Mediapuhelimen kylkiäiset

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja smrk, 29/11/04.

 1. smrk Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/4/03
  Viestit:
  1446
  Tykkäykset:
  44
  Mediapuhelin mainostaa Onnin ja Helmin avaajille hienoja kylkiäisiä. Kolme kun avaa saa digiboksin, kahdella saa DVD soittimen ja yhdellä CD-soittimen. Alareunassa sitten on pienellä että edun saa kesä-elokuussa 2005, jos kuhunkin liittymään on kertynyt 110 euroa maksettuja laskuja. Kun ottaa huomioon vipeet numeron siirrossa ja laskutuksessa aikaa tuon keräämiseen on n. 8 kuukautta. Tämä tarkoittaa 13,75 euroa kuussa. Onnin hinnoilla tämä olisi n. 190 minuuttia (tai tekstiviestiä) kuussa. Kyseessä on varsin huomattava ehto, koska keskimääräinen käyttäjä jää sen alle. Tuollaista ei saa enää piilottaa mihinkään pikkutekstiin ja mainostaa, että edun saa muka liittymän avaamalla. Törkeää! Edun saamiseksi pitää sekä avata että puhua todella paljon. Kuluttajalta viedään oikeus nauttia alemmista hinnoista pakottamalla hänet puhumaan enemmän.

  Kuka vastaa, jos dna:n laskutus viivästyy ja sen takia ei saakaan etua?
   
 2. Jasse

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/12/02
  Viestit:
  592
  Tykkäykset:
  5
  Itselläni on ollut yleensä tapana ostaa liittymä varsinaisen liittymän takia. Ei minkään kylkiäisen ja jos sellainen on annettu niin ok. Tietysti kaikkia vedättäjiä kiinnostaa erityisen paljon nuo kylkiäiset. Helppoahan se on mennä avaamaan liittymän, jotta saa uuden CD-soittimen (esim.)

  Naurettavaa minusta, mutta ei kai siinä muuta kuin, että kukin tavallaan.
   
 3. Flyer Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  1180
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  N97
  Herrat lypsäjät ym kikkailijat ovat saaneet tälläiset ehdot aikaan. Kylkiäisen saa varmaankin myöhemminkin kun on kertynyt riittävästi laskutusta.
   
 4. Guest Vieras

  0   0   0

  Herää vaan kysymys tarviiko tuota paskaa jakaa ollenkaan... Mitä hienoa on saada jotain vinkuintialeluja ikuisuuden kuluttua liittymän avauksesta?
   
 5. Flyer Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  1180
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  N97
  Mitäpä sitä lisäämään mitään sellaiseen tekstiin mistä on samaa mieltä...
   
 6. sakkeh

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/10/04
  Viestit:
  32
  Tykkäykset:
  0
  Viime jouluna sai avata DNA vakio S liittymän siten, että 15 kk siitä eteenpäin jos ei puhunut tai tekstannut yli 10 euron edestä kuussa, ei laskua kertynyt lainkaan. Lisäksi sai S-ryhmän kauppoihin lahjakortteja yhteensä 50 eurolla. On vissiin huomattu ettei tällainen ole pitemmän päälle kannattavaa, paitsi asiakkaalle.
   
 7. miko

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/10/04
  Viestit:
  92
  Tykkäykset:
  0
  No on se nyt kumma, kun lahjoistakin jo valitetaan. Ei minkään liikkeen tarvitsisi antaa yhtään mitään, jos ei haluaisi. Ja kyllä mä uskon, että firmat menisi aika nopsaa konkurssiin, jos tuon hintaisia esineitä jaettaisiin tuosta vaan ja kenelle vaan. Eiköhän nuo ehdot ole aivan dna:sta kiinni (jälleenmyyjä saa dna:lta rahat 7 kk:n päästä). Ja niin kuin tulikin jo esille, hinnoittelun takiahan liittymiä pitäisi vaihtaa, kaikki muu on vain extraa!!Jotain kiitollisuutta voisi osoittaa, eikä joka asiasta aina valittaa...
   
 8. Darwin

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/11/04
  Viestit:
  47
  Tykkäykset:
  0
  Lahjahevosella pitäisi olla suora,reiättömät ja mielellään valkaistut hampaat =) eikö?
   
 9. Finnvehvi

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/3/04
  Viestit:
  73
  Tykkäykset:
  0

  Eiköhän DNA ole laskenut ihan tarkkaan mikä kannattaa ja mikä ei. Ei nuo mitään ilmaisia lahjoja ole, vaan asiakas maksaa ne korkeampina käyttömaksuina kuin kilpailijoilla, jotka pelaavat selkeää peliä eli mahdollisimman pienet puhelu-, tekstiviesti- ja kuukausimaksut.

  Tommoset kylkiäiset vaan hankaloittaa kuluttajan päätöksentekoa ja tottakai monet vaihtaa liittymää kun ne on saatu. Sen jälkeen ei ole enää kannattavaa pitää ylihintaista liittymää jonka kuuluvuuskaan ei yllä kilpailijoiden tasolle.

  Kannattaisi ton DNA:nkin lähteä suoraan vaan hinnoilla kilpailemaan, niin saisi pidettyä asiakkaista pitkään kiinni. Luulisi olevan suht helppoa, kun niillä ei ole kaupungeissa gsm 900 verkkoakaan rasitteena.
   
 10. puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3697
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  LG G4
  0.69e/kk hinnalla ei paljon lahjoja ostella.
  900 verkko ei ole rasite, päinvastoin sillä saa edullisemmin rakennettua hyvän sisätilapeiton.
   
 11. Jasse

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/12/02
  Viestit:
  592
  Tykkäykset:
  5
  Totta. Tämän takia Dnan asiakas joutuu maksamaan 0,12€ vuodessa enemmän kuin esim. Kolumbuksella.

  Pakettiliittymiä en huomioinut tuossa, koska se vain yksinkertaisesti on vaikeaa.
   
 12. Flyer Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  1180
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  N97
  Ei DNA ole mitään laskenut noitten kylkiäisten kohdalla. Kauppias ja tässä tapauksessa Mediapuhelin on laskenut että tarjotaan asiakkaalle pussillinen pähkinöitä jos se kerran ottaa liittymän. Nämä kylkiäis ehdot vain paljastavat millä ehdoilla kauppias saa korvauksen siitä että on onnistunut myymään asiakkaalle liittymän. Kauppias saa korvauksen puolen vuoden päästä jos asiakas on tuottanut yli sadan euron laskutuksen operaattorille.
   
 13. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Juu, eli firman kylkiäisistä tässä ensisijaisesti tietenkin on kyse; ketju pyrkii tarttumaan liittymien uudelleen käynnistyneeseen uusmyyntiin (uudet markkinoita liikuttavat tuotteet, Onni ja mikseipä myös Helmi) tarjoamalla jonkin huiman kylkiäisen. Puhtaasti tietenkin on väärin vetää "on yhtä kuin" -merkkiä liikkeen saamiin komissioihin liittymien myynnistä, sillä onhan jälleenmyyjällekin omat katteensa jäätävä. Kuitenkin Mediapuhelimelta mielestäni pieni ajan myötä tapahtunut suunnanmuutos, koska yksityisenä ketjuna ei ole ollut niin suurta väliä sillä, onko asiakkaan liittymä jäänyt todellisuudessa tuottamaan operaattorille vai onko riittänyt kunhan asiakkaalle saadaan puhuttua vain joku pöytälaatikkoliittymä pariksi kuukaudeksi matkaan. Luonnollisesti tällaiset liittymät voivat tarkoittaa myös ketjukohtaista komissioiden maksuratkaisua, jotka sitten saattavat näkyä asiakkaalle hieman poikkeavanlaisina kylkiäisehtoina. Jotain on pääteltävissä, mutta ei nyt sentään ihan suoraan.

  Jokainenhan voi luonnollisesti vaikuttaa jaloillaan tällaiseen tiukasti säännösteltyyn kampanjointiin, ja avata liittymänsä jossain muualla jos tarvetta uudelle dna-liittymälle ilmenee.

  Mediapuhelin kuitenkin on yksityinen ketju ja tätä kautta hieman erilaisessa asemassa kuin esim. dna+ tai muut vastaavasti suoraan operaattorin pussia hyödyttävät liikkeet, joilla uskoisin että "vastuu" tehdystä työstä on ollut hieman eri kantimissa. Kaikki toki toimivat markkinoilla oman roolinsa ja tarkoitusperiensä mukaisesti, tässä taas tulee se asiakkaan rooli esiin, millaista palvelua asiakas matkapuhelinketjultaan haluaa. Toiset etsivät kylkiäisiä tai halpoja puhelimia, toiset tarvitsevat enemmän vastuullista ja monipuolista palvelua. Aivan perusajatus gsm-ketjujen välillä, toteutuu hyvin pitkälti kaikilla operaattoreilla joilla katukuvassa on enemmänkin liikkeitä ja tuskin miksikään muuttunee. Toiset ihmettelevät, kuinka "kalliiksi" miellettävissä tylsissä liikkeissä riittää asiakaskuntaa, toiset pohtivat päänsä puhki kuinka kukaan lähtee tavoittelemaan hyötyä ihmeellisistä kylkiäiskampanjoista.

  Onneksi kenenkään ei ole pakko asioida liikkeessä, jonka "missiota" ei halua edistää, tai ei halua ymmärtää tapaa toimia markkinoilla ja kohderyhmää.
   
 14. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Ei kai tässä valiteta lahjoista, vaan siitä että lahja luvataan avauksesta, vaikka todellisuudessa siihen vaaditaan paljon muutakin, ja jopa normaalisti käyttöön liittymän avaava ei läheskään varmasti yllä tuolle tasolle. Kuten joku on aikaisemmin täällä sanonut, alatekstillä voi tarkentaa tarjouksen ehtoja, muttei muuttaa koko asiaa. Tuossa tuon lahjan saa jo melkeimpa liittymän aktiivisesta käytöstä, eikä avauksesta.

  Kärjistettynä esimerkkinä jos minä omistan matkapuhelin liikkeen ja lupaan kanta-asiakasohjelmaani liittyvälle ilmaiset BT-HF:n (liittymismaksu 2,90€) ja alanootissa edellytän että ko. kanta-asiakkaan on myös ostettava minulta 10 ovh hintaista puhelinta 5kk sisään, on erittäin kyseenalaista puhua avauslahjasta, kun todellisuudessa kyseessä on jotain aivan muuta.
   
 15. Finnvehvi

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/3/04
  Viestit:
  73
  Tykkäykset:
  0

  DNA:lla ei ole hyvää sisätilapeittoa. On vain huonosti sisätiloissa toimiva gsm 1800 verkko--> säästöä kustannuksissa.
   
 16. Finnvehvi

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/3/04
  Viestit:
  73
  Tykkäykset:
  0
  Jos DNA ei yhtään tuota olisi laskenut, niin miksi ne sitten maksavat kauppiaalle niin suuren provikan, että kannattaa kylkiäisiä tarjota? DNA:han tuon lahjan lopulta maksaa, osana provikkaa.
   
 17. sipuli Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/04
  Viestit:
  575
  Tykkäykset:
  8
  Jep, kuluttaja äänestää jaloillaan ja jos tarjous on lainvastainen, äänestää myös kuluttajaneuvonnan kautta. Mutta kun tupa on tyhjä, ehkä tajuavat että tarjous oli tosi kökkö.

  Cd-soitin kannattaa mieluummin hakea vielä huomenna Sonitista, saa heti vaikkakin liittymän on oltava auki ja "aktiivinen" vielä 31.12.2005. Eli tämä tarjous voimassa 30.11.2004 saakka. Tulee ceedeelle hintaa 13*0,69 euroa ja sitten voi hakea minkä liittymän haluaa ilman mitään tarjouskiemuroita.
   
 18. vtormane

  vtormane Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  4439
  Tykkäykset:
  0
  No ainakin meidän kämpässä on hyvä sisätilapeitto (900 mhz).
   
 19. smrk Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/4/03
  Viestit:
  1446
  Tykkäykset:
  44
  Ihmisillä on monenlaisia tarpeita. Joku puhuu normaalistikin vain n. tunnin kuukausessa. Tällainen pystyy keräämään ko. aikana vain n. 40 euron laskut. Jos hänelle kuitenkin luvataan liittymän avaamisesta kylkiäinen, pitäisi hänen saada se, eikä missään pikkutekstissä asettaa tälle kohtuutonta ehtoa.

  Jos kylkiäinen halutaan antaa puhumisen perusteella, niin se on OK, kunhan tämä sanotaan selkeästi, eikä luvata sitä liittymän avaajille yleensä. Jotenkin vielä ymmärtäisin, jos sen 110 euron laskujen kerryttämiselle ei asetettaisi aikarajaa.
   
 20. smrk Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/4/03
  Viestit:
  1446
  Tykkäykset:
  44
  Kyse ei ole msitään lahjasta vaan kylkiäisestä, jonka tarkoituksena on saada asiakas dna:lle. Jos asiakas tämän takia dna:n valitsee, on hänellä oikeus ko. kylkiäiseen. Pikkuteksti, jolla tämä estetään n. puolelta käyttäjistä ei kertakaikkiaan ole hyväksyttävä. Homma on melkein sama kuin jos pikkutekstissä suoraan kumottaisiin ko. kylkiäisen antaminen.

  En vaadi, että dna:n tai Mediapuhelimen pitäisi antaa kylkiäisiä vaan, että jos he niin tekevät edellytykset pitää mainita selkeästi.
   

Jaa tämä viestiketju