Matkapuhelinten myyntikatteista

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja piste, 12/7/02.

 1. p

  piste

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  Tämä on tietysti jo yleisessä tiedossa, että matkapuhelinmyyjät yrittävät myydä asiakkaalle puhelinta, jossa on paras myyntikate, eikä välttämättä sitä kalleinta mallia, mutta luulisi, että sitä saisi ostaa haluamansa puhelimen kun sellaisesta on kiinnostunut.

  Itselleni jäi menneellä viikolla hieman huono kuva paikallisesta matkapuhelinmyymälästä kun kävin katsastamassa lehdessä ollutta tarjousta Nokian 6510 -mallista.

  Kyselin myyjältä, että minkäslainen vehje kyseinen puhelin on niin myyjä alkoi suorastaan haukkua puhelinta liian pieneksi ja käytettävyydeltään huonoksi, sekä sen turhia ominaisuuksia.

  Kerrankin luulin jo, että tässäpä rehellinen myyjä, mutta ajatus katkesi siihen kun myyjä alkoi tarjota paljon halvempaa 3510 ja kehumaan, että siinä kunnon puhelin. En kuitenkaan kiinnostunut, koska halusin, että puhelimessa olisi radio niin myyjä kuittasi sen olan kohautuksella ja alkoi esittelemään toista mallia.

  Sanoin, että kiitos, palaillaan asiaan ja lähdin menemään. Toisessa matkapuhelinmyymälässä tuttu myyjä kertoi varmistaen jo omatkin ajatukseni, että myyntikate 6510:llä on niin huono, että sitä halutaan myydä aika nihkeästi. Vähän pistää kuitenkin miettimään, että johdetaanko asiakkaita kuinka paljon harhaan..
   
 2. i

  icepowa

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/7/02
  Viestit:
  31
  Tykkäykset:
  0
  No aikapaljon harhaan johdetaan jos kirkkain silmin väitetään että uusin 3510 "teinipuhelin" on parempi ku 6510. :eek: Mua ei oo ainkaan 6510 koko haitannu, päinvastoin.
   
 3. s

  sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Riippuu käyttötarkoituksesta, kyllä se 3510 joissaintapuksissa on parempi vaihtoehto, vaikka ei vertailtas hintaa ja peliominaisuuksia.
   
 4. A

  Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4942
  Tykkäykset:
  34
  Tapauksessa, josta piste kertoi, oli myyjällä varmaan provisiopalkka ja hänen palkkansa oli sidoksissa myynnin tuottoon. Siksi hän yritti epätoivoisesti kaupata puhelinta, josta jäi heidän hinnoillaan isompi kate talolle.

  Itse pyrin aina selvittämään millaiseen käyttöön puhelinta ollaan hankkimassa ja suositella sen mukaan mielestäni parasta vaihtoehtoa asiakkaalle. Jos asiakas tulee ostamaan jotain tiettyä mallia, se tietysti myydään hänelle kakistelematta. Tai sitten voi käydä niin kuin äsken. Asiakas käveli sisään ja kysyi onko mitään pientä roiskesuojattua mallia. Kerroin, että 5210 löytyy. Asiakas sanoi enempiä kyselemättä, "Semmoinen sitten. Ja alkuperäinen korvanappi-HF kans." Hinnasta ei turhia puheltu, ennen kuin kassakone ilmoitti loppusumman. Asiakas maksoi, kiitti ja poistui. Hän oli mukava poikkeus verrattuna paikkakuntamme normaaliasiakkaisiin, jotka miettivät ja tinkaavat viimeiseen asti...
   
 5. d

  diiseli

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/7/02
  Viestit:
  42
  Tykkäykset:
  0
  miettivät ja tinkaavat viimeiseen asti...joopa joo.

  väitätkö että ihmisillä ei ole oikeutta tinkiä ja miettiä päätöksiä. pitäisikö kaikki ostaa SINUN HINNOILLASI aivan mutisematta.
   
 6. A

  Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4942
  Tykkäykset:
  34
  Kyllähän sitä miettiä saa ja tingata myös.. Tosin joskus sattuu kohdalle ihmisiä, joilla ei varmaan ole mitään aikomustakaan ostaa. He tulevat myymälään ja kun tulee heidän vuoro, he kyselevät ja jäävät tiskille vaikka tunniksi kyselemään samoja asioita yhä uudelleen ja uudelleen ja jono takana kasvaa.. Kun takana olevat hermostuvat odottamaan, ja myyjä jää kyselijän kanssa kahden, kyselijä ilmoittaa haluavansa vielä miettiä ja lähtee pois palatakseen seuraavana päivänä 15 minuuttia ennen sulkemisaikaa kyselemään 40 minuutiksi. Sitten hän voi lähteä ostamatta mitään miettimään taas kotiin ja palata taas joku päivä pahimpaan ruuhka-aikaan tai juuri ennen sulkemisaikaa kyselemään ja lähteä taas kotiin miettimään ostaako vai eikö osta jne. jne..... On ollut tapauksia, joissa sama tyyppi on käynyt turhaan kyselemässä puolenkymmentä kertaa ostamatta mitään. Ja aina niin myöhään, että häntä palvellut myyjä on joutunut jäämään ylitöihin puoleksi tunniksi tai pitempäänkin.
   
 7. A

  Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Kyllä minäkin tuntityöntekijänä meilummin aina parempikatteisia puhelimia myisin, mutta tottakai asiakas saa aina sen puhelimen minkä haluaa. Hintojen polkemisesta alas saamme kiittää isoja Gigantteja, jotka pystyvät myymään erikoisliikkeitä edullisemmin. Käydään tutustumassa puhelimeen matkapuhelinliikkeessä ja kysellään ummet ja lammet ja mennään Giganttiin ostamaan puhelin ja myyjä sanoo "Kassan kautta kiitos!" Näin se homma etenee. En ole katkera =)
   
 8. e

  ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Hyvät myyjät kertovat tunnistavansa asiakkaasta onko tämä oikeasti ostamassa vaiko vain "tutustumassa". Samaa tapahtuu muillakin aloilla. Esmes PC-liikkeissä saatetaan käydä ottamassa tunnin esittely itseään kiinnostavasta läppärimallista (jollaista ostaessa on lähes aina pakko käydä kokeilemassa) ja kun sopiva malli on löytynyt, poistutaan liikkeestä ja surffataan vaikka MBnetin Hintaseurantaan etsimään kone halvimmasta nettikaupasta.

  Myyminenhän on ennen kaikkea ihmistuntemusta ja psykologiaa.

  t. tero
   
 9. m

  mikkvi

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/6/02
  Viestit:
  318
  Tykkäykset:
  0
  Toi tinkaaminen ja kaupanteko on välillä todella turhauttavaa myyjälle, kun puhelin myidää nolla kateella tai vähän miinuksellakin.
  Esim. 3310 lähestulkoon kaikki liikkeet myi se sillä millä ostaakin. tai korkeintaan muutaman euron katteella. Siitä on sitten kiva tehdä kauppaa kun joku paikallinen isätä tulee tarjoamaan 100 euroa. Ja ottaa herneen nenään jos hinta ei tipu. =)
  Mutta kyllähän uusia malleja kannattaa tingata. Voi vaikka saada Hf:n kaupan päälle. =)
   

Jaa tämä viestiketju