti.
   
 9. Esa Sakkinen

  Esa Sakkinen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  870
  Tykkäykset:
  0
  Minulla on CF-sovitinkortti MMC:lle joten voi sitten kommarilla lähettää kuvan eteenpäin.

  Tuon sovittimen ongelma on suuri koko - kameran luukkua ei saa kiinni, eikä kameraan saa virtaa päälle muuten kuin painamalla luukkukytkin muulla tavalla pohjaan. Mutta kohtuullinen ratkaisu on käytännössä löytynyt...
   

Jaa tämä viestiketju