matkapuhelimet vs erillislaitteet

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja psilt, 12/9/06.

 1. psilt

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/3/05
  Viestit:
  53
  Tykkäykset:
  0
  Nykyään on erilaisia enemmän tai vähemmän erikoistuneita älypuhelimia. Sen lisäksi, että ne nostavat tehokkaasti käyttäjiensä verenpainetta, ja harmaannuttavat hiuksia, ne tyypillisesti yrittävät tarjota mahdollisimman laajan ominaisuusvalikoiman.

  Ennenwanhaan esimerkiksi äänentoistossa, integroitu laite teki asiat huonommin kuin liuta erillislaitteita ja maksoi tuntuvasti vähemmän. Nyt integroitu laite (huippuluokan matkapuhelin) maksaa enemmän kuin erillisilaitteittensa summa, ja tekee asiat keskimääräisesti huonommin. Nyt kysynkin, mikäs logiikka tässä oikein on?

  Esimerkki : N1100 johon teipataan ilmastointiteipillä Ipod ja Canon Ixus 40 nippuun. Ulkonäkö ja koko olisi hieman sitä-sun-tätä. Paino olisi suhteellisen järkyttävä, eli vajaat 300 grammaa.

  Ironista tässä on se, että se maksaisi edelleen vähemmän kuin valmistajien lippulaivamallit, tarjoaisi pidemmän akkukeston, enemmän tallennustilaa, olisi vakaampi ja kaikkien käyttöliittymät olisivat huippuluokkaa. Painostako me pelkästään maksamme, ja kaikesta muusta olemme valmiita tinkimään? Tämä logiikka ontuu, koska kallein ja halutuin puhelin ei ole koskaan se kevein eikä pienin.

  Matkapuhelinta tässä kisassa rasittaa lisäksi enemmän lada-ilmiö, eli hinnasta lähtee heti pois siivu kun sen vie liikkeestä ulos. Joka päivä sen arvosta katoaa aimo siivu, vaikka todellisia kulutusosia siinä ovat vain näppäinmatto ja akku. Voimme siis lisäksi päätellä, että kännykkä on äärimmäisen huono sijoitus.

  Hankitaanko vaikkapa viidensadan euron kompromissilaitetta enää järkisyihin vedoten? Ollaanko me nyt jo ihan aivopestyjä mielikuvakuluttajia, onko kännykkä jo enemmän pelkkä statusesine kuin kommunikaatioväline? Lunastavatko matkapuhelinten lupaamat ominaisuudet enää itseään - hinnat nousee ja akkukesto lyhenee, vuonna 2020 puhelimen mukana tullee jatkoroikka..

  ;)
   
 2. =Henkkis=® Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1851
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  OnePlus 3T
  Emme ole aivopestyjä, en ole löytänyt taskukokoista laitetta jossa olisi netti, mp3 500mp3 sisältävänä, navikointi, putty, execel taulukot, kalenteri, videotoisto, mailit, puhelin, tekstarit. Jos edes vaikka noista osan ostaisi erillisinä laitteina, ei kovin helposti tule kevyempää tai pienempää tai halvempaa laitetta joka on edes jotenkin käytettävä.

  Kannan myös mielummin yhtä laitetta kun vaikka 5 erillistä laitetta. Niitäkin saa ladata koko ajan erikseen. Mielummin sit kuuntelen vähän huonomman laatusta mp3sta kun kaivan taskusta navikointi laitetta, mp3 soitinta, puhelinta, kämmentietokonetta, kalenteria jne........ Nyt kannan taskussa vain n. 120g nokiaa joka sisältää nuo kaikki.

  Ei kai siinä mitään jos haluu kantaa 500g edestä laitteita jotka saa yhdeksi laitteeksi, väitän myö paljon halvemmalla!
   
 3. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29299
  Tykkäykset:
  7556
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Mieliteitä on monenmoisia. Toiset tykkää äitistä, toiset tyttärestä.

  Itsella N70 on toimiva paketti. Kamera, mp3, radio, puhelin, muistio jne. Kaikki pienessä tilassa yhdessä taskussa. Huonoja puolia tosin se että kun yksi katoaa, niin kaikki katoaa.
   

Jaa tämä viestiketju