Mainostus puhelimiin.

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Pace123_, 19/2/05.

 1. Pace123_

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/8/04
  Viestit:
  21
  Tykkäykset:
  0
  Tuli tossa mieleen että onko suomessa sallittu mainostus liittymiin tekstiviesteillä?

  Jos on niin kauankohan menee että tulee operaattori joka myy "mainostilaa" käyttäjien puhelimiin ja rahoittaa toimintansa näin? Puhelut ja tekstiviestit olisivat puoli-ilmaisia. Suuri määrä käyttäjiä tietenkin siirtyy operaattorille säästääkseen ja mainostajat saavuttaisivat ison määrän porukkaa. Tossa voisi olla ideaa. Vai onko?
   
 2. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Oletusarvoisesti taitaa olla kiellettyä, mutta jos asiakas antaa erikseen luvan niin tämän jälkeen on mahdollista mainostaa.
   
 3. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Operaattoreilla ja palveluntarjoajilla on jo nyt mahdollisuus mainostaa tuotteita ja palveluita (tai niihin läheisesti liittyviä vastaavia) joita asiakas on tilannut puhelimitse/tekstiviestillä. Asiakkaalla on tietysti oikeus kieltää tämä mainonta ilmoittamalla mainostajalle. Tämä lakimuutos on muistaakseni aika tuore ja sillä pyritään lisäämään sähköisen mainonnan potentiaalia ja parantamaan mainetta (ettei kaikki SMS mainonta ole spämmiä).

  Täysimittaiseen spämmäysmainontaan ei toivottavasti mennä, koska silloin väärinkäytösten riski kasvaa todella suureksi.
   
 4. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Zed yritti luvatta mainostaa kännyihin mutta siitä nousi melkoinen haloo. Nykäänkin taitaa olla niin että Zedillä pitää erikseen kieltää mainostus? Ainakin jos numerotiedustelua käyttää niin tulee viesti jossa mainitaan tuosta kiellon laittamisesta KIELTO viestillä... Saisi kyllä olla toisinpäin, eli että jos haluaa mainoksia niin se pitää erikseen sallia mutta oletusarvo on kielto.
   
 5. BuZu Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/2/03
  Viestit:
  1509
  Tykkäykset:
  0
  Saisi todellakin olla oletuksena kielto.
  Kolumbus-liittymästä kun tekee zediin esim. numerotiedustelun, niin tulee tuo kiellon ohjeviesti, mutta jostain syystä ko. kieltoviesti ei toiminut Kolumbuksella ainakaan viime syksynä.
  Liittymässä ei ollut mitään puhelu- ja/tai tekstiviestiestoja.
   
 6. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Tämä zedin spämmäys alkoi vasta, kun asiakas on käyttänyt zedin palveluita. Ilmeisesti tätä tulkittiin niin, että käyttämällä palveluita asiakas myös hyväksyy zedin oletusarvoisesti mainostavan asiakkaalle mutta voi halutessaan kuitenkin kieltää tämän. Nykyään mielestäni käytäntö on nimenomaan niinpäin, että mainostaminen ei ole oletusarvoisesti sallittua ellei asiakas erikseen sitä varten anna lupaa.
   
 7. smrk Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/4/03
  Viestit:
  1446
  Tykkäykset:
  44
  Käsittääkseni laki muuttui niin, että yritykset saavat lähettää mainoksiaan omille asiakkailleen. Zed tulkitsee tätä niin, että jos on kerran käyttänyt heidän palvelujaan on heidän asiakas ikuisesti. Minäkin sain tota spammia kun olin kerran käyttänyt heidän palvelujaan koemielessä. En käytä enää.

  Laki kai oli tehty lehtitilaajia, matkapuhelinasiakkaita ym. varten. Ajatus, että tuollaisesta kertaluontoisesta palvelusta syntyy asiakassuhde pitkäksi aikaa on absurdi.
   
 8. Guest Vieras

  0   0   0

  Aika tylsää vaikka on ollut mainosten vastaanotto vaikka kuinka kauan päällä niin ei oo yhtään mainosta tullu.
   
 9. Zache

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/12/02
  Viestit:
  540
  Tykkäykset:
  0
  Ei välttämättä tartte olla edes operaattori, mikäli tuon kustannukset saisi (eli operaattoreiden osuuden riittävän alhaiseksi että duuni kannattais) niin tuota samaa voisi käyttää kännykkäpalveluiden rahoittamiseen myös. Eli kehitää jotain kivaa (ohjelmia, palveluita, viihdettä yms) joita käyttäjät saa mainoksia vastaan. Tosin tuossa on yhä se että tiedonsiirto maksaa, tekstiviestit maksaa, multimediaviestit maksaa... joten sen diilin pitäisi olla sellanen että noiden maksujen jälkeen jäisi omaankin palkkaan rahaa.
   
 10. kieran Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/2/04
  Viestit:
  1402
  Tykkäykset:
  0
  En tiedä muistanko ihan väärin mutta muistelen lukeneeni että jossakin maassa (Ruotsissa???) joku operaattori tarjosi ilmaisia puheluita jos asiakas on valmis kuuntelemaan minuutin välein sponsorin mainoksen. en tiedä sen tarkemmin miten suuri menekki systeemillä oli...
   
 11. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Muistat kyllä ihan oikein, mä muistan kanssa tuon systeemin. En tiedä/muista oliko maa Ruotsi mutta jokatapauksessa jossakin maassa oli tuollainen kokeilu. En muista taidettiinko peräti Suomessakin kokeilla jossain vaiheessa tuota "ansaitse ilmaista puheaikaa mainoksia kuuntelemalla"-systeemiä.
   

Jaa tämä viestiketju