matkapuhelimen sulkeminen?

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja toster1, 10/3/05.

 1. toster1

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/3/05
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Onnistuuko hävineen/varastetun matkapuhelimen sulkeminen operaattorilta. Tai ilmeisesti teknisesti onnistuu, mutta tekeekö esim saunalahti puhelimien sulkemisia? IMEI on tiedossa ja ajattelin, että luurin sulkeminen voisi edesauttaa puhelimen ilmestymistä löytötavaratoimistoon... Mitä tietoja sulkemiseen tarvitaan muuta kuin imei? Tarvitaanko esim rikosilmoitus? En meinaan ole 100% varma että onko puhelin hävinnyt vai varastettu taskusta.
  Puhelimessa oli onneksi katoamishetkellä turvakoodin kysely päällä.
   
 2. lemon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1477
  Tykkäykset:
  0
  Aluksi vaikka erilliseen numeroon katoamis ilmoitus Saunalahteen, sitten poliisilaitokselle tekemään rikosilmoitus ja faksata se Saunalahteen. Varmistaa vielä Saunalahdelta että faksi riittää. Ellei riitä niin etanapostilla sitten vielä kyseinen lappu faksin lisäksi.
   
 3. Guest Vieras

  0   0   0

  Turha yrittää tehdä rikosilmoitusta jos rikos ei ole varma.
   
 4. toster1

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/3/05
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Tätä vähän meinasinkin... Rikoksesta ei varmuutta kun en nähnyt kenenkään juoksevan puhelin kourassa pois. Eli oli vaan kadonnut jossain välissä iltaa.
  Eli puhelinta ei siis saa kiinni ilman rikosilmoitusta, pitänee toivoa että noksun turvakoodi auttaa sen verran että joku kiikuttaa löytikseen.

  Kiitokset vastanneille!

  ps. jos joku on "löytänyt" 6600:n Helsingin keskustasta sen vois viedä löytikseen... ;)
   
 5. kummisetä

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/2/05
  Viestit:
  10
  Tykkäykset:
  0
  Tuli vaan tässä mieleen, jotta miksi se pitäisi sulkea. Nääs jos esimerkiksi jonkun tärkeän henkilön, niinku poliitikon, (kyllä kai muka tärkeä), puhelin olisi kadonnut, poliisi jäljittäisi sen kissojen ja insinöörien avulla tukiasemien ja imei-koodin perusteella metrin tarkkuudella. Sitten vaan karhukopla ryminällä sisään ja konna koppiin.
  Vaan kiinnostaapiko tavallisen kansalaisen ongelma virkavaltaa, siinäpä pulma.
   

Jaa tämä viestiketju