Matkapuhelinvalmistajat USA:ssa salakuuntelevat kaikkia käyttäjän toimia (HTC, Samsung, Apple, jne)

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja halcyon, 30/11/11.

 1. halcyon

  halcyon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/10/02
  Viestit:
  1696
  Tykkäykset:
  223
  Trevock Eckhart esittää videollaan, kuink lähes kaikkien isojen puhelinvalmistajien lisenssoima Carrier IQ -ohjelmisto salakuuntelee käyttäjän toimia, täysin salaisesti, täysin yksityisyyden suojasopimuksia ja joissain maissa myös lakeja vastaan. Ohjelmisto on asennettu ainakin 140 miljoonaan älypuhelimeen ja tablettiin.

  Ohjelmisto on vakioasennettuna suureen osaa älypuhelimissa USA:ssa:

  http://www.gsmarena.com/secret_soft...e_logs_everything_shot_on_video-news-3451.php

  Ohjelmistoa demotaan HTC:lla (Android), mutta samaa ohjelmistoa on löydetty myös Motorolan, Samsungin ja muiden isojen puhelinvalmistajien puhelimista.

  Ohjelmisto lukee ja välittää nettiin CIQ:n palvelimille käyttäjien jokaisen napinpainalluksen, mukaanlukien salasanat, viestien sisällöt ja kaiken mitä nyt voi puhelimella syöttää sisään, ilmeisesti ei kuitenkaan Nokian puhelimista.

  Ohjelmistosta ei mainita missään säädöissä tai puhelimen ohjeissa, eikä sitä voi kytkeä pois päältä, ellei ruuttaa puhelintaan ja päivitä puhelimeen uutta ROM-pakettia, että CIQ-koodi on revitty ROM:ista pois tai tehty toimintakyvyttömäksi.

  Tähän on mahdollisuus edes teoriassa vain Androidin puhelimissa.

  Summa summarum: kaikki isot valmistajat ja käyttöjärjestelmät vakoilevat käyttäjien toimia. Vain osaavat käyttäjä voi estää tämän ja toistaiseksi tieteekseni vain Android-alustalla, jos käyttää jonkun kolmannen osapuolen tarjoamaa turvattua kerneliä.

  Orwell oli oikeassa. Isoveli valvoo aivan kaikkea. Peruspulliainen ei vain tätä tiedä, eikä Hesari tai puoli yhdeksän uutiset siitä kenellekään kerro.

  Vielä ei ole selvää kuinka laaja CIQ:n käyttö on USA:n ulkopuolella ja kuinka monessa puhelimessa se on käytössä. Aivan kaikissa älypuhelinmalleissa sitä ei tiettävästi ole.

  Ainakin tämä on yksi hyvä syy olla ostamatta puhelinta USA:sta (oli kuinka multibänd-tahansa) tai ainakin ruutata oma puhelin ja ajaa siinä itse luottamaansa ROM-versiota.

  Valmistajiin ja operaattoreihin ei voi näköjään luottaa laisinkaan.

  Lisätietoja: http://androidsecuritytest.com/features/logs-and-services/loggers/carrieriq/
   
 2. Rytkonen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/10/10
  Viestit:
  1415
  Tykkäykset:
  123
  Puhelinmalli:
  Nexus 4
 3. halcyon

  halcyon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/10/02
  Viestit:
  1696
  Tykkäykset:
  223
 4. halcyon

  halcyon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/10/02
  Viestit:
  1696
  Tykkäykset:
  223

Jaa tämä viestiketju