Matkapuhelimen kuuluvuus

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja thomson, 14/3/06.

 1. thomson

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/3/06
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Asun kerrostalon alakerrassa, jossa on heikko kenttä. Dna ei kuulu lainkaan, Sonera ja Elisa jotenkuten.

  Missähän puhelinmallissa olisi paras kuuluvuus kyseisissä olosuhteissä? Kaverin Siemens M75 kuului aika hyvin, mutta kyseinen puhelin on aika iso.

  Onko esim. Nokialla tai Samsungilla mitään mallia, jossa olisi muita parempi kuuluvuus?
   
 2. Tanjuzka

  Tanjuzka Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  11/7/02
  Viestit:
  3338
  Tykkäykset:
  11
  Puhelinmalli:
  Iphone 7
  Kannattaa myös tehdä operaattoreille kuuluvuushäiriöilmoitus niin ehkä alueelle tulisi joskus parempi kuuluvuus.
   
 3. thomson

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/3/06
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Minun tapauksessani ongelmana on todennäköisesti yläkerran noin 5 x 2 m kokoinen parveke, joka huonontaa kuuluvuutta.

  Makuuhuoneessa, jonka yläpuolella parveketta ei ole, yhteys toimii paremmin.

  Tukiasemalle ei ole matkaa kuin noin 500 m (kysytty operattoreilta).
   
 4. Tanjuzka

  Tanjuzka Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  11/7/02
  Viestit:
  3338
  Tykkäykset:
  11
  Puhelinmalli:
  Iphone 7
  Ah juu, no se tietenkin haittaa sitä kuuluvuutta.

  Tietenkin riippuu missäpäin tukiasema on ja miten tukiaseman solut on suunnattu, jos oikeasta kulmasta niin kyllä sitten pitäisi kuulua, mutta ilmeisesti näin ei ole.

  Hyvä antennisen puhelimen kun ostaa niin varmasti auttaa jo paljon.
  Tai sitten lisäantenni.


  Itse olen huomannut, että jos puhelin on tosi pieni kokoinen niin siinä on myös heikompi antenni.

  Itsellä Siemens CX75 ja hyvin kuuluu mm. hississä jne.
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Onko se lähin tukiasema sen takana?
  Riippuen alueesta ja antenien suuntauksesta niin matka voi olla pitkä.

  Kuuluvuudesta on aina silloin tällöin ketjuja, joissa on pohdittu eri laitteitakin, niitä voi haeskella ja lukasta, voi löytyä vinkkejä.

  Laitteissa, siis eri malleissa on eroja, mutta samoin on yksilöeroja, eli saattaa kaksi samaa mallia olevaa luuria olla herkkyydeltään erinlaisia.

  Tärkeää ja usein enemmän vaikuttaa se että miten laitetta käyttää, eli on malli mikä tahansa ja jos siinä on sisäinen anteni, niin selvittää missä kohtaa se on ja puhuessa varoa sen peittämistä, samoin pitää esim pöydällä jne. laite niin että anteni ei peitetä, usein esim takapuoli ylöspäin, sama sääntö taskussa eli anteni itsestä poispäin.

  Jos lähin tukiasema sattuu olemaan vain 1800Mhz palikka, niin asiat voivat olla todella pienestä kiinni, myös laitteissa voi olla ongelmia toisella kaistalla. Ilmeisesti sinulla käytössä Soneran tai Elisan verkkoa käyttävä SIMmi? Heiläkin saattaa olla keskustoissa vain 1800Mhz palikoita, mutta silloin kyllä 900 peittoa pitäisi löytyä myös.

  Vanhoissa ketjuissa on puhutta luureista joita yleisesti pidetään herkkinä, mutta mainitut ovat yleensä todella vanhoja koneita. mutta esim 8210:aa toimivana on pidetty varsin herkkänä koneena.

  Mutta esim Nokian luurit ovat yleistäen aika herkkiä (kuuluvia), mutta joitainmalleja jotka eivät ole parhaimmillaan vaikeissa oloissa, esim. 6260:n antenin sijoitus voi aiheuttaa ongelmia.

  En tiedä kuinka isosta asunnosta kyse, mutta yksi konsti on laittaa ikkunaanteni ja luurin sen perään kiinni, kädet vapautta voi saada käyttämällä esim BT hfää.

  On myös muita ratkaisuja, mutta lähinnä kyse kuinka paljon haluat sijoittaa ongelman ratkaisuun.
   
 6. mjkall Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  22/12/02
  Viestit:
  674
  Tykkäykset:
  30
  Aika monesta puhelimesta saa akkutilan alle teipattavalla antenna boosterilla paremman kuuluvuuden, mutta oikea paikka pitää testata jossakin heikon kentän kohdassa. Vahvistaa 1-2 palkkia. http://www.wirelessgalaxy.com/ac/antennaboostersticker.html
  On myös huonosti toimivia teippimerkkejä. En tiedä, möisikö joku liike näitä Suomessa, mutta saisi kyllä myydä. Erityisesti monet Nokia-puhelimet hyötyisivät tästä teipistä, niissä kun tuntuu olevan aika pätkivä yhteys. Kotini kellarissa toimivat vain Samsungit ja eräät SonyEricsson-mallit (Z1010 ja T39m).
   
 7. vtormane

  vtormane Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  4439
  Tykkäykset:
  0
 8. thomson

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/3/06
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Tietääkö kukaan millainen kuuluvuus Nokia 6600:lla on? Sitä saa jo nykyään aika edullisesti.

  Toinen vaihtoehto olisi Nokia 6021, jossa ei olisi minulle turhia ominaisuuksia (mm. kamera).
   
 9. murto

  murto Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2394
  Tykkäykset:
  0
  Esim. tuollainen 6310i voisi olla oiva ratkaisu sulle, siihen saa helpolla ulkoisen antennin, siinä on BT ja puhelimena ehkäpä kaikkien aikojen paras (onneksi multa löytyy yks tuollainen, ei ole kaupan).
   
 10. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Kuuluvuuden ongelmana on juuri rakenteissa käytetyt materiaalit. Mutta pelkkä parveke sen tuskin estää. Olenkin leikkisästi todennut usein, että tämä talohan on kuin Faradayn häkki. Ja se ei ole kaukaa haettu. Myös minne tukiasema on suunnattu, vaikuttaa todella paljon asiaan. Operaattoria kannattaa huudattaa asialla kuitenkin.

  Sellanen talo jossa ongelma on todellinen, se huomaa helposti. Parvekkeella on täydet kentät ja kun tulet sisälle, se putoaa nollaan sisällä. Kokeilet jopa oven raosta parvekkeelle puhelinta. Hyvä kun pysyy verkossa, katkoo puheluita sisällä ym. Tämä 1800Mhz verkko on mikroaalto luokkaa, 2 kertaa huonompi läpäisykyky kuin 900Mhz verkolla. Siinäkin on omat fysiikan ongelmansa.

  Suuntaavuus ongelmissa siis selvissä huomaa vaikka puhelimen kanssa menisi ikkunan luo, tai parvekkeelle, kentät ei nouse juurikaan yhtään... tai pari pykälää nolla tasosta.

  Kenttien reuna-alueiden herkimpiä koneita on esim. (muistaakseni) Nokian 6310, mutta 6150 käyttää yhäkin parhaimpana puhelimena operaattorien verkonhuoltajat Netmonitorinsa kanssa.

  Sellainenkin on eräs vähän harvinaisempi "vika" mikä saa monet viemään puhelimen jopa huoltoon ja tulee yleensä maaseudulla ja mökkielämässä monelle tutuksi... Kentät heittelehtii rajusti. Soutaa ja huopaa ylös alas ja katkoo puheluita. Tällöin on kyse ilmiöstä joka tapahtuu kun kentät menee ristiin, jopa kaupungissa. Eli on yhtä vahvat hallitsevat tukiasemat tai puhelimen "sielu" haluaa kait se ymmärtää näin. Se ei tiedä oikein mihin se lukittuisi. Silloin auttaa parhaiten vanha kunnon Netmonitorilla varustettu puhelin jolla voi lukittautua yhteen tukiasemaan kerrallaan. Harrastajille tuttua, muttei kannata kokeilla edes jos ei tiedä jo muutenkin asioista. Operaattorille soitto ratkaisee yleensä asioita eniten. Yllättävänkin ystävällisiä mökkiyllätyksiä on käynyt, huoltaja tulee kahville.

  Toinen "ihmevika" on puheluiden katkominen autolla ajaessa kun puhelin vaihtaa tukiasema aluetta kokonaan, saattaa aina samassa kohdassa katkassa kun ajelet autolla.
   
 11. thomson

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/3/06
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Olen myös huomannut, että tässä uudessa asunnossani on auringon lämpösäteilyä vähentävät lasit, jotka tuntuvat toimivan myös todella tehokkaasti kentän vaimentajana.
   

Jaa tämä viestiketju