Mainostuksesta/(piilo)mainostajista foorumilla

Keskustelu osiossa 'Ylläpito', aloittaja kimmo, 20/1/09.

 1. kimmo Vieras

  0   0   0

  Haltuunotosta en tiedä, mutta poistin vinon pinon viestejä jotka liittyivät tähän tunti/pv-tarjoukseen.
  Joku totesi "homman lähteneen lapasesta" ja olin itse syyllinen siihen isolta osin. Valitettavasti kirjoitukseni haluttiin tahallisesti(?) vääntää sellaiseksi mitä en tarkoittanut ja lopussa osteltiin "säästöillä" jo helloja ja taulutelkkareita.
  Alkaa hieman tuntua siltä, että parempi olisi kun ketjuun laitettaisiin pelkästään tarjoukset..spekuloinnit sen edullisuudesta/huonoudesta, kuten myös soveltuvuuden omalle kohdalleen tekisi sitten jokainen kotona ruutuvihkoon tjms.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  jatkokeskustelut operaattorikampanjasta

  Osu :)
  Ok, aloitukseen voisi pistää selkeän ohjeistuksen mikä ketjun linja ja mihin mainoksen jatko keskustelu ja tekeekä linkkauksen mainoksen postaaja, vai kuka ?.

  Tosin jos tänne postataan tarjouksia, joissa tarjouksesta kerrotaan vain se mitä tarjouksen tekijä jossain mainosbannerissa isolla fontilla kertoo, niin tarjous info jää aika epämääriseksi. Ei varmaan tarkoituksen mukaista että jokain itse käy kaivamassa piilotetut rajoitukset jonkin flas kikkareen takaa , (linkkiä ei titenkään tai sitten se on sinne päin) tai etsii operaattorin sivuilta jostain rivien välisä että vaaditaanko määraikainen sopimus ja kuinka pitkä. (50% muuttu paljon pienemmäksi joskus) jonka jälkeen sitten kukin itse ynnää ruutupaperilla, tai tekee niinkuin operaattori haluaa eli tilaa pohtimata.

  Ehkä tämä sopisi paremmin ylläpito-osioon, jatkot varmaan sinne.
   
 3. kimmo Vieras

  0   0   0

  On toki ja keskustelua tietysti hyvä käydä..tämän tarjouksen kohdalla meni vaan mielestäni hieman "överiksi", enkä varmasti ollut vähiten syyllinen.

  Mitä sitten viestien poistamiseen tulee, niin ongelmana vaan se, että kun poistan yhden viestin niin se on useimmiten kommentti johonkin toiseen, mikä ei ehkä ollut ihan "asiallinen". Jos/kun poistaa yksittäisiä viestejä välistä, niin niiden asiasisältö ei ehkä enää aukene ja saattavat antaa ihan väärän käsityksen. Itselleni helpompaa oli poistaa koko keskustelu.

  Omat viestini eivät ainakaan onnistuneet, enkä saanut tarkoitustani perille, vaan ehkäpä joku kuvitteli että minä ihan oikeasti luulen saavutettavan 1500 euron "säästöjä" ottamalla ko liittymän. Siksi halusin ne(kin) poistaa.
  Viestit ovat kuitenkin tallessa ja voin koittaa sieltä palauttaa jotain(jos ei joku virkaveljistäni sitä tee)..valitettavasti työt kutsuvat ja homma onnistuu omalta kohdaltani vasta illalla.
   
 4. kimmo Vieras

  0   0   0

  Tuo nyt oli vaan oma "ideani"(pelkkiä tarjouksia ja linkki siihen, keskustelu sitten toisessa ketjussa), mikä ei kuitenkaan taida järin fiksu olla.
  Eiköhän se ole ihan luontevaa keskustella tarjouksesta siinä ketjussa mihin se alunperin postataankin.
  Edellisen tarjouksen kohdalla en vaan saanut näppikseltäni sopivia lauseita aikaan, joten meni "jankkaamiseksi" ja tästä kinastelusta sitten joku jo huomautti, kun ei halunnut sellaista lukea.
  Olet ihan oikeassa ja olenkin yrittänyt välillä huomauttaa, että laitetaan siihen alkuperäiseen viestiin kaikki oleellinen+kokonaiskustannukset, lisäksi linkki tarjoukseen.
   
 5. pellavalaavu

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/9/02
  Viestit:
  278
  Tykkäykset:
  0
  Mulle jäi nyt epäselväksi että jos otan sen liittymän niin saako sen armottoman säästön rahana vai joutuuko ottaan sen taulutelkkarin, kun oikeesti tarvisin sen hellan, se summa riittäis vieläpä hianoon induktiohellaan :)
   
 6. dongeli

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/2/09
  Viestit:
  320
  Tykkäykset:
  0
  Miksi luettuani Digitoday.fi:n juttu "Keskustelupalstojen tuotepuffeista mojovat rapsut" tuli heti mieleen tämä Matkapuhelinfoorumin keskustelupalsta?...

  Astroturfing: http://en.wikipedia.org/wiki/Astroturfing
   
 7. kimmo Vieras

  0   0   0

  Sitä en tiedä, mutta sen kyllä toki ymmärrän että otit Masterin esimerkiksi. Toki aivan yhtä hyvin olisit voinut viitata esim. Plehteen, tahi muutamaan muuhun keskustelijaan. Hassua kun ne eivät kuitenkaan ikinä häiritse.


  Mainostuksesta foorumilla..olen tänään(kin) poistanut pari selvää mainosta täältä ja olen tehnyt sitä koko modena oloni ajan. Se että täällä mainostetaan eri operaattoreita ja heidän tarjouksiaan, on mielestäni käyttäjien kannalta hyvä ja vain eduksi. Uskoisin myös että valtaosa käyttäjistä samaa mieltä kanssani asiasta.
  Tämä toki edellyttää että mainostus pysyy kuosissa, on "rehellistä", eikä sitä tarjota joka viestissä. Liiallinen mainosspämmi yhdeltä henkilöltä saa (ainakin itsessäni) aikaan hylkyreaktion, olkoonkin sitten kyse vaikka Suomen kattavimmasta 3G-verkosta, tahi halvimmasta kiinteähintaisesta datasta.

  Itse sitä mieltä että yksi ketju mainoksille, pari lisää kenties tarkennuksille pitäisi riittää..nythän tilanne lienee se, että mainostetaan siellä missä vapaata tilaa nähdään.
  PS isoin osa mainoksista täällä kuitenkin mielestäni "selviä", eikä kyse mistään epäilystä/tahi astroturfingista.

  " Astroturfing-ilmiö tunnetaan myös Suomessa.

  Toisinaan suosituilla keskustelupalstoilla esimerkiksi epäillään jonkun keskustelijan vain mainostavan oman yhtiönsä tuotteita."
   
 8. MGM

  MGM dıʌ

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  17/11/08
  Viestit:
  16233
  Tykkäykset:
  5171
  Puhelinmalli:
  OnePlus 5 Black
  Missä kohtaa otti masterin esimerkiksi?
   
 9. kimmo Vieras

  0   0   0

  Luepa dongelin quote uudestaan ajatuksella..näyttelikö siinä jaska915 pääosaa?

  PS hänen(dongelin) viestinsä oli astroturfingia puhtaimmillaan, useimmiten täällä olevat mainokset (riippumatta mistä "leiristä") ovat selviä mainoksia.
   
 10. MGM

  MGM dıʌ

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  17/11/08
  Viestit:
  16233
  Tykkäykset:
  5171
  Puhelinmalli:
  OnePlus 5 Black
  Jaa, joo ei mitään...jatkakaa...
   
 11. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Siihen en ota kantaa tarkoittiko dongeli Masteria esimerkiksi tai mikä on Masterin tai dongelin operaattoripreferenssien syy, mutta PLehteä on aika hankala käyttää astroturfingistä esimerkkinä kun hän on täällä avoimesti omalla nimellään ja kaikki tietävät hänen kytköksensä Elisaan ja Saunalahteen.
   
 12. kimmo Vieras

  0   0   0

  Toki..jos kyse ihan tuosta astroturfingistä. Viestini koski kuitenkin yleisesti myös mainostamista ja siitä tuskin erimielisyyttä, että melkein jokainen viestinsä sellaista edustaa.
  Olen myös sitä mieltä mitä tuolla aiemmin totesin, että meillä nämä "pahimmat" mainostajat(riippumatta mitä opta mainostavat)ovat vakituisten tiedossa, niin mitään piilomainontaa ei juurikaan esiinny.
  Tokihan asia ehkä hieman hämärtyy uuden käyttäjän kohdalla, joka ei vielä täältä ketään tunne(ei edes plehteä, vaikka nimellään kuinka olisi).

  Oli miten oli ja olkoon tahallista tai ei, niin dongelin viesti oli todella kouluesimerkki "piilopanettelusta", ainoastaan majakkalogo avatarina pilaa täydellisyyden.
   
 13. dongeli

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/2/09
  Viestit:
  320
  Tykkäykset:
  0
  Sen verran voinen valottaa asiaa, että välillä myös Masterin tietotaso ja innokkuus mainostaa vain (hänen tapauksessaan) Soneran tarjouksia kyllä ihmetyttää. Masteri kuitenkin mainostaa sille tarkoitetussa ketjussa, eikä muuten mielestäni hehkuta "omaa" operaattoriaan yliampuvasti, joten sen osalta en pidä hänen toimintaansa paheksuttavana - toki ne samat tarjoukset voisi lukea ilman ylisanoja suoraan Soneran nettisivuiltakin.

  Ihmettelen vain, että kuka - oli se sitten Masteri tai joku muu - ilman korvausta viitsii jotakin firmaa näin intensiivisesti mainostaa ja tuoda esille ilman mitään korvausta? Mikäli ilman korvausta moista viitsii harrastaa, niin mielestäni titteli fanboy on kyllä enemmän kuin ansaittua.

  Ennemminkin mieleen tuli tämän ketjun "ulkopuolella" tapahtuva toiminta. Toki voihan olla, että joillain henkilöillä on niin pieni maailmankuva että operaattorivalintakin on elämän ja kuoleman kysymys, ja siihen kuluttaa vapaa-aikaansa ihan ilmaiseksi ja saa kicksinsä tällaisista jutuista...

  Panu Lehti esiintyy mielestäni omalla nimellään avoimesti, joten hän ei kuulu tähän astroturfingin piiriin luonnollisesti. Hän edustaa täällä Elisaa/Saunalahtea, eikä yritä sitä mitenkään peitellä.

  Mitä allekirjoittaneeseen tulee, niin kun lyhyen aikaa kokeilin "tuottoisaa" liittymämyyntibisnestä muun toiminnan ohessa, mainostin Saunalahden liittymiä ja tarjouksia, mutta mielestäni toin silloinkin aika selvästi esille että olen Saunalahden liittymämyyjä - en mikään nimimerkin takana oleva operaattori X:n mainosapina, joka keskustelupalstoilla mainostaessaan tienaa lisäbonusta kuukausipalkkansa päälle. Mikäli nyt sanon positiivisen sanan Saunalahdesta, niin se kyllä aikuisten oikeasti tulee tyytyväisen asiakkaan suusta. :) Älkää toki kysykö, mitä mieltä olen Sauniksen asiakaspalvelun vastausnopeudesta... nimim. viimeksikin melkein tunnin jonottelua ilman vastausta, katsotaan vastaavatko nettiviestiini joskus.
   
 14. Siniviiva

  Siniviiva Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  18/1/05
  Viestit:
  3037
  Tykkäykset:
  109
  Jaa, siis Saunalahden kohdalla ei sitte ollakkaan fanboy?
  Voisko aikuisten oikeasti olla, että muillakin on tyytyväisiä asiakkaita?
   
 15. dongeli

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/2/09
  Viestit:
  320
  Tykkäykset:
  0
  Varmasti on paljon niin tyytyväisiä kuin tyytymättömiäkin asiakkaita puolin ja toisin, en muuta ole missään vaiheessa väittänytkään. Itse olen tällä hetkellä varsin tyytyväinen sekä DNA:n että Saunalahden palveluihin esimerkiksi.

  Mutta jotkut ovat jopa siinä määrin uskomattomasti tyytyväisiä, että - kuten aiemmassa viestissäni totesin - on halukas uhraamaan vapaa-aikaansa copy-pastettamalla operaattori X:n mainoksia ylisanoin ja kehuin. Tällainen henkilö mielestäni on kyllä fanipoika-tittelinsä ansainnut jos pelkästä mielihyvästä tms. tyydytyksestä tällaista vapaaehtoisesti tekee, jollei "oma" operaattori ole mitenkään jo ehtinyt vaivannäköänsä palkitsemaan.
   
 16. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Masterin tapauksessa on epäselvää onko hän mainitun yhtiön työntekjä/edustaja. ainakin kovin harvoin postauksissa tuodaan esille että kyse mainonnasta.


  Lain mukaan mainoksen pitää olla tunnistettava, se ei tosiaankaan ilmennyt ainakaan kaikista mainoksistasi.

  Foorumilla on esiintynyt enemmän tai vähemmän epätunnistettavaa mainostamista, suoranaisia kärähtämisiä on tapahtunut mm verkkokauppojen osalta.


  Foorumilla tilannetta vaikuttaa se että mainostaminen on kielletty, joitain yksittäisiä ketjuja / tarkitukseen varattuja osioita lukuunottamatta. eli moderaatorit poistavat lainmukaiset tunnistettavat mainokset.

  Johonkin foorumin kyselyyn vastanneiden osalta Saunalahden markkinaosuus foorumilla varsinhuomattava, voi olla uskottavaa että joukkoon mahtuu todellisia kuluttaja faneja. se tuskin on lainvastaista.

  Tilanne on vaikeampi jos on esim työssään myy operaattorin liittymiä ja yrittää esiintyä kuluttajana tällä foorumilla. Jotta ei syylistyisi mihinkää niin kananttaa olla erityisen tarkkanna operaattoristaan kirjoittaessaan ja epäselvissä tapauksissa varmuudenvuoksi mainita yhteyksistä tai jopa mainita sana "mainos"

  Jotkut kirjoittajat niin tekevät, mutta mahdollisesti eivät kaikki joilla olisi syytä.

  Tottakai. Epäilys on kuitenkin että osa tyytyväisistä asiakkaista ovatkin työntekijöitä. (suoraan tai välillisesti)
   
 17. Lehto Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/07
  Viestit:
  1000
  Tykkäykset:
  0
  Ai on vai? Kaveri joka uhraa noin paljon aikaa soneran mainostamiseen on satavarmasti yhtiön palveluksessa. Kaverihan tietää jo etukäteen mitä tarjouksia soneralta on milloinkin tulossa. Masteri on kouluesimerkki
  Astroturfing-ilmiöstä tällä foorumilla.

  Mitä tulee tuohon dongeliin niin hänellähän oli sigussakin maininta tyyliin "ota yhteyttä yv:llä niin teen sinulle tarjouksen josta et voi kieltäytyä" tai jotain sinne päin. Ei siinä jäänyt epäselväksi että mies oli sauniksen palveluksessa. Hyvin läpinäkyvä homma.

  Kimmo on kyllä mainio kun hän sai Panunkin vedettyä tähän astroturfing juttuun mukaan. Kuinkas muuten. Korjasi tosin tarkoittaneensa mainontaa yleensä. Niinpä niin..
   
 18. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  En muista Masterin viesti jossa olisi selkeästi tuotu esille että kyse mainoksesta, ei edes ole tuotu esille kytköstä mainostettuun yhtiöön.

  Toki aktiivisemmat lukijat ovat tuon havainneet, ongelma on se että se ei selkeästi selviä hänen mainoksista. (jos havainnot pitää paikkansa)

  Erityisessä mainosketjussa voidaan ehkä olettaa että kaikki postaukset ovat mainoksia, en tiedä.

  Voi olla että joskus on ollut, silloin asia on ehkä ollut riittävä, jos lukijalle tulee varmasti selväksi että kyse mainoksesta.
  Nyt ei ollut, eikä pystynyt katsomaan onko aina ollut mainoksissa, muistaakseni ei.

  Panulla on kuvaus välillä vaihdellut, nyt kuitenkin näkyy vieraskielinen mainos zircle.com:ista se tuskin riittää erottamaan Elisa/Saunalahti mainokset käyttäjä kokemuksista.

  Profiilissa maininta operaattorista ja ammattina tuotejohtaja se ei taida tarkoittaa mitään. eli itse kuvauksessa kytköstä ei mainita.

  Panu ei kuitenkaan ole peitellyt taustaansa ja heille jotka häntä seuranneet pitempää tietävät tasan tarkkan kytkökset, usein yksittäisestä viestistäkin asia selviää, joskus satunnainen lukija ei sitä ole kuitenkaan hoksannut.
   
 19. kimmo Vieras

  0   0   0

  Mietis nyt ihan itse ja tarkkaan harkiten mitä juttelet?
  Masteri on selvästi mainostamansa yhtiön edustaja ja kouluesimerkki at:sta? Panu taas selvästi mainostamansa yhtiön edustaja ja kouluesimerkki suoraselkäisestä ja rehellisestä kansalaisesta, joka hyvää hyvyyttään ja pelkästään toisia auttaakseen täällä oikoo karmeimpia virheitä/vääryyksiä mitä elisa-leirin ulkopuoliset tahot täällä valehtelevat?("panulisäykset" kimmon omaa käsialaa, mutta tällaisen kasityksen olen täällä lukemistani saanut).

  Dongelillakin on ollut sigussaan joskus maininta että myy liittymiä..rehellistä ja suoraselkäistä markkinointia, jolla varmasti on tekemistä tämän hetkisen tilanteen kanssa?

  Ihan oikeasti ja nyt lue ajatuksella..vaikka muutamalle tämän foorumin ihmisistä PLehti edustaakin jotain Buddhan reinkarnaatiota, tahi vastaavaa, niin uskaltaisin väittää että 99% suomalaisista sanoo "ai kuka", kun heiltä kysyy henkilöstä.
  Yksittäinen käyttäjä joka tälle foorumille tulee ja lukee hetken aikaa muutamia ketjuja, ei todellakaan välttämättä tiedä plehden ammattia/titteliä, kuten ei varmasti tiedä Masterinkaan. PLehdellä ei ole sigussaan, ei missään mitään mainintaa yrityksestään (zircle ei sitä ole).

  Nämä asiat eivät siis yksittäiselle käyttäjälle välttämättä eroa millään tavalla, ainoastaan elisa-leiriläisten mielestä nämä ovat aina eri asioita.

  Ihan oikeasti hyvä Lehto..mieti mitä ja kenelle höpötät. Harvoin väittelen asioista joissa olen väärässä..mieluummin siinä kohtaa pidän suuni kiinni.
  Tämä ei toki muuta sitä tosiseikkaa ettenkö voisi erehtyä, tahi muuttaa mielipidettäni jos se vääräksi minulle osoitetaan. Kynnys "avautumiselleni" yleensä kuitenkin sen verta suuri tällaisissa asioissa, että kovin usein ei ole tarvinnut "takkia kääntää".

  Siirretään tästä keskustelua johonkin "mainos"-ketjuun, jossa siis voidaan höpöttää enempikin tästä ATstä/mainostuksesta foorumilla, kun näyttää mielenkiintoa herättävän. Tuntuu vaan siltä että tässä pukkaa keikkaa pitkin päivää, eikä mitään ehdi tehdä, joten menee hetki jos ei toinenkin. Ongelmia tuntuu olevan monella ja yvitäkin odottelee vastaamista.
   
 20. Lehto Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/07
  Viestit:
  1000
  Tykkäykset:
  0
  No joo, ihan samat sanat.
  No et kai sinä ihan tosissasi vertaa Panua ja Masteria toisiinsa??? Siis ensin mainittu on Panu Lehti, Elisan tuotejohtaja ja toinen on kuka? Mr Nobody? Soveliaan mukaan ei edes tiedetä onko hän Soneran palveluksessa, vaiko ei. Jos on niin laittaisi sen edes profiiliin, kuten Panu.

  Se että mainostaa oman lafkansa tuotteita omalla nimellään on aivan jotain muuta kuin mainostaa niitä nimettömänä, lafkan palveluksessa. Se on juuri sitä at:tä. Älä nyt tee tästä turhan vaikeaa.
  Niin, käsitin että dongeli ei enää myy sauniksen liittymiä, miksi ihmeessä hänellä pitäisi olla enää mainintaa asiasta?
   

Jaa tämä viestiketju