1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä, annat suostumuksesi evästeiden käytöllemme. Lue lisää.

Mail for Exchange asetukset kuntoon (E70)

Keskustelu osiossa 'Microsoft ja Nokia', aloittaja PES, 22/6/06.

  1. PES

    Liittynyt:
    22/6/06
    Viestit:
    6
    Tykkäykset:
    0
    Firmassa Outlook webaccess käytössä ja toimii hyvin puhelimen selaimen kautta. Kirjoitin tarvittavat tiedot Mail for Exchange sovellukseen mutta synkronoinnin yhteydessä tulee aina "Järjestelmävirhe, yritä uudelleen myöhemmin".

    EDIT: Kun pääsee läpi, tulee virheilmoitus "Virhe Exchange-palvelimessa. Yritä uudelleen myöhemmin".

    - Mitä Exchange palvelimella pitää olla käytössä? (Mobile access ja ActiveSync OK)
    - Kuinka varmenteet tallennetaan puhelimeen? (Ettei aina tarvitse hyväksyä varmenteet käsin)

    Muuten puhelin vastaa kaikkia odotuksia! OS joskus vähän hidas.
     
  2. mtlman

    Liittynyt:
    14/11/05
    Viestit:
    25
    Tykkäykset:
    0
    itelleni sain pelaamaan ainakin wlanin läpi siten että asetuksiin mailipalvelin ip:llä (ei dns-nimellä). Toimialue muotoa .local. Wlanin asetuksiin piti omassa tapauksessa ottaa proxy kokonaan pois. Pientä säätämistä oli noiden asetusten kanssa, ei jostain syystä toiminut jos mailipalvelimen laittoi dns-nimellä vaikka wlanin asetuksissa on dns-määritelty jne.

    Onko kukaan muuten saanut tuon ohjelman ilmoittamaan uusista maileista äänimerkillä???
     
  3. JuhaN

    Liittynyt:
    8/10/03
    Viestit:
    715
    Tykkäykset:
    16
    Mulla on profiileista määritettynä sähköpostin merkkiääni ja se toimii kaikilla postilaatikoilla, myös Mail for Exchangella.

    =)juha
     
  4. JuhaN

    Liittynyt:
    8/10/03
    Viestit:
    715
    Tykkäykset:
    16
    Läheskään kaikki eivät ole saaneet Mail for Exchangea pelittämään oman yrityksensä palvelimen kanssa, mutta hiljattain julkaistu Dataviz RoadSync (maksullinen 99,99USD) on toiminut KUULEMMA paljon paremmin. Kannattaa ainakin kokeilla 30pv:n testiversiota.

    Itselläni MfE toimii kohtuu hyvin, mutta SSL-varmennetta en sitä saanut hyväksymään. Sertifikaatti asentuu puhelimeen mukavasti selaimen kautta (eikä ainakaan itselleni sitten millään muulla tavalla!!), mutta silti MfE herjaa luottamattomasta palvelimesta joka yhteydellä. Ratkaisin asian ottamalla tilapäisesti SSL:n pois päältä, mutta ei tuo ratkaisu lopullisesti toimi...

    =)juha
     
  5. mtlman

    Liittynyt:
    14/11/05
    Viestit:
    25
    Tykkäykset:
    0
    PÖH, ei vaan mulla! noh, pitää rukkaila noita asetuksia. Mystistä..
     
  6. JuhaN

    Liittynyt:
    8/10/03
    Viestit:
    715
    Tykkäykset:
    16
    Onhan sulla "naytä ponnahdusikkuna kun uusi viesti saapuu" valittuna MfE asetuksista? En tiedä vaikuttaako, mutta luulisin että sillä on jotain tekemistä muidenkin hälytysten kanssa...

    =)juha
     
  7. PES

    Liittynyt:
    22/6/06
    Viestit:
    6
    Tykkäykset:
    0
    "Hienoa" kuulla että muillakin on haasteita. Nokia jatkaa tuttua toimintatapaansa...

    Kiitos JuhaN softa-ehdotuksesta. Pitää tarkistaa.

    Hauskaa Juhannusta!
     
  8. PES

    Liittynyt:
    22/6/06
    Viestit:
    6
    Tykkäykset:
    0
    "Hienoa" kuulla että muillakin on haasteita. Nokia jatkaa tuttua toimintatapaansa...

    Kiitos JuhaN softa-ehdotuksesta. Pitää tarkistaa.

    Hauskaa Juhannusta!
     
  9. mtlman

    Liittynyt:
    14/11/05
    Viestit:
    25
    Tykkäykset:
    0
    Kiitoksia, siitähän se olikin kiinni. jotenkin en edes kiinnittänyt huomiota tuohon asetukseen =)
     
  10. Alfx2

    Liittynyt:
    12/6/06
    Viestit:
    118
    Tykkäykset:
    0
    Testasin E61:llä roadsynciä ja 5 min kokeilun ja useiden tupla- / triplamerkintöjen jälkeen poistin ohjelman...

    Mail for exchange toimii ainakin minulla huomattavasti paremmin. Ainoat ongelmat ovat:

    1. Joutuu manuaalisesti hyväksymään varmenteen, kun väittää ettei ole luetettu.

    2. Jumiutuu joka ikinen kerta kun vaihtaa "ruuhkahuipusta" normaaliin synccaukseen.

    Nämä kun seuraava versio korjaisi, niin olisin erittäin tyytyväinen...

    Hyvää juhannusta kaikille!
     
  11. JuhaN

    Liittynyt:
    8/10/03
    Viestit:
    715
    Tykkäykset:
    16
    Nämä kaksi ongelmaa olivat juuri samat kuin itsellänikin kun suojattu yhteys oli päällä. Selvisin tilapäisesti pinteestä poistamalla SSL:n käytön, mutta kaikki IT-adminit eivät varmasti tykkää tästä workaroundista...

    Korjauksia odotellessa...

    =)juha
     
  12. PES

    Liittynyt:
    22/6/06
    Viestit:
    6
    Tykkäykset:
    0
    Onko Outlook Mobile Accessiin tullut versio Symbian 60 3rd Ed?
     
  13. Alfx2

    Liittynyt:
    12/6/06
    Viestit:
    118
    Tykkäykset:
    0
    Oletko Juha saanut MfE:n toimimaan SSL päällä?

    Minulla ongelma ratkesi kun otin tietokoneeni selaimelta varmenteen talteen ja lähetin sen mailin liitteenä E61:een. Ladattuani liitteen puhelimeen, puhelin tunnisti liitteen varmenteeksi ja asensi sen ongelmitta. Tämän jälkeen ongelmat hävisivät ja MfE on toiminut ongelmitta herjaamatta varmenteesta tai menemättä jumiin vaihtaessa ruuhkahuipun ja normaali synccauksen välillä :)

    Voisi jopa sanoa, että on toiminut kellon tarkasti!
     
  14. JuhaN

    Liittynyt:
    8/10/03
    Viestit:
    715
    Tykkäykset:
    16
    Tuo ratkaisu houkuttaisi itseänikin... Varmistetaas vielä: Olikos se sun käyttämä sertifikaatti ns. itse (exchange adminin) tehty? Mikä tiedostopääte sulla oli siinä sertifikaatissa, jonka noksu hyväksyi?

    Itselläni lisämaustetta hommaan tuo vielä kotona käytössä oleva käyttis MacOSX ja sen käyttämät ohjelmat. Pääsen (joudun!!) toki töissä taas parin viikon PC:n ääreen, joten voin hoitaa homman sielläkin... Ja voihan olla että tämä uusi MfE 1.12.14 toi jotain bug-fixejä tähänkin?!

    =)juha
     
  15. Alfx2

    Liittynyt:
    12/6/06
    Viestit:
    118
    Tykkäykset:
    0
    Hei

    tiedostopääte on .der.

    Ei ollut itse tehty, vaan tietokoneen selaimelta exportattu.

    Itselläni myös käytössä E61 ja Powerbook, sekä softat entourage ja selaimet safari ja opera.

    1. menin safarilla Outlook Web Access-sivulleni (itselläni käytössä Nebulan hosted exchange palvelu) ja klikkasin oikean ylälaidan "lukkoa" jolloin saa näkyviin varmenteen antajan. (en saanut safarista exportattua sertificaattia, joten kokeilin Operalla.)

    2. operalla samalle sivulle ja klikkaus lukosta jolloin aukeaa preferences-sivu, sieltä manage sertificates ja ylälaidasta valitset välilehden "authorities".

    Sieltä valitset safarin näyttämän varmenteen antajan ja valitset oikeasta laidasta export. minä tallensin varmenteen työpöydälle nebula.der-tiedostoksi, jonka jälkeen mailasin sen liitteenä E61:een ja latasin liitteen puhelimeen ja tämän jälkeen kun liitettä klikkasi puhelin kysyi asennetaanko varmenne.

    Toivottavasti tästä on sinulle apua. Hivenen monimutkaista, mutta ainakin minulla on tämän jälkeen MfE toiminut ongelmitta. Applen kanssa saa aina "taistella" vähän enemmän saadakseen asiat toimimaan...
     
  16. JuhaN

    Liittynyt:
    8/10/03
    Viestit:
    715
    Tykkäykset:
    16
    Hienoa!!

    Lisää omenatarhureita maailmaan... Mitenkäs noin tarkemmin ottaen importtasit tuon Entourageen?? Sekin kun kiukuttelee aina käynnistettäessä samaisesta sertifikaatista. Lähestulkoon kaikkea on senkin kanssa yritetty. Pidän tätä tosin pienempänä pahana, koska Entouragelle riittää kun hyväksyy yhteyden kertaalleen. Sen jälkeen postit tulevat automaattisesti, vaikka kone kävisi välillä nukkumassakin.

    Applen kanssa harvoin joutuu "taistelemaan", mutta PC-nörttejä on maailmassa enemmän kuin omenatarhureita ja OSX-tietoa joutuu välillä vähän kaivamaan... ;)

    =)juha

    edit: Tämä Entourage-ongelma on nyt ohi... Kirjauduin OWAan taas kerran Safarilla enkä ollut aiemmin huomannut ruksata tässä kohtaa varmennetta luotetuksi. Mielestäni olin tehnyt sen lähestulkoon kaikkialla muualla, mutta yhtäkaikki nyt toimii!!
     
  17. jarkkoo Aktiivinen jäsen

    Liittynyt:
    20/6/02
    Viestit:
    2221
    Tykkäykset:
    0
    Puhelinmalli:
    SGS @ Saunalahti
    Piti sitten itekin asennella toi uusi Mail for Exchange tuohon omaan E70:een, ja tuntuu toimivan todella mallikkaasti näin ensikokeilun perusteella. Ilmoittaa uusista meileistä jopa ennen kuin näkyy Outlookissa :)

    Mutta, miten hitossa ton exchange-palvelimen sertifikaatin saa luuriin niin ettei se aina siitä herjaile? Palvelin on mallia SBS2k3 eli serti on asennuksen aikana luotu oma, ei minkään virallisen tahon myöntämä. Koitin exporttaa IE:n ja Operan avulla tuota, mutta ei ainakaan meilin liitteenä luuri ymmärrä .cer, .der tai .usr -päätteisistä serteistä mitään.

    Aaapuvaa..... :)

    Tosin eipä toi MfE ilmeisesti kysele sertin perään kuin aina käynnistyessään, vai miten?
     
  18. JuhaN

    Liittynyt:
    8/10/03
    Viestit:
    715
    Tykkäykset:
    16
    Jaa-a...

    Itselläni on juurikin samasta kyse eli "ei virallisen tahon" myöntämää sertiä en saa toimimaan... Nuo yllä mainitut ohjeet eivät siis onnistuneet. Tai siis sain toki exportattua sertifikaatin Operasta, mutta E61 ei ymmärtänyt sitä sitten mitenkään mailin liitteenä. Lataamalla suoraan internetistä Webillä (crt-päätteisenä) se toki asentuu, mutta ainakaan aiempi MfE-versio ei hyväksynyt sitä edes luotetuksi määriteltynä.

    Valitettavasti MfE kyselee tuon yhteyden luomisen perään vähintään kerran/kaksi vuorokaudessa, eli kun "peak hours" vaihtuu päälle tai pois. Vaikka ajaksi laittaisi saman, katkeaa yhteys tällöin ja MfE kysyy yhteyttä uudestaan avattaessa.

    En ole vielä uskaltanut testata vaikuttaako tämä uusin versio asiaan, mutta kai sitä jossain vaiheessa pitäisi kokeilla. Edellisen kerran onnistuin saamaan MfE:n sen verran juntturaan ettei yhteyttä palvelimelle enää saanut formatoimatta luuria... Haluaisiko joku toimia koekaniinina!?

    =)juha
     
  19. jarkkoo Aktiivinen jäsen

    Liittynyt:
    20/6/02
    Viestit:
    2221
    Tykkäykset:
    0
    Puhelinmalli:
    SGS @ Saunalahti
    Hmm, kopsasin suoraan palvelimelta sen .crt-tiedoston luuriin, file manager näyttää sen muistilappu-kuvakkeella ja antaa avatakin, tosin välähtää vain tyhjä näyttö hetken ja sitten palaa taas file manageriin.

    Jopas nyt on. Tuolta löysin jotain ohjeita muttei oikein vielä avautunut, että miten voi varmistaa, että tuo serti on oikeassa muodossa? Ts. millä sen saan tuossa X.509v3 muodossa ulos palvelimelta?
     
  20. JuhaN

    Liittynyt:
    8/10/03
    Viestit:
    715
    Tykkäykset:
    16
    No nih...

    Nyt tuli kokeiltua tuo AllAboutSymbianinkin foorumin ohje:
    "Try DER format
    I had the same problem. Make sure the certificate is in the DER format, not base64. The Exchange server can export the format for you by going to http://exchangeserveraddress/certsrv/. Copy the cert to your phone with bluetooth or whatever and then open it. It will ask you if you want to install it. After, you won't be prompted."

    Tein juurikin näin: latasin suoraan palvelimelta, siirsin bluetoothilla ja tallensin (E61 jopa hyväksyi sen cer-päätteisenä, mutta der-muotoisena!!) puhelimeen... Silti OWA kiukuttelee joka kerralla luottamattomasta sertifikaatista eikä MfE edes saa enää yhteyttä SSL päällä... Mitäköhän avuksi? Noksun firmispäivitys, muu mikä?

    =)juha
     

Jaa tämä viestiketju