Matkapuhelinmyyjät huomio, auttakaa miestä mäessä!

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Joppe Joojoo, 3/1/05.

 1. Joppe Joojoo

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/1/05
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  Koulussamme on kurssi joka käsittelee langattomia ja monikanavaisia verkkoratkaisuja. Yksi tehtävänanto oli tehtävä, jossa joutuu selvittämään matkapuhelinmyymälässä muutaman asian.

  Mielestäni tehtävänanto on huono, koska siinä hukataan paljon myyjän aikaa edes miettimättä uuden puhelimen hankintaa. Lisäksi tunnen oloni vaivautuneeksi siitä, jos joudun kyselemään myyjältä (liikkeessä tai puhelimitse) "tyhmiä" kysymyksiä. Lisäksi luennoitsija (tutkija) olisi voinut suoraan sanoa MMS:n olevan syvältä ja haluavansa Operaattorien muuttavan palveluntarjontansa Japanin malliin, jossa sähköposti on integroitunut päätelaitteisiin voimakkaasti.

  Toivon että foorumilta löytyisi edes yksi avulias matkapuhelinmyyjä, joka voisi vastata edes osaan kysymyksistäni. Kysymykset voivat vaikuttaa naiiveilta, mutta ei anneta sen häiritä..

  - Kuinka monessa Nokian, Ericssonin tai Samsungin kännykässä on sähköpostiominaisuus? (Tähän vastaaminen ei ole välttämätön, tiedot löytyvät kuitenkin myös selaamalla valmistajien nettisivuja.)

  - Pyytävätkö ihmiset sähköpostiominaisuutta kännykkäänsä?

  - Onko sähköposti kaikissa 3G-malleissa?

  - Mikä on halvin malli, missä sähköposti on? Onko sähköposti pääsääntöisesti halvimmissa tai kalliimmissa malleissa?

  - Mikä ero on MMS:llä ja sähköpostilla, kumpaa suosittelet? Miksi?

  - Voiko MMS:llä lähettää viestin kaverin tietokoneeseen?

  - Mitä sähköposti kännykässä tarkoittaa?

  - Onko operaattorilla operaattorikohtainen sähköposti? Esim. nimi@operaattori.fi. Voinko laittaa nykyisen sähköpostini näkymään kännykässä?

  Liittymän mukana tulevat lisäarvopalvelut;

  [Tässä kohtaa lienee valittava yksi liittymä, valintana olkoot Saunalahti, ellei myyjä muuta suosittele.]

  - miten saan GPRS-asetukset?
  - miten teen wap-asetukset?
  - tarvitseeko jotain muuta?
  - toimiiko kaikkien operaattorien lisäarvopalvelut (esim. ratikkalippu, pelit, logot) tämän liittymän kautta?
  - miten saldoraja toimii?

  - Saako jonkin tietyn operaattorin mukana joitakin palveluita "ilmaiseksi" liittymään kuuluvina? (esim. MTV3 Handy). Voiko jonkin toisen operaattorin liittymällä katsoa esim. MTV3:n palveluita? Mitä tarvitsee tehdä?

  - Toimivatko palvelut myös ulkomailta käsin, mitä ylimääräistä maksan?

  Kannattaisiko sittenkin ostaa UMTS-puhelin? Eikö kaikki em. palvelut toimi siinä ja ja UMTS toimii lisäksi GSM-alueella ja UMTS-verkossa nopeammin?

  Kiitoksia jo etukäteen!
   
 2. arivi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  7875
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  Mate 7 / Mate 8
  Vertaamalla tätä aloituskommenttia ja kysymysten sisältöä, en voi olla kysymättä minkätasoisesta koulutuksesta on kysymys? ;) Kaikki kysymykset ovat hyvin yleisesti esitettyjä ja uskoisin että alaan vähänkin perehtynyt osaa niihin vastata, eikä siinä tarvitse kauppiaita vaivata. koska nyt lähes jokaiseen kysymykseen on tälläkin foorumilla vastattu useampaan otteeseen en niitä ala tähän kopioimaan. Mutta mikäs siinä jos jollakin on aikaa vastailla.
   
 3. rutinof

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/1/05
  Viestit:
  87
  Tykkäykset:
  0
  Olisit ehkä voinut olla kysymättä jos olisit oikein kovasti yrittänyt.
   
 4. Joppe Joojoo

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/1/05
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  Koulu on ammattikorkeakoulu ja luennoitsijana on tutkija, jolla on kokemusta mm. Japanin rakennemallista matkapuhelinpalveluiden saralla. Hänen tarkoituksenaan on ilmeisesti osoittaa, että tekstiviesti/MMS on antiikin aikainen ratkaisu (suhteessa dataan aivan poskettoman hintainen) ja ennen pitkää jokaiseen kännykkään tulee mahdollisuus sähköpostin lähettämiselle ja vastaanottamiselle. Lisäksi käyttöliittymät kuulemma kaipaavat suurta viilaamista.

  Tehtävänanto ei todellakaan ollut ammattikorkeakoulutasoinen ja se olisi voinut olla "mielenkiintoinen" 10 vuotta nuoremmille henkilöille. Tai sitten luennoitsija vain nauraa partaansa meidän kustannuksella.

  It's your choice. ;)
   
 5. Joppe Joojoo

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/1/05
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  Jos nyt joku, matkapuhelinmyyjä tai ei, haluaisi auttaa, niin olisin kovin kiitollinen!

  Toinen vaihtoehto on sitten selvittää itse joka kysymys itse (aikaavievää touhua, eikä ole tehtävänannon mukaista) tai sitten vaan soittaa johonkin matkapuhelinmyymälään. Tuntuu vaan vähän paskamaiselta. No mutta, c'est la vie.
   
 6. Joppe Joojoo

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/1/05
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  Olin etelän lämmössä ja takaisin tullessani en osannut ottaa silmää käteen. ;)

  Heh, olisi pitänyt olla enemmän itseironinen kirjoittaessani, koska nyt tuntui aika kova sarkastinen peitsi kylkiluiden välissä! Nojoo, tehtävänanto oli kuitenkin selvittää asia haastattelemalla ja tein sen nyt tällä tavalla.

  Kiitos paljon avustasi!
   

Jaa tämä viestiketju