1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä, annat suostumuksesi evästeiden käytöllemme. Lue lisää.

Matkapuhelimeen kaksi käyttäjätiliä

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja LankaPuhelija, 16/9/16.

 1. LankaPuhelija

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/9/16
  Viestit:
  16
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Honor 7
  Mietin tässä, että onnistuuko puhelimeen tehdä kaksi käyttäjätiliä vähän niin, kun Windows tietokoneessa. Ajatuksenani olisi, että ottaisin tuplasim-puhelimen työ- ja henkilökohtaiseen käyttöön. Ideana, että pystyisi tiliä vaihtamalla sulkemaan illoiksi, viikonlopuiksi ja lomien ajaksi kaikki työpuhelut, sähköpostit jne.

  Jos olisi esimerkiksi työtili ja henkilökohtainen tili, niin työtilin ollessa päällä saisi myös henkilökohtaiseen postiin ja numeroon soitetut puhelut sekä lähetetyt sähköpostit tulla läpi. Henkilökohtainen tili taas tulisi pystyä määrittämään siten, että työasiat ei häiritse vapaa-aikana.

  Minulla käytössä tällä hetkellä Honor 7. Yritin selvittää, että onnistuisiko tähän puhelimeen luoda kaksi käyttäjätiliä, mutta en keksinyt. Nyt kaipailen viisaampien apuja asiassa. Tarkoitus on joka tapauksessa hommata työkäyttöön uusi puhelin. Kaipailen vinkkejä puhelimista joissa tälläinen ominaisuus olisi.
   
 2. Vihtis

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/6/15
  Viestit:
  14
  Tykkäykset:
  6
  Puhelinmalli:
  LG G4
  Androidiin saa kyllä kaksi tiliä käyttöön se ei ole ongelma. Mutta fiksuintahan tuo olisi tehdä apeilla esim taskerilla muuttaa päivien ja kellonaikojen perusteella asetuksia ilmoituksista ja samalla ryhmitellä yhteystiedot ja niide perusteella estää ilmoitukset tietystä ryhmästä tai sallia vain tietty ryhmä tiettyinä aikoina
   
 3. LankaPuhelija

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/9/16
  Viestit:
  16
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Honor 7
  Ensimmäiseksi terveiset foorumin ylläpidolle:
  Olin tämän saman asian kirjoittanut myös kahteen muuhun viestiketjuun lähes saman sisältöisenä. Honor 8 puhelinta käsittelevään keskusteluun sekä OnePlus 3 puhelinta käsittelevään keskusteluun. Tämä johtui siitä, että en saanut vastausta tähän luomaani viestiketjuun "Matkapuhelimeen kaksi käyttäjätiliä". Ensin kiroitin viestin Honor 8 puhelinta käsittävään keskusteluun, koska puhelinmalli voisi olla sellainen minkä voisin hankkia ja halusin varmistaa, että voisiko kaipaamani ominaisuus olla kyseisessä puhelimessa. Myöhemmin huomasin, että keskusteluissa esiintyy paljon OnePlus -puhelinmalli josta en ole koskaan kuullutkaan ja sitä tunnuttiin kehuvan. Tästä syystä laitoin vastaavan kyselyn myös OnePlus puhelinta käsittelevään viestiketjuun. Vastausta en ole kysymykseeni saanut minkään viestiketjun kautta. Ylläpidon vastaukset viestiketjuuni taisivat olla: "Samat jupinat monessa eri ketjussa", "Jokohan se spämmäys jo riittäisi". Suuret pahoittelut ylläpidolle ja kaikille muillekin foorumin käyttäjille jotka ovat mielensä pahoittaneet. Luultavasti "Spämmäys" jota olen harrastanut on foorumilla kiellettyä? Minulle nämä nettikeskustelut ovat aika vieraita, enkä oikein tunne vielä sääntöjä miten täällä pitäisi käyttäytyä. Joka tapauksessa vielä suuret pahoittelut, että olen toiminut hyvien tapojen vastaisesti kirjoitellessani saman sisältöistä viestiä useampaan paikkaan. Osittain toimintatapani johtui siitä, että minulla on hieman kiire saada varmistus kaipaamastani ominaisuudesta, jotta pystyn tekemään oikean hankintapäätöksen uuden puhelimen suhteen.

  Koska vastausta en ole saanut liian innokkaasta yrityksestä huolimatta, vaikuttaa siltä, että kysymystä ei ole ymmärretty (liian vaikeasti esitetty kysymys?) tai kyselen "liian tyhmiä", että kukaan ei ole vaivautunut vastaamaan. Kaipaan kuitenkin edelleenkin kysymykseen vastausta. Jos vastauksen saan ja satun vastaajaan vaikka kuppilassa törmäämään niin oluet tai kahvit tarjoan varmasti (ehkä hieman kaukaa haettu, mutta kuitenkin... Niin ja sekin vielä, että asun Turussa ja tämäkin luonnollisesti on virhe ja lähes rangaistavaa:)).
   
 4. LankaPuhelija

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/9/16
  Viestit:
  16
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Honor 7
  Suuret kiitokset vastauksesta! Täytyy koittaa tutustua tuohon taskeriin. Nykyiseen Honoriin yritin keksiä, miten saisin tilin lisättyä, mutta en sitä kyllä keksinyt. Tosin olen näiden vehkeiden kanssa kyllä melko lailla peukalo keskellä kämmentä. Lähinnä tähän asti on riittänyt, että puhelimella voi soittaa, lukea sähköpostit ja selata vähän nettiä.
   
 5. tonttu

  tonttu Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  2/4/04
  Viestit:
  15527
  Tykkäykset:
  3785
  Puhelinmalli:
  iPhone 7
  OffTopic kommenttina kirjoittajalle, ylläpito ei ole sinulle vastannut yhtään mitään, ehkä sen ovat tehneet muut foorumin käyttäjät. Tähän ei kenenkään tarvitse kommentoida tai jatkaa OffTopicia.
   
 6. apek

  apek VIP

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/8/10
  Viestit:
  3651
  Tykkäykset:
  1275
  Puhelinmalli:
  Nexus 6P
  Android on tukenut usean käyttäjän mahdollisuutta versiosta 5.0 eteenpäin. Eli jos puhelimen käyttöjärjestelmä on 5.0 tai suurempi, niin pitäisi olla mahdollista laittaa useampi käyttäjä puhelimeen.

  Tämä tapahtuu menemällä puhelimen asetuksiin ja etsimällä sieltä kohta "käyttäjät". Sinne lisätään toinen käyttäjä. Samaan asetukseen pääsee myös vetämällä ilmoitusvalikon alas ja painamalla sinistä kuvaketta ja tämän jälkeen valitsemalla "lisäasetukset".

  Kun uusi käyttäjä on lisätty, niin se voidaan ottaa käyttöön vetämällä ilmoitusvalikko alas (eli raahaat sormella näytön yläosasta alaspäin) ja klikkaamalla sinistä ympyrää jossa on hahmon kuva. Kun uusi käyttäjä on valittu, niin sille voidaan säätää kaikki asetukset halutun laiseksi.

  Ja palaaminen toiseen käyttäjään onnistuu taas vetämällä ilmoitusvalikko alas ja klikkaamalla kuvaketta. Käyttäjän vaihto onnistuu lukitus avattuna, tai lukittuna.

  Screenshot_20160918-002449.png
   
  quqa, AlpinaD10 and tonttu like this.
 7. LankaPuhelija

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/9/16
  Viestit:
  16
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Honor 7
  Tätä olen yrittänyt selvitellä ja löytää valikoista kohtaa josta käyttäjän saisi lisättyä. Puhelin tosiaan Honor 7 ja siinä se uusin käyttis "Marshmallow" vai mikä se nyt olikaan... Muistan myös lukeneeni jostain joskus kommentin, että tämä käyttän lisääminen / useampi käyttäjätili olisi jotenkin laitekohtainen juttu, eli ei välttämättä olisi käytössä vaikka olisi uusin Android -käyttis käytössä??? Jossain vilahti myös maininta, että luomalla uuden toisen Google tilin puhelimeen saisi jotenkin käyttäjätilejä lisättyä??? Tätä toisen Goole -tilin luomista koitin, mutten sitä kautta saanut kyllä hommaa pelittämään. Jos useamman käyttäjätilin luominen on kuitenkin laitekohtainen juttu, niin osaisiko joku sanoa, että onnistuukko tämä OnePlus3 laitteella.

  Tässä vieleä videota oman Honorin valikoista ja asetuksista...

   
 8. Infra

  Infra Vuoden foorumilainen 2014 sekä VIP

  Palaute - 100%
  58   0   0

  Liittynyt:
  15/7/02
  Viestit:
  23201
  Tykkäykset:
  7679
  Puhelinmalli:
  iOS sekä Android laitteita
  Kyllähän valmistaja on tuon tuen voinut omasta laitteestaan poistaa.

  OnePlus 3:ssa on käyttäjänlisäys mahdollista.
   
 9. AlpinaD10

  AlpinaD10 Goldmember

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  13/2/03
  Viestit:
  1946
  Tykkäykset:
  874
  Puhelinmalli:
  OnePlus 3T
  Tuon videon perusteella näyttää siltä, että honorista tuo usean käyttäjän ominaisuus on poistettu. Jos tuo on elintärkeä ominaisuus niin kannattanee vaihtaa oneplussaan.
   
 10. Howler88

  Howler88 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  14/1/11
  Viestit:
  1678
  Tykkäykset:
  924
  Puhelinmalli:
  Lumia 950
  Onnistuu oneplus 3:lla. Tuolta oikeasta yläkulmasta siis löytyy profiilit joita voi lisätä ja vaihdella.
  [​IMG]
   
 11. tonz Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  25/4/12
  Viestit:
  1534
  Tykkäykset:
  437
  Puhelinmalli:
  Nokia Lumia 950 dualsim
  Tätä ominaisuutta olen itsekin vähän metsästellyt. Juuri tuohon työ/vapaa-aika käyttöön.
  Ilmeisesti jollain dualsim asetuksella saisi aikaan myös sen, että työnumero ei hälytä vapaa-ajan tilillä, mutta siviilinumero pääsee läpi myös työpuolella.
  Jännä ettei wp ole tätä toteuttanut, kun pc puolella tuo toimii mielestäni hienosti.
  Liekö sampalla malleissaan tuo mahdollisuus? Samsungin dualsim mallien saanti Suomesta ei sitten ole käsittääkseni aivan helppoa...
   
 12. LankaPuhelija

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/9/16
  Viestit:
  16
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Honor 7
  Kiitos kaikille vastauksista. Taitaa mennä tuo OnePlus 3 hankintaan, kun ominaisuus tuntuisi kommenttienne perusteella siinä toimivan. Hieman toki ihmetyttää esimerkiksi nykyisen Honorin kohdalla se, että tällaista ominaisuutta ei tuplasim -puhelimeen ole otettu mukaan. Itse kuvittelisin, että tuo tuplasim liittyisi melko usein työ-/henkilökohtaiseen käyttöön ja monella olisi halu hieman rajata "työliikennettä" vapaa-ajalla.

  Ylläpidolle vielä kiitos, että oikaisitte aikaisemmin viestiketjussa esiintyneen väärinkäsityksen. Ja omasta puolestani pahoittelut:-$
   
 13. amu

  amu Moderni superaattori

  Palaute - 100%
  22   0   0

  Liittynyt:
  3/3/08
  Viestit:
  5583
  Tykkäykset:
  2076
  Puhelinmalli:
  Huawei P9 Plus
  Ainakin omasta P9 Plussasta löytyy mahdollisuus käyttää useaa käyttäjätiliä. Olisikohan EMUI 4.1:n ominaisuus.
   
 14. iNdo

  iNdo Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/9/02
  Viestit:
  980
  Tykkäykset:
  246
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S7 Edge
   
 15. amu

  amu Moderni superaattori

  Palaute - 100%
  22   0   0

  Liittynyt:
  3/3/08
  Viestit:
  5583
  Tykkäykset:
  2076
  Puhelinmalli:
  Huawei P9 Plus
  @iNdo Android kyllä, Huawei ei.

  Edit: Kysyjä kun viittasi Honor 7:ään, jossa vielä vanhempi versio EMUI:sta.
   

Jaa tämä viestiketju