Maksamaton kytky

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja elmjiro, 14/7/07.

 1. elmjiro

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/1/07
  Viestit:
  18
  Tykkäykset:
  0
  Minulle kaupattiin nokialaista jossa olisi ilmeisesti jäänyt kytkyn maksut maksamatta ja myyjä ilmoitti että myy puhelimen "rikkinäisenä" koska puhelin menee todennäköisesti lukkoon. Onkohan tässä jokin koira haudattuna esim. minulle voisi tulla sanktioita kun olen ostanut puhelimen mitä ei olekkaan maksettu?
   
 2. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Siis HÄ! Nyt ei kyllä aamusta auennu mutta kehotan jättää ostamatta yhtään paskaa mihin nimensä pitää raapustaa ja sitoutua maksamaan 24kk ja joka vaikuttaa noin epämääräseltä. Ihan neuvo vaan yleisesti.
   
 3. kimmo Vieras

  0   0   0

  Tuskin suoranaisesti itsellesi, mutta puhelin voisi(?) pahimmassa tapauksessa mennä kiinni.
  Asiaa on pohdittu täälläkin monessa paikassa, 100%sta vastausta ei ymmärtääkseni ole vielä kukaan osannut antaa.
  Tässä yksi ketju mitä voi lueskella, jos haluaa toisten mielipiteitä.
   
 4. kimmo Vieras

  0   0   0

  Näyttää todellakin siltä, että JJn kannattaisi vielä ummistaa silmänsä hetkeksi..uudemman heräämisen kanssa voi sitten sisälukutaitokin palautua.
  Alkuperäinen kysymyshän koski ymmärtääkseni käytetyn kytkyluurin ostamista, mistä täälläkin on jo monet viestit raaputettu.
  Mitä sitten tulee tähän asenteeseesi 24kk-sitoutumiseen, niin mielestäni se voi olla erittäinkin hyvä ratkaisu jossain tilanteissa. Esim. itselläni kk-maksu 3,95€+5€ puhelimesta, sillä rahalla voipi soittaa 3000min. määrätyn operaattorin liittymään. Mielestäni melko edukas, varsinkin kun ko operaattorin verkossa oleilevia kavereita on jokunen.
  Tämä nyt ei liity aiheeseen, mutta kunhan yritän esittää toisenkinlaisen näkökannan.
   
 5. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Mjoo.. siis joo... mut ei kannata ostaa mitään epämääräsiä luureja, ei siinä ole mitään mieltä. Siitähän tässä kyse lopultakin on.


  Jos laki sallii maksamattoman kytkyn jälleenmyynnin "tavallisena käytettynä puhelimena", ei siinä lukkoja saa olla. Muutoin voisikin piruuttaan laittaa kuluttajalautakuntaan puhelimen, veikkaan että menisi myyjän maksetavaksi koko hoito jos lakia vastaan toimii ja myy. Nyt myyjä myy tuotteen "viallisena". Tuotteessa ei ole näennäistä vikaa, paitsi sillä ei vaan voi soittaa normaalisti. Takuu on kuitenkin voimassa joka ohittaa puhtaasti kytkysopimuksen. "Jälleenostava" asiakas ei ole sitoutunu semmoseen ja allekirjoittanut kytkysopimusta, joten luuri olisi aukaistava lukoistaan. No tää on mun mielipide. Sitä ei ole kukaan vielä tehny, mutta mutta... asia kiinnostaa. Saahan ihminen tehdä omalla omaisuudellaan mitä haluaa paitsi rikosta. Rikos ei ole avauttaa puhelimesta lukkoja. Takuun mukaan puhelin on toimittava normaalisti eri verkoissa kun kytkysopimusta ei ole tehty..

  Pitääkö juttu yhtään paikkaansa? Pitäs tutkia.
   
 6. terpaa

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/03
  Viestit:
  534
  Tykkäykset:
  5
  Mun mutu tästä aiheesta olisi:
  Kytkyluurissa luurin omistus siirtyy heti asiakkaalle eikä vasta kun kaikki erät on maksettu joten puhelin on oikeus myydä eteenpäin.
  Jos loput erät jätetään maksamatta se ei ole luurin uuden omistajan ongelma mitenkään. Operaattori saa karhuta ulosoton kautta maksamattomia eriä kytkysopimuksen tekijältä, mutta tämä ei koske luurin uutta omistajaa mitenkään.
   
 7. espenleka

  espenleka Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/04
  Viestit:
  3304
  Tykkäykset:
  0
  Soneran kytkysoppareihin en ole tutustunut, mutta ainakin Saunalahdella on juurikin noin kuten edellä mainitsit.
   
 8. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Niimpä, näin pitäskin olla.
   
 9. elmjiro

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/1/07
  Viestit:
  18
  Tykkäykset:
  0
  Juu kiitoksia vastauksista, ilmoitushan itsellä oli että ostan viallisia n-sarjan kapuloita. joten jos puhelin menee lukkoon niin ihan oikeilla jäljillä myyjä on. Rupesin vaan pohtimaan tuota maksamatonta juttua kun myyjä oli ottanut yhteyttä.
   
 10. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jos oletetaan että normaali kytky, eli omistus oikeus siirtyy heti ostajalla (kytkysopimuksen tekijälle), niin sen suhteen suht selvä juttu, jolloin mahdolliset lukitukset riesana ja jos luvattu että toimii vain sopimuksen kytkyliittymällä niin....

  Suurempia mutkia tulee siinä vaiheessa jos tuo sopimuksen tekijä on tehnyt sopimuksen tietoisena ettei aijokkaan maksaa laskuja ja sinä tietoisena siitä että hän ei aijokkaan maksaa laskujaan.
   

Jaa tämä viestiketju