Mafioso napattiin kännykän "mikrofonisalakuuntelulla&qu

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja oskari, 4/12/06.

 1. oskari

  oskari Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/8/02
  Viestit:
  120
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Galaxy Mega
  Taas ponnahti tämä asia esille josta puhuttiin muutamia vuosia sitten. Jokuhan silloin sanoi että tärkeisiin neuvotteluihin ei saa ottaa puhelinta mukaan ollenkaan. Silloin asia haudattiin hölynpölynä... mikäs on raadin mielipide nyt?

  http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=28989&tyyppi=1

  --oskari--
   
 2. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Re: Mafioso napattiin kännykän "mikrofonisalakuuntelull

  "Tekniikan yksityiskohdat eivät ole tiedossa, mutta tuomarin mielipiteessä kerrotaan, että tekniikka toimisi, vaikka puhelimessa ei olisi virta päällä, kertoo Cnet. Eli vain akun poistaminen puhelimesta estäisi kuuntelun. On mahdollista, että operaattorin on pitänyt ensin asentaa etänä pieni ohjelmisto kuunneltavan henkilön puhelimeen."

  Eipä ainakaan Nokian kännyköissä ole mahdollista tuollainen. Ja oisikohan sittenkin vain ihan kännykän sisään piilotettu perinteinen salakuuntelumikrofoni?
   
 3. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Se on helppo modata piiloon ainakin jos on aivan pakko. Virrat riittää akusta hyvin. Mykistys päälle toisesta päästä niin ei aivastuksetkaan tai vihellykset kuulu läpi, oon joskus jättäny "maratonin" aikoihin kun liittymä vielä oli... sai kuulla kaikkee kivaa. Automaatti vastaajaakaan ei tarvinu. Maratonilla pyöritti tunteja puhelinta päällä. Sellanen ylläri oli kiva autoon jättää joskus... Kaikkein ilkein temppu oli lahjottaa kelloradio, jossa oli virrat tietty aina päällä, siihen herkkä mikki ja lähetin ja hyvin kuuluu... Sellasia vempeleitä on nuo epsanjassa ja muulla myytävät liian tehokkaat itkuhälyttimet varsinkin ;))

  Jos virrat ei ole päällä, sielä ei pyöri yhtään mitään, se on puppua. Puhelin on sellanen kapistus. Jos sieltä on modattu turhaa niinkuin infrapuna, vibra ja sen sellasta, kuuntelu herkällä mikillä onnistuu, mut se ei liity puhelimeen mitenkään. Ei mulle ole eteen tullu koskaan sellasta, enkä usko että on mahdollista. Nokian pitää vähintään olla projektissa mukana. Eräs puhelin oli ohjelmoitavissa, mikä lie, en muista nimee enään, se tietty saattas olla... hmm...
   
 4. escobar

  escobar Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2310
  Tykkäykset:
  0
 5. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  eli se ei tietty kaikissa toimi, mjoo, joskus jää softia pyörimään hmm... Kaikkea kanssa.
   
 6. zonem

  zonem Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/10/02
  Viestit:
  1952
  Tykkäykset:
  0
  Meidän foorumin aito kyylä... :D
   
 7. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Tuolla mainitaan mm. että Nokian kapula käynnistää itsensä, jos herätyskello laitettu. Tottakai joo, mutta onhan se eri asia. Ei silloin antennit päälle kytkeydy kuitenkaan. Ja miten ihmeessä muuten nuo saisivat S40-puhelimeen asennettua jotain omia natiiveja softiaan, kun ei se muutenkaan ole mitenkään mahdollista? Ja vielä käyttäjän huomaamatta... huh huh. Edes S60:ssä tuollainen ei onnistuisi kerrotulla tavalla.
   
 8. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Sitäpä juuri... Itse Nokian pitäisi osallistua edelleen... niinku jo sanoin. Ellei sitten tässä ole muutakin. Pitää ajatella. huoh...
   
 9. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  "But other experts thought microphone activation is the more likely scenario, mostly because the battery in a tiny bug would not have lasted a year"
  Köh, tosi eksperttejä jos ei tule mieleen että matkapuhelimen sisään asennetteva laite voidaan asentaa käyttämään puhelimesta tulevaa virtaa, ja mahdollisesti muitakin yhteisiä osia, kuten mikrofonia.

  Kai se nyt on itsestäänselvyys että matkapuhelimen kuoriin voidaan rakentaa salakuuntelulaite, ja toimiihan se vaikka 5 vuotta jos käyttäjä sen säännöllisesti lataa.

  En toki sano tästä tapauksesta miten on menetelty, koska en voi sitä tietää.
  Eihän sekään että puhelin pystyisi virrat pois lähettämään ääntä ole mikään edellytys tämän tapauksen onnistumiselle, voihan puhelin olla yksinkertaisesti olla ollut päällä. (Tälläiseen salakuunteluun kykeneviä softia on käsittääkseni ihan julkisillakin markkinoilla)

  Modatulla puhelimella on tietysti helpompaa, koska tällöin ainakaan ei virran pois laittaminen ole ongelma, eikä välttämättä hetkellinen akun poistaminenkaan.

  SItä muuten ihmettelen että jos on niin huolestuttaa että kännykkää vakoillaan, niin eikö olisi vain helpompaa pistää siihen teinix vilkkutarra, jonka jälkeen kyllä huomaa jos puhelin alkaa itsekseen virrat pois lähetellä?
  Lähettävän GSM:n havaitsemisen ei kuitenkaan pitäisi olla kovin vaikeata nykytekniikalla.
   
 10. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  hmm.. juu. Tuo kännykän mikki nyt ei niin herkkä ole ellei ole mikroaaltouunia käyttämässä ja se kilaus muuten kuuluu hyvin tai kun otat leipää leipäpussista tai tiskaat ;)

  Mun mielestä toikin juttu on yksittäisen toimittajan älynväläys. Muistelen että noista oli jo aiemmin juttua ja niinkauan kun kännyköitä on ollut olemassa on salakuuntelusta jauhettu. Kauhee haloo tuli jo sillon kun ensimmäisen 5000 ja 6000 sarjan puhelimet ilmesty, autocar kit toiminto päälle tekemällä nappikuulokkeesta kytkentä uusiksi ja laittamalla takasin kiinni. 3. ja 7. muistaakseni on autocar kit toiminnolle ja 2. ja 7. nappikuulokkeelle. Automaatti vastaustoiminto päälle ja äänet pois ja kun soitit ja laitoit vielä itse mykistyksen, et paljastunut.

  Myös niin tehtiin erään muijan kanssa muutaman kerran kanssa kun sen ex-mies soitti olin valmiiksi linjalla ja muija otti uuden puhelun ja liitti neuvotteluun ja mulla mykistys päällä. Sitten kun äijä vastasi sillä oli puhelin nenänsä edessä kourassa, se kysy haloo, ootkos sielä, ukko häkelty juu olen ja luuri korvalla. Neuvottelu tekstiä se ei tajunnu katsoakaan. Puhelun lopuksi mä lopetin puhelun ensin, ukko ei kerinnyt näkemään. Mutta jotku ei tajua edes, ne luulee, että puhelin temppuilee vaan. Tuokin oli mun oma keksimä homma, sekin yhteen aikaan levisi kulovalkean tavoin.

  Munkin mielestä tuo juttu sinänsä minkä lehti kertoi jätti niin monta aukkoa kertomatta menettelytavoista, että se nyt on yks ja sama kertoko ne sen vai ei... Kannettavaan tietokoneeseen sen voi rakentaa vielä helpommin paremmin joka tapauksessa melkeimpä. Softat huomaa helposti harjaantunut koneiden kanssa oleva muutenkin.

  Totta turiset, mutta jos itse tekisin lähettimen, nuo taajuudet 900MHz on liian korkea. Sijoittasin sen huomattavasti alemmas jonnekin radioasemien väliin, niin voi automankallakin kuunnella tai skannerilla, paitsi tietty kännykässä eri juttu, anteeninkin takia. heh... Autolla oli joskus kiva ajaa ja laittaa mankka päälle, tuli mieleistä ohjelmaa, olihan noita paikkoja muutenki ;))

  Automankkoja on helppo viritellä muutenkin, siitä saa rakennettua pienen alkeellisen lähettimen, jonka kantama on 200-300m luokkaa ja vahvistimella 2-3km helposti. Sitte vaan pornolauluja ja senku kanavaa vaihtaa vaan. Digitali vehkeellä se käy kätevimmin. Jos asuu kaupungilla, niin tietokoneen voi jättää jotain soittolistaa jauhamaan ja lähteä ajelulle. :)) omat kanavat pitää olla perkule. Ei ne yhen illan aikana kerkee kukaan mitään ratsata jos sitä ei jatkuvasti tee.

  Sellanen propaganda toosa ois kiva jättää jonnekin keskelle kaupunkia jauhamaan ;)) Kyllä se melkeen viikon menee kivutta varmaan akun kans kesäkelillä ennenkuin ne tajuaa sen pois ottaa. Riippuu akustakin. Tai sitte laittaa päiväksi ja vaihtaa paikkaa aina. Laittaa jonkun talon ränniin kepin ja narun kanssa, viimekesäkin oli kuivaa koko ajan. Kyllä ne hakee semmosta.
   
 11. Jankka

  Jankka

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/7/06
  Viestit:
  734
  Tykkäykset:
  0
  Re: Mafioso napattiin kännykän "mikrofonisalakuuntelull

  Eikös Guardian voinut olla kyseessä, jos tekniikan yksityiskohdat ei ole tiedossa niin 'kuuntelu' voisi toimia guardianin Remote Control Plugins:lla?

  http://www.symbian-toys.com/Guardian.aspx#download

  ps. Guardian toimii kuitenkin vain S60 2 Editiossa
   
 12. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Nokia: 3230 / 6260 / 6600 / 6620 / 6630 / 6670 / 6680 / 6681 / 6682 / 7610 / n70 / n72 / n90
  Panasonic: X700 / X800
  Samsung: SGH-D720 / SGH-D730
  Lenovo: P930

  Siinä oli jotain.... hmmm
   

Jaa tämä viestiketju