matkapuhelimien salakuuntelu

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Parzi, 11/2/07.

 1. Parzi

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  253
  Tykkäykset:
  0
  Luin tuossa "salaliitto" threadua murobbs, ja siellä mm mainittiin seuraavaa:

  No pistetään loppukevennykseksi ihan FOXnewsiä. http://www.youtube.com/watch?v=GKQBLTpnZec&eurl= <--- Foxnesissäkin ilmoitettiin mitenkä Usassa Fbi ilmoitti pari kuukautta sitten että ne pystyy salakuunnella ketä vaan matkapuhelimen kautta vaikka kännykkä sammutettais. Uusimmista kännyköistä ei akun poistaminenkaan auta kun niissä on pienet "vara" akkukennot sisällä minne ei pääse käsiks.

  lähteitä:

  FBI taps cell phone mic as eavesdropping tool
  http://news.com.com/2100-1029-6140191.html

  FBI Can Use Your Mobile Phone Mic To Spy On You
  http://www.techdirt.com/articles/20061204/005914.shtml

  Even if they're off, cellphones allow FBI to listen in
  http://seattletimes.nwsource.com/html/nationworld/2003474824_bugs130.html
   
 2. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Ja nyt sitten kaikki haluaa tietää, onko tää mahdollista.... Huoh... Amerikkalaiset on niin hölmöä sakkia, että ne vielä uskoo tuon tuuban. Tervetuloa kokeilemaan mun puhelimen salakuuntelua.

  Veikkaan, että ketä vain voi salakuunnella, mutta kyllä puhelun on oltava kahden kesken menossa. Jos ei puhelua ole, kuinka sen voisi edes salakuunnella. On nyt kaksi tapaa käsittää tuokin asia ensin.

  Suomessa poliisi ei kuuntele puhelimia, vaan verkkojen kautta niinkuin Usassakin. Tosin suomalaisten armeijan joissakin Paseissa on mahdollisuus kaapata lähete ja purkaa... hmm hmm... Näin kerrotaan kertausharjoituksista jotka on palanneet ;)

  No ok. Suomessa on 5 paikkaa, jossa puretaan kaikenlaista liikennettä. Siihen käytetään saman verran varoja kuin Supon toimintaan vuodessa. Kyseistä rahamäärää ei ole mun tietääkseni tai se on budjetissa peitelty toisella nimellä, en muista. Se työllisti ainakin tässä joku vuosi sitten 110 henkilöä joiden kaikkien henkilöllisyys on salattu. Se on yksi salatuimmista ja paljastunut mm. MOT ohjelmaan ilmoitetuista vinkeistä. En tunnusta...

  Salakuuntelua voi tehdä monella tapaa siis, mutta on eräs teoria minkä aikanaan loin kaverini kanssa joka on kunnostautunut tekemällä mm. pohjoismaitten vahvimman yksityisen rakentaman radiovahvistimen. Pitäs kaiketi olla radiomuseossa tällä hetkellä, sattuneista syistä. Otimme aikanaan yhteyttä professoriin joka on kirjoitellut kirjoja tietoliikennetekniikasta. Hänestä emme paljon koostuneet, mutta hänkin myönsi ideamme mahdolliseksi mm. Radiolinja silloin aikanaan sai nimensä kun siirsi radioteitse kaiken liikenteen. Se kulkee salaamattomana mutta niin korkein taajuuksin ja hyvin suunnattuna, ettei sitä noin vain kuunnella. Mutta kaappaamalla ja taajuutta pudottamalla se jopa gigan alueelle, olisi kuunneltavissa digivastaanottimella... Loppu on tekniikasta kiinni, kuinka erotella jnejne. Mutta tämä edellyttäisi puuhun tai tukiasemaan kiipeilyä ja jälkimmäistä en suosittele. Siksikään, ellette halua valmista ihmislihaa itsestänne ;) Sen voin sanoa, että omaa terveyttäni olen kylliksi vaarantanu. Enkä muuta, koska kaikki päätyy lehtiin kuitenkin ja olen varottava esimerkki Usassa ;))

  Toinen tapa oli saada A5 ja A8 salausalgoritmit suoraan talteen Ja tietysti paljon muuta. Emme kuitenkaan koskaan laittaneet erästä matikkanero kaveriamme laskemaan asiaa loppuun, saimme kyllä riittävästi tietoa sen laskemiseksi loppuun, kiitos proffan siltä osin. Sehän levisi aikanaan nettiinkin puolivalmiina. Huhu oli kova, että kokonaisena, itse sitä en löytänyt. Päädyimme siihen, että puhelimesta itsessään on helpompi tehdä se kuin istuttaa kaikkea tuota uudestaa skannereihin. Tavallaan rakentaa skannerista puhelin ;)) Ehkä ei kuitenkaan.. Nopeimpiin skannereihin olen kuullut, että chippejä saisi, epäilen tosin tätäkin, yksikään ei vielä 220 kertaa sekunnissa vaihtelua pysyny takavuosina perässä. Menee radiotekniikan puolelle koko selittäminen ja voin sanoa, että sitä on ihan turha lukea, sillä pitää olla joku käsitys siitäkin, perusteet teillä hallussa, ennenkuin viitsin alkaa kertomaan. Se ei ihan lyhyt aihe ole.

  Aina on ilmaantuvinaan uusi ja uusi tapa salakuunnella kaikkea, mutta kannattaa varmistua, että puhelu on menossa todellakin sen kaverin kanssa ja akku kiinni, ennen kuin voi puhua puheluiden ja puhelimien salakuuntelusta ylipäätään. Ja tuo mitä nyt hössötetty taas USA:sta, saatte miettiä itse, miltä osin pitää paikkaansa, voitteko itse hyötyä asiasta ja voiko fbi teistä, eli teettekö jotain sellaista mistä voisi kiinnostua. Muuten asia on aika turha edes miettiä.

  Idea on siis sama kuin sillä keskenkasvusella ja toimiston tätillä tai pilleristillä... jotka kaikki touhuaa tietokoneillaan, piilottaen, salaten ym.. tehden niin kauan että kone on solmussa ja eikä ne älyä, ettei ketään murtautujaa juuri he kiinnosta. Miksi turhaan vetää niin pitkälle kaikki ja vaikeuttaa omaa toimintaa ja elämistä.

  Kyseisestä USA:n touhusta eri versioin luettuna kannettavista tietokoneista lähtien on tullut juttua jo kuitenkin yli 10v. Mä haluan nähdä kun testaatte tätä idean toimivuutta ja tutkitte eri mahdollisuuksia ja eteenkin voitte kertoa laajemmin asiasta kuin kuultuna ja luettuna lehdistä ja medioista.

  Muro bbs jätkät on sellasia papukaijoja vaan jotka toistaa samoja kuluneita fraasejaan, tekemättä itse asiaan liittyvää tutkimusta koskaan. Aina joku on tietävinään ja itse eivät ole kokeillu mitään. Sen päivän haluaisin nähdä. Eriasia on täysin leikkiä legoilla ja laittaa valoja tietokoneeseen ja vaihtaa tuuletinta. Sitte niillä tiedoilla onkin helppo sanoa, me tiedetään kuinka homma toimii. Itse eivät kuitenkaan sitä tee. Miksi, ompa kumma.

  Salakuunteluun ja kaikenlaiseen jäljittämiseen tiedän ja olen kokeillut 20 eri tapaa varmasti jotka on helpompia toteuttaa vielä.
   
 3. Parzi

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  253
  Tykkäykset:
  0
  mielenkiintoista mielenkiintoista. Se varmaan ei vaadi paljon mitään että uuden 3g puhelimen kamera lähettäisi kuvaa jatkuvasti seuranta tarkoituksessa. Vaikka puhelu ei olisi menossa? Veikkaan että puhelimien salakuuntelu todellakin on aika yleistä ja helppoa. Mutta ei se mitään ihan halpaa varmaan ole, ja veikkaan että ei ihan jokaisen pilven polttelijan puhelinta seurata vaikka ne usein niin paranoideja onkin.

  Täällä muuten se murobbs threadi, degauss nimimerkillä kyllä riittää asennetta salaliitto asioihin :)

  http://plaza.fi/muropaketti/bbs/t478003
   
 4. Siniviiva

  Siniviiva Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  18/1/05
  Viestit:
  3037
  Tykkäykset:
  109
  Pointti onkin, että puhelinta voidaan kuunnella, ei puhelua. Puhelin siis välittää esim salaiseksi luokitellun neuvottelun kulun asiasta kiinnostuneelle. Eikä tarvitse olla amerikkalainen uskoakseen, että tuo myös toimii tietyillä reunaehdoilla.
   
 5. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä aika amerikkalainen täytyy olla. Ei puhelimissa mitään tuollaisia ominaisuuksia ole.
   
 6. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Niin, kyllä mä nyt sen tajuan, siksihän sanoin että on kaksi tapaa taas tuokin tajuta. Noita juttuja kun lueskeli ja kuunteli jo aikanaan ennen yhtäkään "älypuhelinta" muistin homman... ;)) Sillon uskottiin vakaasti kaikkeen sellaseen mikä ei ollut edellä kuvatun tavoin edes mahdollista.

  Mutta se reunaehto ei valitettavasti ainakaan mun puhelimeen onnistu.  "No pistetään loppukevennykseksi ihan FOXnewsiä. http://www.youtube.com/watch?v=GKQBLTpnZec&eurl= <--- Foxnesissäkin ilmoitettiin mitenkä Usassa Fbi ilmoitti pari kuukautta sitten että ne pystyy salakuunnella ketä vaan matkapuhelimen kautta vaikka kännykkä sammutettais. Uusimmista kännyköistä ei akun poistaminenkaan auta kun niissä on pienet "vara" akkukennot sisällä minne ei pääse käsiks."


  Ja mitähän hittoa tuo aloittajan viesti meinasi, mun enkku ei ole parhaimmasta päästä... mutta eihän uutissa näin mainittu. Ja ihan kaikkia ne ei voi kuunnella.
   
 7. Parzi

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  253
  Tykkäykset:
  0

  Kyseessä oli lainaus toiselta foorumilta. Degauss nimimerkki väitti itse kyseistä että niissä olisi varakennot.
   
 8. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  ok... No pidetään foorumit ominamme, ei lähdetä sooloilemaan... Se voi rauhassa testailla niitä ajopuuteorioitaan tyhjentelemällä kondensaattoreita ja paristoa kelloilta.

  Meinaan ihan just uusimpia kuukauden sisään en ole purkanu ja kovin paljon muita merkkejä kuin Nokia, mutta siellä ei ole mitään tähän mennessä ollut. En ainakaan usko 99.9999 prossan varmuudella että olisikaan. Yhdessäkään ei ole ole edes sen vertaa virtaa akun pois oton jälkeen, että pääsisin käsiksi pelastamaan muisteista tavaraa, ellei tartte purkaa koko puhelinta aivan atomeiksi ja antaa virtaa muualta kuin akusta. Yksikään ei toimi laturin ollessa seinässä edes ilman akkua tai USB:llä vaikka sekin lataa samalla akkua ja akkua ei olisi. Tosin tuota edellistä ilman akkuja ei ole vuosiin tullut kokeiltua.

  Toki hän esittää väitteilleen faktat myös eikä mitään shellin paarin höpinöitä. Ihan mielellään kuuntelen sitten tutkimustuloksen, hänen omalta kohdaltaan, eikä mistään lehdistä ja mediasta ammennettua paskaa.
   
 9. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
 10. Siniviiva

  Siniviiva Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  18/1/05
  Viestit:
  3037
  Tykkäykset:
  109
  Sattuu olemaan. Lisäksi homma vaatii operaattoripuolelta riittävät oikeudet omaavan henkilön tekemään pikku juttuja verkkopuolelle. Toimii varmasti. Tämä on otettu myös huomioon korkeamman tason turvaohjeissa.
   
 11. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Hommissa ei ole mitään ongelmia salakuunnella jo muutenkin jos operaattori osallistuu asiaan. Hommat mutkistuu heti jos näin ei ole. Näinhän on esimerkiksi Suomessa, operaattorien kanssa yhteistyötä. Mutta meneppä samaa yksityisenä henkilönä ehdottelemaan, kuinka käy...
   
 12. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/oikea/id57526.html

  Salakuuntelu on Suomessa yleistä ja porukkaakin on palkattu enemmän... Jatkossa pyrimme ottamaan selvää paikkakunnista lisää ja salatuista viestikoelaitoksista. Salakuuntelua siis harjoitetaan juuri yksityisten puheluihinkin. Tästä on puhuttu jos vuosia, mutta ei näköjään ole päästy niin lähelle vielä, että päästäisiin paljastamaan koko laajuus. Sen tiedämme jo, että SUPON toiminnan verran nielee rahaa koko touhu vuodessa. Aktiivisena kansalaisena olen ilmoitellut eri medioille havainnoistani. Että terveisiä vaan sinne Suomen armeijan puolelle... Mitäs nyt meinaatte tehdä kun kupla puhkeaa? ;)


  Siinä juttu, jos sattuu katoamaan...


  KHO: Armeijan tiedustelulaitoksesta ei tarvitse antaa edes yleisluonteisia tietoja
  Julkaistu 09.04.2007, klo 15.06 (päivitetty 09.04.2007, klo 16.31)  Puolustusvoimat saa salata tärkeimmän tiedustelulaitoksensa, Ilmavoimien Viestikoelaitoksen yleisluonteisetkin tiedot, katsoo Korkein hallinto-oikeus.
  Viestien kuuntelua ja muuta elektronista tiedustelua harjoittavan Viestikoelaitoksen toimintasuunnitelmista ja -kertomuksista, organisaatiokaaviosta, strategiasta ja yhteistyökumppaneista ei oikeuden mielestä tarvitse antaa julkiselle sanalle tietoja, sillä ne saattaisivat vaarantaa laitoksen työntekijöiden ja valtakunnan turvallisuuden.

  KHO on ottanut äskettäin kantaa Viestikoelaitoksen toiminnan julkisuuteen ratkaistessaan Yleisradion ajankohtaisohjelmissa kolme vuotta sitten vireille pannun asiakirjojen julkisuutta koskeneen valituksen. KHO piti voimassa Helsingin hallinto-oikeuden ratkaisun, jossa todettiin, että pääesikunta ei rajoittanut ilman asiallista ja laissa säädettyä perustetta tietojen saantia, kun se epäsi tietojen antamisen Viestikoelaitoksen toiminnasta.

  Ennen päätöstään oikeuden ratkaisukokoonpano kävi presidentti Pekka Hallbergin johdolla tutustumassa kiistanalaisiin asiakirjoihin pääesikunnassa. Tapaus on poikkeuksellinen.

  Toimintakertomuksia ei tehty 40 vuoteen

  Ilmavoimien Viestikoelaitos on perustettu vuonna 1960. Noin 120 - 140 henkilöä työllistävän laitoksen esikunta on Tikkakoskella Keski-Suomessa Ilmavoimien esikunnan yhteydessä. Tehtävänsä laitos saa pääesikunnalta.

  Laitos harjoittaa hyvin laajaa viestikuuntelua, joka pääesikunnan mukaan kohdistuu pelkästään ulkomaisiin sotilasorganisaatioihin. Oikeusprosessin aikana pääesikunta perusteli tietojen salaamista tosin myös Suomen sisäisen turvallisuuden tarpeilla, mikä saattaa viitata siihen, että kuuntelua harjoitetaan ehkä osin myös kotimaassa.

  Mitä Viestikoelaitos käytännössä tekee, sitä pääesikunta ei halua kertoa. Laitoksen toimintakertomukset ja kehittämisstrategia luokitellaan erittäin salaisiksi asiakirjoiksi. Toimintasuunnitelma, organisaatiokaavio sekä tiedot yhteistyökumppaneista luokitellaan salaisiksi asiakirjoiksi.

  Kuuntelu on ollut niin luottamuksellista, että laitos ei laatinut ensimmäiseen 40 vuoteen lainkaan toimintakertomusta. Ensimmäinen vuosiraportti laadittiin vasta vuodelta 2002, jolloin pääesikunnassa siirryttiin tulosjohtamisjärjestelmään.

  Henkilöstöä halutaan suojata iskulta

  Pääesikunnan mukaan laitoksen toiminnasta kertominen heikentäisi merkittävästi puolustusvoimien ennakkovaroituskykyä. Myöskään laitoksen organisaatiokaavioita ei voida paljastaa, sillä siitä ilmenevät laitoksen tehtävät, seurantakohteet, johtosuhteet ja toimipisteiden sijainti.

  Viestikoelaitoksella on useita kuunteluasemia eri puolilla Suomea. Monet niistä ovat naapurimaiden tiedossa. Pari vuotta sitten Venäjä teki Suomeen niin kutsutun Open sky -valvontalennon. Kuvauskoneen reitti noudatteli hämmästyttävän tarkasti Viestikoelaitoksen asemaverkostoa.

  Puolustusvoimat perustelee vaiteliaisuuttaan myös tiedustelijoidensa turvallisuudella. "Viestikoelaitos ja sen henkilöstä ovat kriisitilanteessa puolustusvoimien ennakkovaroituskyvyn kannalta ensisijaisen tärkeitä ja vastaavasti vastapuolelle ensisijaisia kohteita", pääesikunta totesi oikeudelle.

  YLE Uutiset


  http://www.ilmavoimat.fi/index.php?id=68
  Viestikoelaitos Ilmavoimien verkkosivuilla levittämässä höpinöitään, jota ei ole syytä uskoa. Koko totuutta ei ole kansalle kerrottu GSM aikakaudesta. Henkilöstöä muka halutaan suojata iskulta, Venäjähän on tienny aina missä kyseiset paikat on. Se on osa peitoperaatio höpinöitä myös tavallisilta kansalaisilta.
   
 13. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  http://www.wired.com/politics/security/news/2007/08/wiretap

  Tarinaa siitä kuinka todellisuudessa FBI kuuntelee... eli uutta tietoa. Eikä mitään lehtien toimittajien paskahöpinöitä.

  Electronic Frontier Foundation on joutunut julkisuuslakiin vedoten luovuttamaan tietonsa oikeustaisteluiden jälkeen.

  Pää pointti noissa on, että FBI:llä on täysin oma webbi salakuuntelua varten. Dcsnet (digital collection system network). Se on tavalliselta nettiliikenteeltä täysin suljettu oma verkko. Operaattorina maanlaajuseen levitykseen on Sprint. FBI:n verkko yhdistää valvontapisteet Yhdysvaltojen kaikkien operaattorien lankaverkkojen, kännykkäverkkojen ja internet-solmujen keskuksiin. Mistä tahansa keskuksesta on vapaa pääsy mihin tahansa viestintäosuuteen. Hommaa toteutetaan peilausautojen avulla ja päätelmiä tehdään tukiasemien sijaintien suhteen ennen lopullista "kiinnijäämistä". Autoon voi siirrellä höpinät ja kelailla ja nauhotella vapaasti kun nauhotus alkaa.
   

Jaa tämä viestiketju