Magneettikiinnitys

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Divya, 9/6/07.

 1. Divya

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/7/05
  Viestit:
  19
  Tykkäykset:
  0
  Heips!

  Täs hankin vähän aikaa sitten sellasen magneetti napin, minkä saa autoon kiinni ja sitten sinä tuli kans muutama liuska et sen saa puhelimeen kiinni niin pysyy puhelin paikoillaan ajamisen aikana. Sellanen olis kysymys et voiko se magneetti vaurioittaa esim: puhelimen akkua jos sen laittaa kuoren sisäpuolelle (niin että se ei näy ulkoapäin) vai pitäisikö se laittaa kuoren ulkopuolelle? Aikasemmin tuttavalla oli se liuska kuoren sisäpuolella ja sen akku rupes reistailemaan. En sitten tiedä johtuko siitä liuskasta vai jostain muusta, mutta voisiko se pilata kännyn akun? Kiitokset vastanneille!
   
 2. eralumi Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/1/05
  Viestit:
  4956
  Tykkäykset:
  30
  Periaatteessahan kaikki on mahdollista. Käytännössä ei kuitenkaan tuo magneetti vaurioita millään tavalla akkua. Eikä varsinkaan sillä ole merkitystä liimaatko sen metalliläpyskän kuorien ulkopuolelle vai sisäpuolelle. Se magneettiläpyskähän ei ole magneettinen.
   
 3. arivi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  7875
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  Mate 7 / Mate 8
  Riippuu kuitenkin paljolti myös puhelimesta, toisissa ongelmia esiintyy, kun taas joillakin ei mitään valitettavaa (eli ei näkyvää ongelmaa). Viimeisin kohdalle sattunut oli Nokia 8800, joka ei tykännyt yhtään magneetin läheisyydestä. Eli kokeile ensin irrallaan kestääkö puhelin, sitten vasta kiinni.
   
 4. bsod

  bsod Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/4/05
  Viestit:
  2858
  Tykkäykset:
  408
  Puhelinmalli:
  SGS8
  Millä tavalla akku alkoi reistailla? Jos puhelin on joku liukukannella tai muulla tavoin avattavalla näppäimistöllä varustettu nokialainen, niin niissä ulkoinen magneetti saattaa aiheuttaa lieveilmiöitä, jotka näkyvät esim. lyhentyneenä akun kestona. Näissä puhelimissa näppäimistön/liukukannen asento tunnistetaan magneetin avulla, eli ulkoinen magneettikenttä saattaa saada puhelimen luulemaan, että näppäimistö on avattu, jolloin puhelimeen syttyy valot ja se herää muutenkin horroksesta. Jos tällaista tapahtuu usein, niin tietysti kuluttaa akkua huomattavasti normaalia nopeammin.
   
 5. Divya

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/7/05
  Viestit:
  19
  Tykkäykset:
  0
  Akku kului nopeampaa loppuun. Sammuilu vaikka akkua oli jäljellä 2 palkkia. En tiedä sitten olisiko puhelin kaivannut päivitystä ja siinä luulossa, että akku on lopussa on puhelinta ladattu "turhaan" vaikka akkua olisi jäljellä. Sehän taitaa kuluttaa akkua aika paljon. Ja kyseessä oli ihan normaali puhelin, ei liukukantinen.
   
 6. Juppe Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  2416
  Tykkäykset:
  0
  Minulla joskus aikoinaan teki nokia 3510i kanssa sen että näyttö sekoili magneetista,tarvitsi viedä vain lähelle alle 10 cm päähän niin johan rupesi tapahtumaan,samalla jotenkin softa sekosi koska ei pystynyt esim:puhelin numeroita selaamaan eikä soittamaan...
   
 7. Imperial

  Imperial Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/11/05
  Viestit:
  864
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iPhone 6
  Liukuläppäpuhelimet, ainakin suurin osa niistä ei tule toimeen magneettien kanssa. Läpän asennon tunnistaminen kun perustuu jonkinlaisen magneetin toimintaan.
   

Jaa tämä viestiketju