Matkapuhelimen postittaminen ulkomaille.

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja organik, 28/3/12.

 1. organik

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/3/10
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  Moro vaan!

  Onko kellään kokemusta matkapuhelimen lähettämisestä ulkomaille?
  Olisin lähettämässä puhelinta Viroon, mutta postissa täti sanos ettei onnistu, kun lithium luokitellaan vaaralliseksi aineeksi ja on tämän takia kieletty yleisissä lentokoneissa.
  Yksityiset firmat, niinkuin DHL, FedEx ja TNT velottaa tästä jotain satkun verran, joka on mun mielestä on aika suolanen hinta tollasen pienen kapulan lähettämisestä.

  Naurattaa vaan kun lentokoneessa varmaan jokaisella on kännykkä mukana lennon aikana. Mutta tosin rahtiosan ilmanpaineet ja lämpötilat vaihtelee enemmän kuin matkustamossa, mutta silti...
   
 2. jusutus

  jusutus Supermoderaattori, Vuoden foorumilainen 2011 Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  84   0   0

  Liittynyt:
  5/10/08
  Viestit:
  8870
  Tykkäykset:
  2973
  Puhelinmalli:
  Note 5
  Laitat luurin kuplamuovipussiin ja kiikutat postiin, homma valmis.
   
  1 henkilö tykkää tästä
 3. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29296
  Tykkäykset:
  7552
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Jep. Ei siellä mitään sen kummempaa erittelyä / tilitystä tarvi tehä.
   
 4. organik

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/3/10
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  Elikkä olisi taas kerran pitäny tehä suoraan, mitä itse ajatteli ja jättää tunnollisuus muille :D. Kelailin kans, että hittoako ne niitä paketteja sen enempää luuraa. Kiitos avusta kuitenkin!
   
 5. kimmo

  kimmo Punainen matto, kiitos.

  Palaute - 100%
  16   0   0

  Liittynyt:
  25/1/10
  Viestit:
  5337
  Tykkäykset:
  964
  Puhelinmalli:
  Huawei P8 Lite
  Puuttumatta nyt sen kummemmin yksittäisen luurin/akun lähettelyihin, niin ihmettelen kuitenkin jos niillä turvallisuusmääräyksillä/kuljetusohjeilla tarkoitetaan vaan niitä lähettäjiä jotka kertovat tiskillä mitä paketti sisällään pitää.
  Jos nyt kuitenkin joskus sattuukin käymään niin että joku jumbojetti tulee alas kun akku poksahtaa, niin tietää ainakin linkittää tähän infoon ja sanoa että foorumin henkilökunta sano niin.

  PS en tiedä miten nuo akut maailmalla liikkuvat paikasta toiseen, enkä ole perehtynyt tarkemmin kuljetuksiin..perustuu siis täysin tähän postivirkailijan(ammattilainen?) sanomiseen ja hätäpäiseen googletukseen kiellettyjen/vaarallisten aineiden lähettelyistä.

  PS2 jos itsellä olisi tilanne, niin sanoisin vastaanottajalle että ostaa akun paikan päällä ja panisin pakettiin kympin rahaa.
   
 6. jusutus

  jusutus Supermoderaattori, Vuoden foorumilainen 2011 Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  84   0   0

  Liittynyt:
  5/10/08
  Viestit:
  8870
  Tykkäykset:
  2973
  Puhelinmalli:
  Note 5
  Litium-ioniakulla ainoa "räjähdysvaara" piilee reilussa ylikuumenemisessa tai kennon puhkeamisessa (=oikosulussa). Postikuljetuksen aikana ei lähetykseen kohdistu kumpaakaan jos posti hoitaa hommansa kuten kuuluu. Montakos räjähtämistapausta olette kuulleet?

  Akkuja liikkuu postitse ihan yritystenkin toimesta kuluttajille ympäri Suomen, eli ei nyt lähdetä jeesustelemaan vaan sen takia kun postin mielestä akku = pommi.
   
 7. kimmo

  kimmo Punainen matto, kiitos.

  Palaute - 100%
  16   0   0

  Liittynyt:
  25/1/10
  Viestit:
  5337
  Tykkäykset:
  964
  Puhelinmalli:
  Huawei P8 Lite
  Kyse ei nyt taida olla siitä että mitä näitä tapauksia olisi ollut, vaan siitä mitä vaaroja tuollaiset saattavat aiheuttaa. Säädöksillä/ohjeilla juuri yritetään estää tilanteita, missä voitaisiin kertoa niistä räjähdyksistä.
  Akkujen räjähdyksistä vuosien varrella olemme toki saaneet lukea..sitä en sitten tiedä että miten "rehellisiä" kuvauksia ovat olleet, enkä myöskään jaksa muistaa että mitä akkutyyppejä olleet.
  Tuolla aiemmin taisin tähän viitatakin..eli jollain systeemillä nuo akut/laitteet tänäkin päivänä asiakkaille kulkevat. Taisin myös kirjoittaa etten tiedä käytäntöjä miten menevät..Posti kuitenkaan ei näitä määräyksiä laita(siis ilmakuljetuksille) ja siitä taisi olla kyse. Ei siis siitä mitä yksittäinen postipoika kärrää postilaatikkoon.
  IATAn kuljetusohjeista sitten selviää halukkaalle lisää, eli mielestäni niitä pitäisi tutkia. Jos nyt oikein ymmärsin(ei jaksa pitkään lukea englantia, kun ymmärrys/kielitaito heikko), niin helmikuussa tänä vuonna tehty jotain tarkennuksia säädöksiin.
  Merkittävät muutokset(pdf-tiedosto ulkomaaksi) ja sitten lithium akuista lähettämisestä enemmän

  Oma pointtini siis edelleen se, että jos epävarmaa/tulee kalliiksi, niin akkuja luultavasti myynnissä Virossakin. En siis "suosittelisi" vastoin ohjeita lähettämään, koska mahdollisesti siitä voisi seurata jotain hankaluuksia. Ja nuo "hankaluudet" siis pelkästään sen perusteella mitä yksittäinen postintäti sanoi..oletan siis että hän tietää työnsä ja tietää määräykset..(minä en tiedä, mutta siitä ei tässä vissiin ollutkaan kyse).
   

Jaa tämä viestiketju