Megaketjut

Keskustelu osiossa 'Ylläpito', aloittaja anamasa, 11/7/11.

 1. anamasa

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/2/07
  Viestit:
  82
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+
  Tuli tuolla Androidin sovellukset-ketjussa taas mieleen tämä jo pidempään vaivannut ongelma

  Onko tälle mahdottomalle megaketjulle muuten olemassa joku virallinen linjaus? Mitäs jos pikkuhiljaa availtaisiin rohkeammin uusia ketjuja tyyliin
  - Androidin sääwidgetit
  - Hyvä laskin Androidille
  - Vedonlyönti Androidilla?
  - Androidin Facebook-sovellukset
  - Android Market
  - yms. yms.

  Noihan voisi nimetä yhtenevästi tyyliin

  [Android] Strippipokeri
  [Symbian] RSS-readerit

  Tai miksei samantein omat foorumin alaosiot eri alustoille. Mitä mieltä?
   
 2. HateBreeder Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  21/1/09
  Viestit:
  715
  Tykkäykset:
  5
  Puhelinmalli:
  Huawei Honor 8
  Hyvä idea. Itse kannatan tuota, että jokaiselle alustalle oma alaosio tuonne ja sitten esim. androidin puolella voisi olla jonkinlainen jako, kuten RSS-readerit, pelit, widgetit jne...
   
 3. puikko

  puikko Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  29/7/07
  Viestit:
  1673
  Tykkäykset:
  208
  Puhelinmalli:
  iPhone 6
  Tämän jälkeen Haku-toiminnon voikin foorumilta poistaa. Sitä ei tarvita.
  Kunnes nämä Android sää/laskin/market/facebook/twitter/etc ketjut venyvät liian pitkiksi niin voidaan perustaa Android sää2/laskin2..-ketjut?
   
  1 henkilö tykkää tästä
 4. HIGHEND

  HIGHEND Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  33   0   0

  Liittynyt:
  22/12/08
  Viestit:
  2510
  Tykkäykset:
  39
  Puhelinmalli:
  Samsung S6 + Lukuisia muita
  Mun mielestä loistava idea. Haku-lomakkeella ei löydä mitään...
   
 5. anamasa

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/2/07
  Viestit:
  82
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+
  ehhehe puikko :|

  Ymmärsit kyllä mitä ajoin takaa. Jotain vaihtoehtoa tuolle megaketjulle, josta ei nyt löydä mitään ja jossa kysytään samoja asioita joka viikko, joihin sitten vastataan, että "lue ketju". Nyt sovellusosiossa on 174 ketjua, joista yksi on Androidin sovellukset, jossa on kohta 3000 viestiä. Ei ole järkeä ei, ellei sitten elämän ainoa ilo ole puhelimen räpläys ja sitä kautta tuossa ketjussa päivystäminen 24/7 .

  Ongelmahan ei ole koskaan ketjun absoluuttinen pituus, vaan se, että siinä käsitellään n-määrää täysin erilaisia sovelluksia, täysin eri aikoina. Samoista sovelluksista ja niiden eri versioista puhutaan monessa eri kohdassa kuitenkin täysin irrallaan samoihin sovelluksiin liittyvistä aiemmista viesteistä. Se on nyt loputon Q/A -palsta.

  Ei jossain Fillari-palstallakaan ole yhtä ikuisuusketjua tyyliin "Hyvät reitit", vaan paljon eri keskusteluja eri reiteistä ihmisten tarpeiden mukaan. Jos johonkin ketjuun ei synny keskustelua, niin aika hautaa sen automaattisesti pimeämmille sivuille. Sitä vaan alunperin tuumailin, että perustuuko tuo megaketju johonkin Ylläpidon tekemään linjaukseen, vaan onko se vaan, koska niin on aina ollut?
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Perinteisesti linja on ollut se että yhdenketjun alla löytyy näppärästä esim mainitsemasi sovellukset jollain rajauksella, se toimii tavallaan vähän keskuteluna jota on aktiivikäyttäjän helppo seurata ja josta löytyy uudet mielenkiintoiset softat tai vanhojen päivitykset ja parannukset, sellaiset joista ei ole juttua oman ketjun vertaa. sieltä on myös helppo hakea kunnollisia postauksia vs isosta määrästä eri ketjuja.

  Sovellus osiossa on sovelluskohtaisia ketjuja mielenkiintoisemmista sovelluksista, joista toivottavasti hyvä aloitus ja hyvä otsikko, ne asioita jotka hyvin tarkeitä lukijan kannalta, muuten niillä ei oikein omana ketjuna lisäarvoa.

  Kun muut ovat siinä yhdessä ketjussa on hakeminen myös paljon helpompaa, kuin hakea sadoista ketjuista.

  Kannatan silti hyvää ryhmittelyä, en siis noin pikkutarkkaa kuin ehdottamasi, mutte sellainen vaatii postaajilta ja erityisest moderaattoreilta hyvin paljon enemmän työtä ja sitä heillä ilmeisesti ihan tarpeeksi muutenkin.

  Alaosioden ongelma on siinä että se vaikeuttaa entisestään oikean osion löytämistä ja oikea osio voi myös matkan varrella muuttua, osionti sinänsä helpottaa niiden lukemista jotka haluavat seurata vain yhtä kapeaa osiota, mutta vaikeuttaa niiden seuraamista jotka haluavat useampaa osiota seurata, eli oikeastaan nyky käytäntö on kumpienkin puolien yhdistelmä.

  Hyvin kiteytetty

  Lisää ketjuja, lisää aliosoita vaikeuttaa entisestään hakemista.

  Jos nyt ketjusta ei löydä, niin se johtuu lähinnä postauksista, joissa puhutaan asiasta mainitsematta sitä mistä puhutaan, ja toinen ongelma on että jätetään lainaamatta kommentoitua asiaa. Se että tälläiset asiat pilkotaan omiin ketjuihin ei paranna asiaa. Foorumilla on aloituksia joissa vasta kymmenennessä viestissä joku vahingossa kirjoittaa mistä puhutaan, sellaisen löytäminen mammutti ketjusta tai tuhannen aloituksen joukosta on hyvin vaikeaa.

  **
  Muistaakseni aivan ensimmäisessä foorumin alustassa oli puumainen systeemi siinä homma toimi, sellaista toiminnallisuutta allekirjoittanut on toivonut siitä lähtien.

  ***
  Kannatan hyviä alituksia mielenkiintoisista aiheista, esim Android puolelta Outbreak! Zombies [Android pelia]
  Hyvä otsikko (pelia kai typo?), josta selviää ohjelman nimi, mille alustalle ja että kyse pelistä. erittäin hyvä.

  Itse aloituksessa kerrotaan erittäin hyvin millaisesta ohjelmasta kyse , aloittaja on myös aloituksen jälkeen ollut aktiivinen. Ainoa kauneusvirhe että itse aloituksessen viestissä ei mainita ohjelman nimeä.

  Kuvittelisin että moderointi suhtautuu tuollaisiin myötämielisesti.


  Nokia Sports Tracker
  Ketju on aiheuttanut keskustelua useampaan otteeseen, ketju on varsin aktiivinen ja pitkäikäinen, mikä hyvä, mutta esimerkki siitä että aloittaminen on aika vastuullista ja aktiivisuutta vativaa. Nokia Sports Tracker on kuopattu, eli sitä ei enään ole, ja ketjuun on liitetty Sports Tracking Technologiesien (Ei Nokia) Sport Tracker ohjelmaa käsittelevä ketju, jossa eri web palvelu ja ohjelma on nykyään alustariippumaton ja siis myös eri yhtiö. Jossa aloittajan olisi toivonut päivittävän niin otsikkoa kuin aloitusta ja suomenkielellä kertoa mistä kyse ja aloitukseen linkit ketjun avain kohtiin.

  Miksi tuon otin esimerkiksi, niin ajatus että koko ohjelman historia löytyy samasta ketjusta on ihan ok vs että siitä olisi useita aloituksia joissa jokin epämääräinen aloitus, avain sana on mielestäni aloistu ja otsikointi.
   

Jaa tämä viestiketju