Matkapuhelimet ja tietoturva

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Tomcat, 23/1/04.

 1. Tomcat

  Tomcat Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/10/02
  Viestit:
  187
  Tykkäykset:
  9
  Puhelinmalli:
  Oneplus 3T
  Omaan Nokialaiseen 3650 olen tallentanut salasanoja , käyttäjätunnuksia,osoitteita ja muita salassa pidettäviä asioita. Puhelimeni lukittuu viiveen jälkeen ja sitä ei saa auki kuin salasanalla, kuinka sitten jos joudun viemään puhelimen huoltoon, näkeekö puhelimen korjaaja halutessaan kaikki asiakkaan puhelimessa olevat tiedot jos puhelimessa on muistikortti sisässä?

  -jos puhelimeni varastetaan kuinka helposti huoltoliike saadaan avaamaan lukitus jos varas uskottelee puhelimen olevan hänen oma?
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jos käytät vain puhelimen salasana suojaa niin olet heikoilla/vaarallisilla vesillä, eli laite ei salaa mitään.

  Kertomasi tyyppisiä asioita tallentaessasi täytyy ehdottomasti ostaa ohjelma joka salaa halutut tiedot ja käyttää siinä riittävän hyvää salasanaa, tämän tyyppisiä ohjlemia on ko. laitteeseen saatavilla ja ovat suht käytettäviä.

  Uusien mallien osalta huollot eivät enään taida nähdä suojakoodia, mutta voivat toki sen muuttaa jolloin huolto softat taitavat nollata laitteen, tämä ei siis tarkoita etteikö niitä salaamattomia tietoja sieltä koneesta pihalle saisi.

  Muistikortti on taasen helppo siirtää PClle ja alkaa tutkimaan.
   
 3. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  On se niin et me huollossa nähtäis kaikki tiedot jos tahottas mutta en nää syytä niiden tutkimiseen; on muutakin tekemistä eikä se oo kovin korrektia. Muista en voi sanoo miten tekevät.

  Pyritään kysymään aina henkkareita ja asiakkaan todistamaan onko oma puhelin jos tulee suojakoodia yms. kysymään mutta aika monesti se on mahdotonta selvittää kenelle puhelin kuuluu.
   
 4. arivi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  7875
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  Mate 7 / Mate 8
  Varkaustapauksissa on olemassa myös pieni vaara, että luuri joutuu "osaaviin" käsiin, jolloin kaikki luurissa oleva tieto saadaan ulos.
  Eli niinkuin sovelias mainitsi, on syytä käyttää ohjelmaa, joka erikseen salaa tiedon. 3650:n on saatavilla kaikenlaisia salaussoftia. Tuolta , valitse Security, niin saat listaa.
   
 5. Jussi2000

  Jussi2000 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  22/6/02
  Viestit:
  6950
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Mikä milloinkin
  Tuskin puhelimien huoltopisteissä on hirveästi aikaa alkaa tonkimaan mitä puhelimeen on ladattua salasanoja, tunnuksia ym. Mutta tuo kaikenmaailman salasanojen ja muiden pitäminen puhelimessa on vähän riski hommaa, kuten edellä jo mainittiin ja tulevaisuudessa kun puhelinta käytetään enenevässä määrin nettiin ym. on vaarat tietysti myös isommat. Tosin tätä tietomurto hommaa kännyköihin vaikeuttaa se että selaimet ovat eri puhelimissa erilaisia. Mutta kuinka helppoa näitten nörttien pääsy niihin on?. Entäs MS:n softia käyttävät älypuhelimet joissa on esim pocket/mobile outlook ja pocket/mobile explorer?.
   
 6. Karhu

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/8/03
  Viestit:
  41
  Tykkäykset:
  0
  enpäs kerrokaan. Sorry
   

Jaa tämä viestiketju