Maratonin kohtalo?

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Anonymous, 22/5/03.

 1. A

  Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Onko tietoa miten käy Maratonin? Kuulin vain erään suusta kommentin että joku jälleenmyyjä oli epäillyt sen säilyvyyttä kun uudistus eli numeron säilyminen operaattoria vaihtaessa tulee ja ei enää tiedä minkä operaattorin liittymään puhelu menee kun suuntanumero säilyy ennallaan. Mutta asiasta paremmin tietävät, mikä mahtaa olla tuon kohtalo? Luulisi että silloin myös Rällän Aina Yö ja Favorite loppuisivat vaikka eivät ihan samanlaisia liittymiä olekaan, Aina Yö on lähempänä Maratonia. Kuitenkin tuo Favorite on juuri tuotu markkinoille ja tuo numeron säilyvyys on ollut tiedossa jo pitkään.
   
 2. h

  hyper9999

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/5/03
  Viestit:
  51
  Tykkäykset:
  0
  Eihän ikinumeroiden tulo noihin palveluihin vaikuta, se vaikuttaa vain sen verran että asiakkaan täytyy itse tietää minkä operaattorin liittymä on kyseessä (hankaluus on tietenkin siinä, että pitää olla tietoinen aina jos kaveri vaihtaa operaattoria).

  Olen kuullut, että operaattorin selvittämiseksi avataan (ilmeisesti automaattinen) ilmaispalvelunumero, josta saa tiedon. Eli ilmeisesti maraton ja yö-liittymillä on mahdollisuus säilyä. Killeri on vaan silloin jos kaveri on vaihtanut operaattoria ja unohti kertoa sen.
   
 3. K

  Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Favorite on noista kolmesta ehkä kuitenkin "turvallisin": siinähän valitaan 1-5 Radiolinjan numeroa, joista maksetaan kk-maksuna 5eur/kpl. Eli melko varmasti ovat ihan tuttujen numeroita ja yhdessä sovittu tuo Favoriten kytkeminen.

  Mutta olen samaa mieltä hyper9999:n kanssa: vastuu soittamisesta on soittajalla ja numerosta täytynee itse ottaa etukäteen selvää.
   
 4. s

  sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Niin ja millaisia käyttäjiä ko palvelussa, onko jatkuvasti online käyttäjiä eikä muuta käyttöä niin saattaa tulla palveluun "uudistuksia"
   
 5. B

  Bird Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  4233
  Tykkäykset:
  0
  Perkeles sanon kyllä minä, jos Rällä menee poistamaan Yö-liittymän. Itse pelkään kyllä tuota kovin, koska joskus kun aspasta kyselin, niin ei sielläkään voitu varmana sanoa, että liittymätyyppi säilyisi.

  Vaikka käytänkin kiinteähintaisia yöpuheluita paljon (viime laskulla jopa liki 60 tuntia, aiemmin ollut vain murto-osa tuosta) niin liittymällä on myös muuta käyttöä. Uusimmalla laskulla oli liki 20 euroa myös ihan normaalihintaisia puheluita ja viestejä (+ tietysti kuukausimaksu ja kiinteä veloitus yöpuheluista), joten täysin huonona asiakkaana operaattorin kannalta en itseäni ainakaan edes pitäisi. Ja yöllähän verkoissa on taatusti paljon vapaata kapasiteettia, joten tämän kanssa ei pitäisi edes periaatteessa voida tulla samanlaista ruikutusta kuin Saunan puolelta TiVKorista. :p
   
 6. F

  Flyer Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  1180
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  N97
  On tietysti mahdonta sanoa mitään varmaa, mutta jos jotain päätelmiä voidaan tehdä tietämättä minkälaista liikennettä on oikeasti tämmöisillä liittymillä.

  RL yö: Kiinteä kuukausi laskutus 18,3e (15+3,33) ja käyttö nimen omaan yöaikaan, milloin verkon kuormitus on VARMASTI pientä. Muu soittelu onkin sitten normaali hinnoittelun mukaista=operaattorille tuloja. Uskon että tämä tulee jatkumaan liittymänä

  DNA Maraton: Kiinteä laskutus 39e Käyttö ympärivuorokautista, mutta ompa korvauskin sen mukaista. Muu soittelu RL:n tapaan hinnaston mukaista. Oikeastaan tuo korvauksen suuruus pitää todennäköisesti maratonin hengissa, sillä asiakkaat varmasti luokitellaan heidän käyttämän laskutuksen mukaan. Tästä uskon myös että maratonia tuskin ollaan poistamassa valikoimasta.

  Saunan tekstariliittymän kohdalla operaattorin kassaan varmasti joka kuukausi kilahtava summa onkin 4e. Eipä siis ihme että jotkut asiakkaat ovat saaneet pyyntöjä muuttaa tapojaan. Ennustaminen on tietysti epävarmaa, mutta en löisi vetoa tästä.
   
 7. s

  sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kilpailuviranomaiset ovat komentoineet operaattoreiden puheluhintojen suosivuutta omaan verkkoon, eivät ole vastaan halvempia hintoja omaan verkkoon, vaan sitä että muihinverkkoihin ja omaanverkkoon soittamisen hintaero ei saa perusteeton.
   
 8. F

  Flyer Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  1180
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  N97
  No jos joku viranomaistaho määrää jonkun palvelun jatkosta niin eihän sille mitään silloin voi. Kuitenkin uskon että ainakin RL:n ja DNA:n palvelut tulevat pysymään...
   
 9. s

  sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ei viranomaisilla ole näitä palveluita vastaan mitään, mutta heidän jotkin vaatimukset voivat muuttaa joidenkin palveluiden järkevyyttä operaattorille.
  Maratonin osalta se tarkoittaisi että soittaminen ko liittymästä muihin verkkoihin täytyy hinta olla perusteltu, eli ei saisi sisältää suurta "lisähintaa".
  DNAlla on ollut vapaammat kädet hinnoitella kun ei ole ollut merkittävässä markkina-asemassa, mutta nyt Telian kaupan jälkeen alkaa heidän markkinaosuus oleen merkittävä ja ovat samassa asemassa Soneran ja Radiolinjan kanssa.
  Mutta kuitenkin uskon Maratonin tulevaisuuten vaikuttavan itse yhtiö enenmmän kuin ulkopuolist paineet, samoin maratonin käyttäjien käyttäytyminen.
   
 10. F

  Flyer Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  1180
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  N97
  Niin tarkoitatko näitä sankareita jotka tekstaavat sormet verillä tai warwttavat elokuvia GPRS:n yli? Ei kai se mikään ihme jos operaattorit alkavat reagoimaan tälläiseen.
  Ei se ADSL ole mikään pohjaton vaikka siinä ei mitenkään erityisesti rajoiteta siirtomäärää. Tiedän tapauksen missä oli käyttäjälle tullut kysely linjan käytöstä.
   

Jaa tämä viestiketju