• - Puhelintorille voi tehdä ilmoituksen kun on kulunut 7 vrk foorumille rekisteröitymisestä

  - Ilmoita otsikossa onko kyseessä myynti-, osto- vai vaihtoilmoitus valitsemalla sopiva etuliite (Myydään, Ostetaan tai Vaihdetaan)

  - Ilmoita selkeästi tuotteen sijaintipaikkakunta sekä haluamasi hintapyyntö. Myynti-ilmoituksissa hintapyyntö pakollinen, vaihtoilmoituksissa suotavaa, jotta osataan tarjota sopivaa välirahaa. Jos vaihtoilmoituksessa on myös myynti mahdollinen, hintapyyntö on pakollinen

  - Mikäli huomaat että ilmoituksesta jäi jokin tärkeä tieto puuttumaan, niin muokkaa ilmoitustasi. Ilmoitusten päivittäiset nostot tulkitaan spammaamiseksi. Nosto on sallittua viikon kuluttua viimeisestä ilmoittajan postauksesta. Kyselyihin ja tarjouksiin saa vastata.

  - Jos puhelin on myyty, ostettu tai vaihdettu, päivitä viestiketjun etuliite [Myyty/ Ostettu/Vaihdettu]. Älä lisää MYYTY-huomautusta uutena viestinä, koska se nostaa ilmoituksen turhaan. Otsikkoa ja lomaketta pääsee muokkaaamaan valitsemalla aloitusviestin yläpalkista "Viestiketjun muokkaus". Ostajat: Älkää laittako viestiketjuun "Ostettu" viestejä. Tämä myös nostaa turhaan ketjua ylöspäin.

  - Kun tavara on myyty tai ostettu, älä poista viestin sisältöä. Myydyt/ostetut-viestit kertovat mm. hintatasosta ja auttavat siten muita hinnoittelussa. Älä poista otsikkoa ainakaan kokonaan, jotta siitä kävisi ilmi, mitä on myyty. Omat yhteystiedot halutessaan saa poistaa.

  - Uusien puhelimien ja älykellojen myynti on kiellettyä (kun pakkaus on avattu, puhelin ei ole uusi). Myös uusien puhelimien osto- ja vaihtoilmoitukset ovat kiellettyjä. Uusien puhelintarvikkeiden myynti on sallittua. Puhelintori on tarkoitettu kuluttajille, yritysten ilmoitukset poistetaan.

  - Suoranainen huutokauppa foorumilla on kielletty. Hintapyynnöstä voi aina tinkiä ja tarjouksia saa laittaa. Huutokauppaperiaatteella olevat ilmoitukset poistetaan.

  - Huuto.netissä myytävänä olevien tuotteiden samanaikainen myynti Puhelintorilla on kielletty.

  - Piraattituotteiden myynti- ja ostoilmoitukset ovat kiellettyjä.

  - Älä laita ilmoituksiin viestiä jossa ilmoitat lähettäneesi yksityisviestin tai sähköpostiviestin tai tekstiviestin. Foorumi kyllä ilmoittaa yksityisviestin saajalle sellaisen saapuessa.

  - Mikäli ilmoituksen viimeisimmästä viestistä on kulunut yli 30 päivää, niin älä laita viestiketjuun viestiä, vaan ota yhteyttä ilmoituksen perustajaan yksityisviestillä.

  - Ylläpito / moderaattorit eivät ota vastuuta puhelintorin sääntöjen rikkomisista aiheutuneiden kaupankäyntien keskeytyksistä.

  - Puhelintorin sääntöjen rikkomisesta voi seurata kirjoituskielto puhelintorille.

Mahdollisimman riskittömän nettikaupan ABC [LUE TÄMÄ ENNEN OSTOA]

Tila
Ei auki vastauksille.

Jussi

Vuoden Foorumilainen 2004
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
18.6.2002
Viestit
12215
Reaktiopisteet
16
Puhelinmalli
Xperia Z3
Okei, taas viime aikoina on ilmestynyt muutamia nettikaupoissa huijattuja joten tänne voisi laittaa ihan kokemattomia varten vähän tällaista nettikaupankäynnin "checklistaa". Laittakaa pikaviestinä tai sähköpostina tulemaan lisää ehdotuksia, joiden avulla voidaan varmistua kauppakumppanin luotettavuudesta. Itselläni ei juurikaan ole kokemusta koska en itse ole juurikaan tehnyt nettikauppaa enkä varsinkaan joutunut huijatuksi. Tarkoitus on tehdä ihan yleispätevää ohjeistusta eikä pelkästään puhelinkauppoihin liittyvää asiaa.

Huolimatta kaikista varotoimista, välillä joutuu huijatuksi. Kertokaa ihmeessä mitä silloin pitää / kannattaa tehdä? Onko jotakin kuinka päästään kriminaalin jäljille tai saadaan tavara takaisin helpommin? Kerro sekin pikaviestillä tai sähköpostilla niin laitetaan tänne. Myös nimimerkkisi pääsee kunniataululle.

Nämä voivat vaikuttaa vähän tyhmille ja simppeleille jutuille, mutta aina sitä ei kai tule ajatelleeksi jokaista asiaa.

Näin varmistut kauppakumppanin rehellisyydestä:

- Varmaan kannattaa aloittaa sillä, että tekee mielummin kauppaa vain tunnettujen ja hyvämaineisten kanssa.
- Jos kauppa tapahtuu esim. jonkin palstan kautta, kannattaa toiseen osapuoleen tutustua. Monilla palstoilla on jonkinlainen palaute-systeemi käytössä jonka perusteella voi päätellä kauppakumppanista jotain sekä itse kauppakumppanin käyttäytyminen palstalla voi antaa viitteitä luottamuksesta tai epäluottamuksesta.
- Jos mahdollista niin kannattaa tavata toinen osapuoli esim. tavaran maksun ja luovutuksen yhteydessä jolloin voi tarkastaa tuotteen oikeellisuuden.
- Jollei tiedä tuotteista juuri mitään niin kannattaa ennen kauppojen tekoa kysyä asiantuntevamman kaverin mielipidettä.
- Pyydä aina muutakin tietoa myyjästä kuin pelkkä sähköpostiosoite tai kännykkänumero. Jo esim lankanumero on huomattavasti vaikeampaa muuttaa.
- Mikäli mahdollista, niin kauppasumma kannattaa maksaa osissa: esim. puolet "ennakkomaksuna" ja loput vasta kun olet päässyt tarkastamaan tuotteen ja todennut sen halutunlaiseksi. Tämä vain siksi, että jos tulet huijatuksi, menetät vain puolet kauppasummasta.
- Älä missään tapauksessa maksa rahoja tilille etukäteen ja odota hyväuskoisena tavaran saapuvan postitse kotiisi!
- Tarkista ostamasi tuote välittömästi.
- Kokemusten mukaan myös tuotteen saavuttua on ystävällistä kuitata myyjälle tuotteen tuleminen perille, vaikka puhelinsoitolla, tekstiviestillä tai miten olettekaan pitäneet yhteyttä. Myyjänä voi vielä laittaa mukaan nimenomaisen pyynnön siitä, että ostaja kuittaa tavaran tulleen perille ja olevan kunnossa.
- Mikäli paketissa on enemmänkin tavaraa, niin kannattaa ehdottomasti listata sekä itselleen että vastaanottajalle kaikki, mitä paketti sisältää.
- Mikäli myyjä tarjoaa mahdollisuuden noutoon, on hyvin epätodennäköistä, että tällöin olisi huijarista kysymys.
- Soita/lähetä tekstiviesti ja tarkista numerotiedustelusta, saatko saman osoitteen, kuin myyjä on ilmoittanut nouto-osoitteeksi. Mikäli osoitetietoja numerotiedustelusta ei löydy, kannattaa arvioida myyjän luotettavuus jollain muulla kriteerillä, mikäli mahdollista.
- Nettisivujen löytyminen ei vielä ole tae rehellisyydestä. Sivujen perusteella pystyy kuitenkin jo vähän muodostamaan kuvaa kauppakumppanista.
- Kuitti ja/tai erillinen takuutodistus on tae tuotteen alkuperästä.
- Kerro hyvä vinkki!

Jos tulee huijatuksi, niin:

- Varmistu, että kyseessä on huijaus eikä muu sekaannus. Perusteeton syyttely koituu omaksi harmiksi.
- Mikäli myyjä on rekisteröityneenä johonkin palveluun, niin ota heti yhteyttä palvelun ylläpitoon.
- Kaikki tieto myyjästä ylös, puhelin- ja tilinumerot tms.
- Kysy muilta ovatko he olleet tekemisissä hepun kanssa, heiltä voi saada vinkkejä tai muita yhteystietoja
- Rikosilmoitus.
- Kun huijaus huomataan tapahtuneeksi, kannattaa toimia mahdollisimman nopeasti. Mitä enemmän aikaa on kulunut rikosilmoituksen ja tapahtuman välillä, sitä pienempi todennäköisyys asian selviämiseen on.
- Maksetun postiennakon siirtyminen myyjän tilille voidaan jäädyttää, mutta vain rikosilmoituksen kanssa. Rahan siirtymisaika vastaanottajan tilille on 2-4 päivää, joten kannattaa toimia nopeasti.
- Kerro hyvä vinkki!


Vihjeet eivät tarkoita sitä, että jos etenet näiden mukaan niin et tule huijatuksi, vaan tarkoitus on tehdä huijaamisesta edes hieman hankalampaa ja kiinnijäämisestä todennäköisempää.


Kunniataulu: (seuraavat henkilöt ovat siis auttaneet tämän listan edistämisessä)

veppis
Saukki
Mervi Saastamoinen
Jasmine
Cruisse
shadow1986
paerikss

--

iTrader-toripalaute
 
Viimeksi moderaattorin editoima:
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
12.2.2009
Viestit
9
Reaktiopisteet
0
riskitön nettikauppa

Totuus on että riskitöntä nettikauppaa ei ole!Vuosien varrella olen pannut merkille että kellojen tulee soida: kun tavara on arvokasta ja sitä kaupitellaan riemastuttavan edulliseen hintaan ja ns.pikakauppana.Usein myyjä "asustaa" tosi kaukana etelästä (eli nouto ei käy, eikä käy vaikka asuisi lähelläkin) ,tavaran ainoa maksutapa on tilisiirtona koko kauppasumma tai ainakin puolet siitä myyjän tilille ennenkuin tavara lähtee ostajalle.
Huutonetissä asiaan on saatu parannusta siten että on mahdollista antaa positiivista/neutraalia/negatiivista palautetta myyjästä/ ostajasta.Nämä "henkilöhistoriat" kertovat varsin paljon mahdollisesta kauppakumppanista - varsinkin silloin kun mitään historiaa ei ole (huomioitava tosin on että jokainen siellä on sen ensimmäisen ostonsa/myyntinsä tehnyt)
Samaa käytäntöä voisi ehkä ajatella puhelintorillekin vaikka henkilöhistoria väkisinkin jäisi aika vaatimattomaksi kun näitä puhelimia ei niin usein tule myytyä/ostettua.
 

eralumi

Bannattu
Bannattu tunnus
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
3.1.2005
Viestit
4956
Reaktiopisteet
30
Huutonetissä asiaan on saatu parannusta siten että on mahdollista antaa positiivista/neutraalia/negatiivista palautetta myyjästä/ ostajasta.Nämä "henkilöhistoriat" kertovat varsin paljon mahdollisesta kauppakumppanista - varsinkin silloin kun mitään historiaa ei ole (huomioitava tosin on että jokainen siellä on sen ensimmäisen ostonsa/myyntinsä tehnyt)
Samaa käytäntöä voisi ehkä ajatella puhelintorillekin vaikka henkilöhistoria väkisinkin jäisi aika vaatimattomaksi kun näitä puhelimia ei niin usein tule myytyä/ostettua.

No senhän takia täällä onkin tuo Forumin luotettavat kauppakumppanit-ketju...
 

Qwertyi

Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016
Palaute - 100%
30   0   0
Liittynyt
7.12.2005
Viestit
36438
Reaktiopisteet
15476
Puhelinmalli
Samsung Galaxy S10e + Note 8
No senhän takia täällä onkin tuo Forumin luotettavat kauppakumppanit-ketju...

Sekä aika tehokkaasti tarkkaavaiset käyttäjät osaavat noita asiattomia ja haiskahtavia ilmoituksia ilmoitella moderaattoreille sekä ylläpidolle.
 

Misku

Tunnettu jäsen
Palaute - 100%
4   0   0
Liittynyt
7.7.2004
Viestit
74
Reaktiopisteet
0
Puhelinmalli
1+6T
En tiedä saako tähän postiin vastata, mutta joku sitten varmaan siirtää.

"Kuitti ja/tai erillinen takuutodistus on tae tuotteen alkuperästä"

Ostin e71 postiennakolla ja kuulema kuukauden käytetty jne. Miten pystyn varmistamaan että mukaan ei ole laitettu vanhaa puhelinta ja että kuitti vastaa puhelinta. Kyseessä on kaukaa pohjoisesta ostettu puhelin ja suostui myymään huomattavan halvalla puhelimen, jotenkin hälytyskellot soi mutta luvattu postiennakko tarkastusmahdollisuudella kuitenkin sitten kuvastaa ihan reilua kauppaa ..
**Postiennakko tarkastusmahdollisuudella on poistunut Postin palveluvalikoimasta**
 
Viimeksi moderaattorin editoima:

Nupogodi

Tunnettu jäsen
Palaute - 100%
60   0   0
Liittynyt
1.1.2009
Viestit
2178
Reaktiopisteet
65
Puhelinmalli
Lumia 520 & 1020
En tiedä saako tähän postiin vastata, mutta joku sitten varmaan siirtää.

"Kuitti ja/tai erillinen takuutodistus on tae tuotteen alkuperästä"

Ostin e71 postiennakolla ja kuulema kuukauden käytetty jne. Miten pystyn varmistamaan että mukaan ei ole laitettu vanhaa puhelinta ja että kuitti vastaa puhelinta. Kyseessä on kaukaa pohjoisesta ostettu puhelin ja suostui myymään huomattavan halvalla puhelimen, jotenkin hälytyskellot soi mutta luvattu postiennakko tarkastusmahdollisuudella kuitenkin sitten kuvastaa ihan reilua kauppaa ..
**Postiennakko tarkastusmahdollisuudella on poistunut Postin palveluvalikoimasta**
Katsot täsmääkö kuitin imei ja puhelimen imei. Simppeliä, jos sattuu olemaan rikki niin huoltoon, jos kastunut niin voe voe, kaikessa on riskinsä..
 
Viimeksi moderaattorin editoima:

Misku

Tunnettu jäsen
Palaute - 100%
4   0   0
Liittynyt
7.7.2004
Viestit
74
Reaktiopisteet
0
Puhelinmalli
1+6T
Katsot täsmääkö kuitin imei ja puhelimen imei. Simppeliä, jos sattuu olemaan rikki niin huoltoon, jos kastunut niin voe voe, kaikessa on riskinsä..

Eli kuitista ilmenee imei, hieno homma. Niin, no lähipostissa meinasin kyllä laittaa sim-korttini kiinni ja kokeilla mikkejä nyt ainakin.

Lisää hämäryyttä lisäsi tän päivänen viesti ku tänään piti laittaa postiin mut mitään kuulunu nii laitoin viestiä että mitä ihmettä ja "Moi, voinkin laittaa postiin vasta keskiviikkona kun tili näyttää miinusta ja saan palkan vasta keskiviikkona."... Nooo, ei kun odottelemaan..
 
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
21.11.2009
Viestit
10
Reaktiopisteet
0
Ehdotuksena: tänne voisi tehdä viestiketjun epäluotettavista myyjistä. "Ilmiantajalla" tulisi olla todiste/toinen uhri tukena, jotta voisi ilmiantaa jonkun myyjän luotettavasti. Miltä kuulostaa?

**Tehty ketju jälkeenpäin**
 
Viimeksi moderaattorin editoima:

Misku

Tunnettu jäsen
Palaute - 100%
4   0   0
Liittynyt
7.7.2004
Viestit
74
Reaktiopisteet
0
Puhelinmalli
1+6T
Niin, eihän tuosta kai haittaa olisi. Netissä vain on niin helppo esiintyä eri identiteeteillä ja käyttäjänimillä että eipä tuo paljon kuitenkaan estäisi. Tällä minunkin "myyjällä" on ilmeisesti prepaid kun en findista tietoja löytänyt..
 

jaakko

Tunnettu jäsen
Palaute - 100%
1   0   0
Liittynyt
30.7.2003
Viestit
1233
Reaktiopisteet
130
Puhelinmalli
Sony Xperia 10 II
Ehdotuksena: tänne voisi tehdä viestiketjun epäluotettavista myyjistä. "Ilmiantajalla" tulisi olla todiste/toinen uhri tukena, jotta voisi ilmiantaa jonkun myyjän luotettavasti. Miltä kuulostaa?

Niin, eihän tuosta kai haittaa olisi. Netissä vain on niin helppo esiintyä eri identiteeteillä ja käyttäjänimillä että eipä tuo paljon kuitenkaan estäisi. Tällä minunkin "myyjällä" on ilmeisesti prepaid kun en findista tietoja löytänyt..

Ei onnistu, aiemminkin on ollut puhetta. Suoraa lainkohtaa en muista, mutta ongelmia itselleen ja/tai palstanpitäjälle tuolla kerjää. Vaan hyvistä kauppakumppaneista saa kertoa ja heistäpä on täällä oma ketjukin, kuten tuossa aiemmin on jo mainittu.
 

Qwertyi

Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016
Palaute - 100%
30   0   0
Liittynyt
7.12.2005
Viestit
36438
Reaktiopisteet
15476
Puhelinmalli
Samsung Galaxy S10e + Note 8
Ei onnistu, aiemminkin on ollut puhetta. Suoraa lainkohtaa en muista, mutta ongelmia itselleen ja/tai palstanpitäjälle tuolla kerjää.
Juurikin jostain lakipykälästä tai vastaavasta oli kyse miksei vastaavaa ketjua voida ylläpitää. Esa olisi kyllä "toiminnon" ottanut käyttöön mutta ylläpidon kädet ovat sidotut tämän asian suhteen.
 

jusutus

Supermoderaattori, Vuoden foorumilainen 2011
Supermoderaattori
Palaute - 100%
88   0   0
Liittynyt
5.10.2008
Viestit
9353
Reaktiopisteet
3890
Puhelinmalli
Note 10+
Kyllä noita mustia listoja muillakin foorumeilla on (ollut) ongelmitta.
 
P

pmu

- Älä missään tapauksessa maksa rahoja tilille etukäteen ja odota hyväuskoisena tavaran saapuvan postitse kotiisi!

Aika mustavalkoiset ohjeet. Mitas mun pitais myyjana tehda kun puhelin pitaisi lahettaa ulkomailta suomeen jos etukateismaksu tilille on automaattisesti merkki potentiaalisesta huijauksesta? Pitaisko mun ottaa riski ja lahettaa paketti ensin ja toivoa, etta ostaja maksaa sen?
 

eralumi

Bannattu
Bannattu tunnus
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
3.1.2005
Viestit
4956
Reaktiopisteet
30
Aika mustavalkoiset ohjeet. Mitas mun pitais myyjana tehda kun puhelin pitaisi lahettaa ulkomailta suomeen jos etukateismaksu tilille on automaattisesti merkki potentiaalisesta huijauksesta? Pitaisko mun ottaa riski ja lahettaa paketti ensin ja toivoa, etta ostaja maksaa sen?

Nyt puhuttiinkin mahdollisimman riskittömästä kaupankäynnistä.
Se on aina riski laittaa tuntemattoman tilille rahaa ja jäädä odottelemaan tuotetta postista.
Ja itseasiassa, itse en henkilökohtaisesti ostaisi sinun puhelintasi. Ei sillä että uskoisin sinun olevan huijari, mutta -> myyjä ulkomailla, vain etukäteismaksu herättää aina epäilyksiä.
Nettihuijarit kehittelevät välillä mitä uskomattomampia tarinoita. Ja niiden takia myös rehellisten kaupankäyjien toiminta hankaloituu.
 

Nupogodi

Tunnettu jäsen
Palaute - 100%
60   0   0
Liittynyt
1.1.2009
Viestit
2178
Reaktiopisteet
65
Puhelinmalli
Lumia 520 & 1020
Mielestäni postiennakko tarkistus mahdollisuudella on nykypäivän yksi palvelu muoto postilla, onnistunut itsellä useasti hyvin epäilyttävissäkin tapauksissa joten kaupasta tullut kannatava!
**Postiennakko tarkastusmahdollisuudella on poistunut Postin palveluvalikoimasta**

Myyjän kannalta on kohtuullista pyytää 12,50 ennakkoa mahdollisesti lunastamattomasta paketista. Näin toimin itse eikä ole tullut muita pettymyksiä kuin yhden ainoan kerran, kaveri möi 9 eri puhelinta joista puuttui näytöt. No mulla oli näyttöjä joten postiennakko kirjeenä kaupat ja sisältä paljastui 9eripuhelimen viottuneita osia. Txt kaverille et homma menee poliisi asiaksi jos ei korvausta tule, lähetti pari viallista luuria, motorolan hf ja pelatun toto kupongin, silloin repes mulla nauru ja tuumasin et antaapa olla, kyse ei ollut kuitenkaan kuin muutamasta kympistä.


Edelleen kannattaa googlata myyjästä oikeastaan kaikki, pieni vaiva mutta voi säästää ison summan rahaa.

Muistan tapauksen jossa kaveri kauppas puhelintaan melko edullisesti, pika googlaus ja toiselta foorumiltahan löytyikin samantein kaverista negatiivista infoa.

Ei muuta Nomadicille infoa ja kaveri bannattu.

Mielestäni aka paljon kertoo se millainen tausta foorumilla on.

Juuri reggautunu kaveri myy N900/Iphone 32gs:ää ainoastaan tyyliin rahat tilille ja paketti postiin, vaikuttaa ainakin mun silmissä epäilyttävältä. Jos ei postiennakko tarkistusmahdollisuudella käy niin jättää kaupat tekemättä.

Kiitos kytkykaupan ja tiukan operaattori kilpailun huippuluureja löytyy melko helposti edullisesti kun hiukan katselee eri foorumeita/huuto.nettiä.

Postin lisäksi Matkahuollolla on tarkistusoikeus ennen maksua, se vaan maksaa sen verran etten edes ajattele sitä, yhteiskuljetuksen hinta nousee liki tupliin postin hintoihin verrattuna!
Posted via Mobile Device
 
Viimeksi moderaattorin editoima:

Eehoo

Tunnettu jäsen
Palaute - 100%
82   0   0
Liittynyt
1.1.2003
Viestit
7190
Reaktiopisteet
484
Puhelinmalli
Lumia , Elisa , Helsinki
Mielestäni postiennakko tarkistus mahdollisuudella on nykypäivän yksi palvelu muoto postilla, onnistunut itsellä useasti hyvin epäilyttävissäkin tapauksissa joten kaupasta tullut kannatava!
Itse en taas lähetä postiennakolla yhtään mitään , kenellekään. Minulle tehtiin muutaman kerran jullikka. Tilattiin postiennakolla paketti johonkinpäin suomea. Paketti seisoi 2 viikkoa postissa ja palasi takaisin , lunastamattomana. Tällöin maksoin postiennakkotariffeilla rahdin kahteen suuntaan. Ei kivaa... Mikäli joku ei luota minuun, olkoot ilman tavaraa.
 

jusutus

Supermoderaattori, Vuoden foorumilainen 2011
Supermoderaattori
Palaute - 100%
88   0   0
Liittynyt
5.10.2008
Viestit
9353
Reaktiopisteet
3890
Puhelinmalli
Note 10+
Tällöin maksoin postiennakkotariffeilla rahdin kahteen suuntaan..
Ei sitä postiennakkomaksua makseta kuin yhteen suuntaan, takaisin se tulee ilman lisäpalveluita.
 

Eehoo

Tunnettu jäsen
Palaute - 100%
82   0   0
Liittynyt
1.1.2003
Viestit
7190
Reaktiopisteet
484
Puhelinmalli
Lumia , Elisa , Helsinki
viimeksi maksoin kyllä kahteen suuntaan samat. alunperin ostajan piti maksaa kulut sinne. mitkä oli lisätty ennakkosummaan. tällöin maksoin 50€ tavarasta 25€ pelkkiä kuluja. mieluimmin jätän kaupan tekemättä
 

Nupogodi

Tunnettu jäsen
Palaute - 100%
60   0   0
Liittynyt
1.1.2009
Viestit
2178
Reaktiopisteet
65
Puhelinmalli
Lumia 520 & 1020
Ei sitä postiennakkomaksua makseta kuin yhteen suuntaan, takaisin se tulee ilman lisäpalveluita.
kyllä pitää. Sehän siinä ongelmallisen myyjän kannalta tekeekin jos "ostaja" jättää syystä tai toisesta hakematta tuotteen.
Posted via Mobile Device
 

eralumi

Bannattu
Bannattu tunnus
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
3.1.2005
Viestit
4956
Reaktiopisteet
30
Ainoa, miten tuota postiennakon maksua kahteen suuntaan voi estää, on se että pyytää kahdensuuntaiset postikulut etukäteen tilille. Ja ehkä vielä muutama euro päälle, jotta jää myyjälle vaivanpalkkaa mikäli jättää paketin lunastamatta.
Mutta, miksi taas ei sitten samalla voi maksaa koko summaa tilille? Itsekkään en postiennakolla laita tavaraa. Ensinnäkin siinä joutuu odottelemaan rahoja huomattavasti pidempään kuin silloin jos myyjä laittaa rahat tilille suoraan.
Toisaalta taas en kalliita tavaroita osta täysin tuntemattomilta ilman postiennakkoa, mieluummin kierrän kokonaan.
paljon joutuu asioita miettimään ja selvittämään ennenkuin kannattaa ihan tuntemattomalta kovinkaan kallista netin kautta ostaa.
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom