Maratonin kohtalo..

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Anonymous, 17/8/03.

 1. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Täällä foorumilla kun on ilmeisesti Dnan jälleenmyyjiäkin niin kysyisin sellasta että onko tietoon kantautunut ns. Maraton-väärinkäytöksiä tai kikkailuja? Luin eräästä toisesta foorumista että olis erään jälleenmyyjän mukaan tällaistakin harrastettu. Lähinnä olen siis huolissani siitä että jos nuo väärinkäyttäjät pilaavat koko mainion palvelun ja se joko lopetetaan tai siitä tehdään sellainen ettei siitä ole enää normaalikäyttäjälle mitään hyötyä tai että tulee jotain ylimääräisiä maksuja. Onko tietoa onko suunnitteilla jotain rajoituksia tms. palvelun suhteen tai muuta ikävää?

  Eikö kuitenkin Maratonissa ole otettu huomioon mahdolliset kikkailut ja väärinkäytökset, eihän sillä saa edes kiinteällä hinnalla soittaa ex-Teliaankaan..

  Jos tällaista tosiaan tapahtuu niin pyytäisin viemään viestiä Dnalle etteivät rankaisisi meitä Maraton-palvelua sääntöjen mukaan käyttäviä. Esimerkkinä sanon että GPRS-palveluunhan se rajoitus tuli ilmeisesti sen takia että warettajat tukkivat linjoja (tämä siis ei ole 100% faktaa vaan mun käsitys asiasta, tähän uskoon oon jäänyt). Ja tuo GPRS-rajoitus valitettavasti koskee kaikkia eikä vaan warettajia.
   
 2. Killerwhale

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/7/03
  Viestit:
  801
  Tykkäykset:
  0
  Omiin korviini ei ole kantautunut. Olisiko linkkiä tarjota? Rajoituksista ei ole ainakaan informaatiota tullut, en osaa sanoa sitten onko suunnitteilla. Noiden Telian liittymien osalta vielä epävarmaa tullaanko ne liittämään dna Maratonin piiriin.

  GPRS-palvelussahan "väärinkäytökset" rajoittivat kaikkien muidenkin gprs-käyttöä, tämän takia siirtorajoitus palveluun kytkettiin, jotta normikäyttäjille palvelu olisi mahdollisimman toimiva.

  Kyllähän nuo väärinkäytökset yleensäkin on otettu huomioon sopimusehdoissa, jolloin sellaisen sattuessa voidaan rankaista vain kyseistä rikkojaa. Välitän silti huolesi eteenpäin.
   
 3. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Jep, tässäpä tämä:
  http://www.jippii.fi/jsp/forum/thread.jsp?b=kannykka&t=1395&p=71
  En sitten tiedä tuon foorumin luotettavuudesta mutta..

  Hieno juttu. Kiitokseni.
   
 4. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Tuolla puhuttiin siitä, että erilaiset ryhmät olisivat ottaneet Maratonin yhteiskäyttöön. Tämähän on varmasti sopimusehdoissa kiellettyä ja liittymä voidaan sulkea sen takia, mutta mahtaako tuo nyt kuitenkaan tuoda dna:lle niin paljon tappiota että näiden takia olisi koko liittymätyyppi katkolla? Ulkopuolisellehan tuosta ei tarvitse mitään maksaa, koska puhelut ovat operaattorin sisäisiä ("ilmaisia") - tietysti voidaan laskea laskennallinen tulon menetys oletuksena että ko. puhelut soitettaisiin normaalihinnoin (mitä ei tietenkään tapahtuisi)... homma tuntuu minusta hieman liioittelulta..?
   
 5. Killerwhale

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/7/03
  Viestit:
  801
  Tykkäykset:
  0
  Operaattorille kirjanpitoon menevä osuushan määräytyy puhtaasti sen mukaan, mitä asiakkaiden laskutus on todellisuudessa, ei mitä se voisi olla. dna:n käyttämät laitteet ja verkko on sen omaa, joten sen ei erikseen tarvitse itselleen maksaa erinäisiä maksuja mikäli puhuttuja minuutteja kertyisi erityisen paljon. Ainoa mikä tuossa voi olla haitaksi on verkon ruuhkautuminen mikäli vastaavia tapauksia on monia.
   
 6. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Taisin siis huolestua turhaan, toivottavasti sopimusehtojen vastaista käyttöä ei ole kovin paljoa tai mielummin ei yhtään. Kiitos teille molemmille, ei siis tarvinnutkaan huolestua tuosta asiasta. :)
   
 7. vh Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/12/02
  Viestit:
  535
  Tykkäykset:
  3
  Ex-työkaverini kertoili eilen että hänelle oli muistaakseni Kuopiossa joku dna-kauppias sanonut että "maraton pysyy vielä jonkin aikaa" käytössä eli tästä vois siis ymmärtää että ei kuitenkaan ikuisesti???
   
 8. nalle Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/7/03
  Viestit:
  1404
  Tykkäykset:
  0
  Mikäänhän ei ole ikuista... :)

  Mutta en tosiaan ihmettelisi vaikka dna tuosta luopuisi.
   
 9. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Toivotaan nyt kuitenkin ettei lopu!
   
 10. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Niiin... ettei olis kyse vaan toisenlaisesta "sisäänheittotuotteesta", kuten tuo rajoittamaton gprs? Tämä on vaan vielä tehokkaampi, sitouttaa useampia käyttäjiä...
   
 11. nalle Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/7/03
  Viestit:
  1404
  Tykkäykset:
  0
  En ymmärrä tuota sisäänheittotuote leimaa tuohon gprs:än. Markkinoitiin ehkä huonosti jne.jne. mutta hintamuutos johtui kyllä väärinkäytöksistä. Rajan olisi pitänyt tietysti harkita paremmin.

  Eli tämä nyt oli vain minun mielipiteeni. Ei tarvitse välttämättä laittaa jonoon päinvastaisia mielipiteitä, tiedän kyllä hyvin mitä tuosta ajatellaan. Halusinpa vain kommentoida tuota.
   
 12. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Totean vaan että ihan oikeassa olet joka kohdassa tuossa GPRS-asiassa. :)
   
 13. Pakana Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  554
  Tykkäykset:
  0
  En sanoisi että kyse olisi ollut varsinaisesta väärinkäytöksestä, kuitenkin hemmetin harva viitsii ruveta warettamaan jollain GPRS:llä, vaan lähinnä kai se etteivät ne tajunneet ottaa huomioon sitä että porukka ottaa GPRS:n kiinteäksi ja ainoaksi liittymäksi. Sinänsähän tuo on ihan ymmärrettävää, aluella joille ei adsl:ää tai vastaavaa saa, eikä se ole myöskään minkäänlaista väärinkäytöstä, se oli vain dna:lle odottamaton veto - tai ainakin sen suosio, ja siirtomäärät.
   
 14. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Siis edelleenkään eivät ole omia.
  Riippu millainen sopimus sillä on verkkooperaattorin kanssa, tietty könttähinta vai siiretyn liikenteen mukaan.
  Ja verkko-operaattorille tuosta ei välttämättä synny lisäkustannuksia jos ulkopuolinen tietoliikenne kaista on kiinteähintaista. Mutta jos kaistaa joudutaan tuon takia kasvattaan syntyy siitä toki kustannuksia.
   
 15. nalle Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/7/03
  Viestit:
  1404
  Tykkäykset:
  0
  Toi oli se mitä tarkoitin sillä että markkinoitiin väärin. Se olisi pitänyt nähdä ennalta, että sitä käytetään juuri noin ja kaiken lisäksi sitä vielä markkinoitiin juuri tuollaiseen käyttöön. Eli jo alkuun olisi kannattanut laittaa jonkinlainen raja, mutta kun haluttiin välttämättä "kokeilla ensin miten palvelu lähtee toimimaan..." Tuosta 100 Mt rajastahan on ollut aikaisemminkin täällä juttua ja minäkin olen sitä mieltä, että se on ehkä turhan alhainen. Vaikkakin itselläni ei ole vielä mennyt missään vaiheessa rikki, siirtomäärät yleensä juuri sopivasti tuossa 60-80 Mt/kk.
   
 16. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  No kuitenkin saman yhtiön sisällä ovat vaikka eivät nimellisesti ole Dnan nimissä ne verkot.

  Luulisi että yhtiön sisällä sopimukset on järjestetty edullisesti..
   
 17. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kahdella muulla on selkeästi noin.
  DNAn omistaa useat maakunnalliset puhelinyhtiöt, eli ei ole saman yhtiön sisällä.
  Suomen 2G:n omistaa myös useat maakunnaliset yhtiöt, mutta omistaminen ei käsittääkseni ole identtistä DNA:n verrattuna. 2Gn omistus pohjaa ei nykyisen selkeästi kerrota heidän sivuillaan
  Finnet ryhmään toki kummatkin kuuluvat.
  Verkko-operaattorit eivtä saa suosia "läheisiään", toki voivat hinnoitella hintansa kuinka halvaksi haluvat.
   
 18. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Itseasiassa kummankaan omistuspohjasta ei ole tavallisella ihmisellä tarkkaa tietoa, ainakaan ei sivuilta löydy, kai ne jossain rekisterissä on mihin ei tavallinen tallaaja pääse käsiksi. Mutta se mitä tarkoitin on se että niillä on kuitenkin suunnilleen samat omistajat, jos yks tai kaks yhtiötä on eri niin enemmistö kuitenkin. Ettei nyt viilattaisi pilkkuja kuitenkaan.
   
 19. nalle Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/7/03
  Viestit:
  1404
  Tykkäykset:
  0
  Olisikohan tuo 2G omistuspohja kohdennettu sen mukaan minkä verran milläkin paikallispuhelinyhtiöllä on ollut verkkoinfrastruktuuria tarjota 2G:n käyttöön kun homma on lähtenyt liikkeelle (esim.)? Samat firmathan siellä on tosiaan, mutta omistussuhteet vähän eri kuin dna:ssa, kuten totesit.

  Aivan, eli eihän 2G:kään voi myydä verkkoa dna:lla hintaan 2 sent/min ja muille hintaan 12 sent/min. Tuossa kait dna ei ole niin kovan tarkastelun alla kuin esim. Sonera, mutta muita operaattoreita syrjivä hinnoittelu on silti kiellettyä.

  E: heh, meneepäs pilkun viilaamiseksi... :)
   
 20. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  DNAn sivuilla on lista. Suomen 2G:n sivuilla on ollut, muuta en eilen löytänyt muttakuin yleistä höpinää Finnet ryhmästä.
  Sanoit
  Niin ei ole mitään pilkunviilaamista sanoa etteivät todellakaan ole saman yhtiön sisällä, ja tietääkseni ei edes ole mitään ristiin omistamista (ainakaan Suomen2G ei omista DNAta sivujen mukaan).
  Finnet ryhmään kyllä kuuluvat ja läheisä toisilleen ovat.
   

Jaa tämä viestiketju