Matkapuhelinliikkeiden moraali?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Nuutti, 29/5/04.

 1. Nuutti Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  290
  Tykkäykset:
  0
  Kävin tänään Helsingin keskustassa Elisan konserniin kuuluvassa matkapuhelinliikkeessä. Aikani odottelin vuoroani ja kuuntelin kuinka Elisan liittymää markkinoitiin keski-ikäiselle naishenkilölle mm. seuraavin perustein:

  -Suomessa on 2 oikeaa matkapuhelinoperaattoria, joilla on verkot
  -Muut (esim. DNA ja Telia) vuokraavat näiltä lähinnä 1800 MHz kapasiteettia, jota on tarjolla vain suurimmissa kaupungeissa ja näiden liittymissä kuuluvuus on tämän vuoksi huonopi kuin oikeiden operaattorien liittymissä

  Käsittääkseni molemmissa väitteissä on jotain pielessä eli onko liittymämarkkinoinnissa kaikki keinot sallittuja?

  ps. Lisäksi kuulemma täällä foorumilla haukutaan kaikki maan ja taivaan välillä oli eräs kuulemani kommentti vierailuni aikana.
   
 2. Xaeron

  Xaeron Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2505
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  iPhone 4S
  Kyllä nykyään on melkein kaikki keinot, valehtelua myöten, sallittuja.. Ainakin joidenkin mielestä..
   
 3. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  He, aika paksua, mutta kokeilen selittää.... :)
  Niin, kolmehan niitä, mutta ilmeisesti myyjä on esittänyt mielipiteen tilanteesta.
  Tämä nyt menee aika mielenkiintoiseksi, mikä Telia, TeliaSonera vai? DNAn osalta tietenkin tilanne keltä vuokrataan on vähän väärä, mutta kaupunkialueen taajuuskaista vuokraus on lähempänä totuutta.
   
 4. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Kyllä sitä monesti on toisella korvalla kuunnellut kun joissan liikkeissä puhutaan silkkaa paskaa ja mollataan kilpailijoita. Se ei ole ihan sitä reilua kauppaa.

  Myyn Suomen laadukkainta ja suosituinta liittymää, eikä minun tarvitse alentua haukkumaan kilpailijoita. Ketjullemme on erittäin tärkeää pitää hyvää ja rehellistä asiakaspalvelua yllä.
   
 5. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Lue Adapter tämän päivän hesarista yleisönosastolta kiukkuisen ihmisen palaute sinun myymästä Suomen laadukkaimmasta palvelun tyrkyttämisestä.TeliaSonerasta oli soitettu kyseiselle henkilölle,koska oli 050 alkuinen numero ja kampanjoitu raivon valtaan asti vaihtamaan 040 operaattorille.Kotirauhanrikkomisen tunnuspirteet astuivat esiin.Hyvä juttu kaikin puolin.
  Terv Suomen laadukkaimman operaattorin onnellinen asiakas myöskin;)

  Edit: Hesarin sivu A5 ja otsikko vastenmielistä markkinointia
   
 6. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  En löytänyt tuota juttua nopealla silmäyksellä hesarista. TeliaSonera ei hirveästi tyrkytä itse liittymiään puhelimitse, vaan kauppiaat ovat kunnostautuneet tällä saralla. Onhan tuokin yksi toimintatapa toimia, mutta ei mielestäni hyvä tapa.

  Nostaisin tässä myös esille yrityksen nimeltä Desk. Ovat avanneet moneen citymarkettiin ständypisteen jossa todellakin tyrkytetään Soneran-liittymiä. Stereotypia ständymyyjästä on noin 20 vuotias mies, jolla on blondattu tukka. Nämä ihmiset eivät mitään suurta tuotekoulutusta ole saaneet ja heidän myyntipuheitaan kuuntelen hymyssä suin. Ständytoiminta on tehokasta ja tärkeää, mutta ei mielestäni kuulu suoranaisesti Soneran toimintatapoihin.
   
 7. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Eikös noi myynnit näin yleisesti ole ulkoistettu ja sen hoitaa alihankkija. Tästä tapauksesta ja Teliasoneran käytännöstä mulla ei tietoa ole.
   
 8. Suomen Huippu Vieras

  0   0   0

  Täyttä hölynpölyä! Finnet-verkko kuuluu nykyään jopa Utsjoella. Ja maanteiden varsilla yllättäen jopa Soneraa varmemmin, vaikka Soneralla on paperilla ylivoimainen kuuluvuus.
   
 9. Saukki Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  2966
  Tykkäykset:
  0
  Finnetillä on aika yllättävän hyvän verkko täällä lapissa. Joissain paikkaa missä muut kuuluu ei välttämättä kuulu. Mutta melkeimpä kaikkialla missä ihmiset enempi liikkuu löytyy kyseinen verkkokin.
   
 10. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Hesarin sivu A5 ja otsikko vastenmielistä markkinointia löytyy nopeasti juttu. Ja tämä tyrkytys soitto nimenomaa tuli Teliasoneralta;)
   
 11. Guest Vieras

  0   0   0

  Oma mielipide(tm). Plääh.
   
 12. Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4939
  Tykkäykset:
  26
  Aloitusviestissä mainitut puheet ovat aivan selvästi kyseisen myyjän omaa keksintöä, eivätkä ole mitään koulutuksessa opetettuja "faktoja", joita käytetään joka paikassa. Nämä puheet eivät liity myytävään tuotteeseen tai ketjuun millään tavalla, vaan samaa tuubaa voi kuulla ihan missä ketjussa vaan sopivan myyjän kohdalle sattuessa.
   
 13. jeesh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  10/10/02
  Viestit:
  1649
  Tykkäykset:
  0
  Juuri näin. Kyse on yksittäisen(sten) henkilön omia satuja. Tosin on ikävä kuulla, että tuommoista sattuu sillä tietämätön kuluttaja on usein yhtä tietämättömän mutta jokseenkin besserwissermäisen myyjän "armoilla"
  Yritä siinä sitten selittää asian oikea laita mummolle joka on kuullut sen "todella mukavalta ja tietävältä vaikuttavalta nuorelta myyjältä" tai vaihtoehtoisesti kaverille joka ei ole asiaan vihkyitynyt, että "kuules nyt kuomaseni, mutta myyjä puhu sulle täyttä p*skaa ja hassasit fyffet ihan turhaan.
   

Jaa tämä viestiketju