Mac / Linux yhteensopivuus

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja kvarkki, 1/1/09.

 1. kvarkki Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/5/08
  Viestit:
  99
  Tykkäykset:
  0
  Ajattelin ostaa kunnon kamerapuhelimen. Siis kameran laadun on syytä olla aika hyvä, sillä kuvaan paljon ja oikeaa kameraa ei tule pidettyä aina mukana, jolloin moni hyvä kuvaustilanne on mennyt ohi. Vaatimuksena siinä on että sen voi liittää Macintosh tai Linux koneeseen. (Minulla on kumpikin.)

  Näyttää siltä että ainakin jotkin vanhat Nokian puhelimet voi liittää vain Windows koneisiin. Sellainenkin on, vanha romu, jossa on Win 2000, mutta Nokian PC-softat näyttävät vaativan vähintään XP:tä - ainakin se mitä kokeilin kerran kauan sitten. Siis hyvästi Nokia jos sitä ei voi liittää Maciin tai Linuxiin. Voiko uusimpia puhelimia?

  Entä miten on muiden merkkien laita? Pitäisi olla mieluiten Mac yhteensopiva sillä Mac on ykköskoneeni jota pääasiassa käytän.

  Riittää että puhelin näkyy USB portissa omana kansionaan josta saan raahattua puhelimen kuvahakemiston omalle koneelle. Mitään sen monipuolisempia synkronointitoimintoja en tarvitse. Osoitekirjan tai kalenterin varmuuskopiointi tietokoneelle olisi plussaa joskaan ei välttämätöntä.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tuo tavara on yleensä muistikortilla, joten sen suhteen juuri minkään koneenkanssa tulee ongelmia, luurit käyttävät FAT/FAT32 tiedostojärjestelmää joka on laajasti tuettu. korkein OS X (ja muutkin). voi mennä sinne tunkemaan omia juttujaan, mutta ei yleensä luureja häiritse.

  Kortille siis pääsee kortinlukijalla, nykyään myös hyvinlaajsti USB piuhanlla "massamuistitilassa" ja tietenkin Bluetooth on luureissa laajasti tuettuna, jonka kautta pääsee monessa luurissa myös rungonpuolelle.

  SyncML on puhelimissa kovasti tuettu, joten saa niitä kalentereita ja osoitekirja sykronoitua

  OS X tuki löytyy osaan Nokian luureja Applen tai Nokian puolesta virallisesti, jos sellaista kaipaa.
   
 3. Noma

  Noma Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  10/8/03
  Viestit:
  5502
  Tykkäykset:
  26
  Puhelinmalli:
  Nexus 5
  Ja kaikki Nokian S60-luurit osaavat kyllä toimia geneerisenä usb-muistina, joka toimii kyllä ainakin Linuxeissa.
   
 4. kvarkki Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/5/08
  Viestit:
  99
  Tykkäykset:
  0
  Jos kortti on samanlainen kuin kamerassani, niin voin sitten käyttää kameraa kortinlukijana. Nokia 6630:ssä se on erilainen kuin kamerassani. (Kamerassa on SD-kortti.) Tai sitten pitää ostaa erillinen kortinlukija.
  On tietysti helpompaa jos ei tarvitse "pelata korttia" kun purkaa kuvia.


  Ei ainakaan Nokia 6630 näy Macissani kun liitän sen puhelimen mukana tulleella USB kaapelilla. (Se on S60 puhelin.)
  Linux koneeni ei ole nyt käsillä joten en voi testata juuri nyt.
   
 5. Juicce Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/11/02
  Viestit:
  187
  Tykkäykset:
  3
  Oletko täältä käynyt katselemassa tarvittavia plugineja:
  http://www.nokia.fi/mac

  ainakin omat s60 3rd:t saa synkattua yms macin kanssa kun tuolta latailee oikeat kikkareet.
   
 6. Noma

  Noma Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  10/8/03
  Viestit:
  5502
  Tykkäykset:
  26
  Puhelinmalli:
  Nexus 5
  Taitaa olla 3rd edition -puhelinten ominaisuus vasta tuo massamuistijuttu. Mutta kyllä ainakin itse olen N80, N95 ja E71 -puhelimia käyttänyt sujuvasti massamuistina Linuxin kanssa.
   
 7. murto

  murto Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2394
  Tykkäykset:
  0
  Tästä topikista innostuneena säädin MacBookin yhteyttämään E61i:n kautta. Kyllä onnistuu!

  Ohjeita: http://www.nokia.fi/mac

  Oikeat asetukset kolumbuksen liittymään löysin googlella, ja tämän foorumin hakua käyttämällä.
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Vaikea sanoa, tuskin.
  6630ssa oli MMCmobile kortti, ja taasen SD kortinlukijat MMC kortteja yleensä tukivat, lukijan korttipaikan rakenteesta riippuen saattoi tarvita pientä adapteria.
  Nykyluureissa on melkein aina MicroSD kortti, joka toki menee SD korttipaikkaan adapterilla nätisti. On myös lukijoita joissa on eri koikoisille SD korteille oma reikä, tai tukevat vain micro SDkorttia tai jotain muuta.

  Jos lukijassa on kovin historiallinen voi sillä olla uusien korttien kanssa vaikeuksia, mutta lukijat eivät ole kalliita ja niita voi tulla korttien mukanakin.

  Nomadic jo kommentoikin, massamuisti tuki USBilla löytyy S60 3rd koneissa, ja FP1:n myötä tuki parani niin ettei tuossa tilassa mene enään oflinetilaan, uudemissa koneissa vauhti on parantunut noista ajoista.
  (Nykyisin koneet ovat lähinnä FP1 -FP2 ja 5th , no N73sta taitaa jostain saada, joka siis perus s60 3rd kone, jossa massamusitituki, mutta ofline)

  Vanhemattakin konee, tuo sinunkin , tukevat toki BT:n yli käpistelyä, ja se taasen ei ole käyttöjärjestelmä ruuppuvaista .
   
 9. kvarkki Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/5/08
  Viestit:
  99
  Tykkäykset:
  0
  Hyvä vinkki. Valitettavasti kun toimin noiden ohjeiden mukaan, niin kohdan "Lisää laite" -kohdan jälkeen tulee virheilmoitus "Laitteita ei löytynyt", vaikka Nokia 6630 oli kytketty Maciin.

  Kortti ei ollut samanlainen, joten se oli esteenä. Kamerani näkyy yhtenä kansiona tietokoneessa, joten en näe mitään syytä miksi sitä ei olisi voinut käyttää kortinlukijana.

  Höh? FP1, FP2, BT.... ei harmainta aavistutakaan mitä tuo tarkoittaa.
   
 10. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Sori vähän sekoilin, tarkoitin että tuskin seuraavassa luurissasi on aivan samanlaista korttia kuin kamerassasi (ilmeisesti täysikokoinen SD).
  Tosin,
  Kuten 6630:n MMCmobile ja ja monen nykyluurin käyttämät Micro SD kortit toimivat SD lukijoissa. yleensä siis myös kameroissa, toki yksilöeroja voi olla (ja se fyysinen koko adapteri mahdollisesti tarvitaan), ja jos kortin koko ylittää 2GB, niin vanha kamera / lukija ei sitä välttämättä tue, myös jännite ongelmia voi olla.
  Eli 6630:n kortti saattoi toimia SD korttipaikallisessa lukijassa, kortinlukijan fyysinen rakkenne vaikuttaa siihen meneekö (saako pois) lukijasta ilman pientä jatkopalaa vai ei, monesti RS - MMC / MMC mobile korttien mukana tuli tuo pieni adapteri.

  BT -> Bluetooth
  S60 3rd FP1, FP2 jne. tarkoitin S60 versioita s60.com View and compare S60 devices tuolta voi laitettai selailla, vasemalla Editions valikon takaa (vatii javascriptin)
  Monet ominaisuudet ovat tulleet suurinpiirtein S60 versioiden mukana laitteisiin.
   
 11. kvarkki Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/5/08
  Viestit:
  99
  Tykkäykset:
  0
  Nyt olen kokeillut tuota myös Linux koneessani Nokia 6630 puhelimella. Eipä toimi.  Minulla on yksi tuollainen korkkaamaton lukija jonka kaivon äsken esiin. (Siinä on neljä erilaista korttipaikkaa.) Se on ostettu tasan kolme vuotta sitten ja on maksanut näköjään 32 euroa. Lukijan vikana on se että sille löytyy ajurit vain Windows koneisiin. Ajurit olivat lukijan mukana tulleella rompulla. Asensin laitteen äsken wanhaan Windows romuuni ja sitä kautta saan luettua puhelimen muistikortin tiedot. Ja Windows koneesta ne saa esim. muistitikun kautta Maciin. Tai kytkemällä koneet paikallisverkoksi. Mutta se ei ole kovin käytännöllistä eikä edes tarpeellista, sillä tuo Nokia 6630 ei ole kuin tilapäiskäytössä. Kunhan nyt vaan kokeilin. Uudessa puhelimessa homman on sujuttava helpommin.

  Kamerassani on yhden gigan SD-kortti.

  Kortti menee sutjakkaasti lukijaani mutta lukijani ei toimi Macissa. En aio ostaa enää toista lukijaa. Eri vaihtoehdot:

  1. Luuri näky Macissa kansiona. (Ehdon suosikki, muut vain hätätilassa.)

  2. Luuri näkyy Linux koneessa kansiona.

  3. Luurissa on SD-kortti jolloin voin käyttää kameraani tai navigaattoriani kortinlukijana. (Ainakin jos kortin koko on alle 2 GB.)


  Äähh... missään koneessani ei ole sinihammasta.
   
 12. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  6630ssa ei ole massamuistitilaa USBilla, vaan taisi tuolla vasta laajasti S60 3rd myöntä. (katso aijempia postauksia)

  Kuullostaa hyvin erikoiselta lukijalta, Win 95 / 98:aan yleensä ajurit on, kun ei niissä tainut olla vakiona tukea.

  Mikä ihmeen Mac sinulla on tai mikä ihmeen lukija.

  Jos tarkoitat että näkyy siirettävänä USB massamuistiasemana
  Nykyään lähes vakiokamaa muistikortillisissa luureissa ja kuten sanottu myynnissä olevissa S60 koneissa.
  Esim. Nokian osalta voi katsoa Nokia.com/mac korkeamman tason yhteensopivuutta tukevia malleja.

  Jos nörttivikaa ei ole, niin hakkeroinnit voi jättää väliin.

  Linux on erittäin laajakäsite, siirettävä USB massamuisti toki yksikertaisin vaihtoehto, mutta paljon muutakin kokoonpanosta riippuen.

  Jos ei aivan ainoa, mutta ehdottomasti yleisin muistikortti puhelumissa on microSD, joka adapterilla sopii täysikokoiseen SD reikään, mutta jos että 6630:n MMC korttia ole saanut pelaan niin en sen varaan laske. ja nuo laitteet voivat toki luoda omaakin tavaraa kortille.

  Kunnollinen lukija ei montaa euroa maksa, joka suositeltava hankinta muutoinkin jokaisen nörtin varastoon. on nopein tapa siirtää isoja määriä.

  Bluetoot USB palikka maksaa noin kympin, riippuen käyttöjärjestelmästä niin näppärä ja alustariippumaton tapa ja sillä saat näkymään kansioita.
   
 13. kvarkki Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/5/08
  Viestit:
  99
  Tykkäykset:
  0
  Mac: Mac on Mac mini Power PC G4. Päivitin siihen lisää muistia noin vuosi sitten (maksimiin) ja tarkoitus oli lisätä siihen samalla myös sisäinen bluetooth-mokkula, mutta siinä oli joitakin ongelmia, joten jätin sen väliin.

  Kortinlukija: Sitä minäkin ihmettelen. Vasta tänään katselin pakkausta tarkemmin. Missään ei näy merkkiä eikä valmistajaa eikä edes valmistusmaata. Pakkauksessa lukee vain "23 in 1 Card Reader". Kun mukana olevaa CD:tä tutkii, niin sieltä löytyi pari PDF-manuaalia. Niissäkään ei ollut mitään mainintaa valmistajasta. Hintakin 32 euroa taitaa olla "epäkelpo". (Ostin lukijan samalla kuin kamerani puolittain epähuomiossa. Edelliseen digikamerani sai purettua vain kortinlukijan kautta, joten sen enempää ajattelematta ostin kortinlukijan kameran yhteydessä. Vanhassa kamerassa kun oli erilainen kortti ja kortinlukija.)

  Eli se 32 euroa oli epäkelpo hinta? Kuten sanoin, niin ostin lukijan puolittain epähuomiossa. Toinen puoli asiassa oli se että ajattelin tarvitsevani kyseistä lukijaa joka tapauksessa, sillä minunkin mielestäni se oli "suositeltava hankinta muutoinkin jokaisen nörtin varastoon". En sitä ole kumminkaan tarvinnut. Suuria tietomääriä koneesta toiseen siirrän nopeimmin verkkokaapelin kautta.

  Tarkoitan sitä että kun puhelimen kytkee USB-piuhalla tietokoneeseen, niin puhelimen muistikortti näkyy yhtenä kansiona/levyasemana/levytiedostona omassa tietokoneessa. (Windows koneissa esim. levyasema F:, Macissa esim. levytiedosto "Nokia".)
  Skeptisyyteni heräsi tuon Nokia 6630 puheliman takia. Selvisi kyllä aiemmista, että vasta uudemmissa S60 puhelimissa on USB massamuistitila. (Kun sanon "näkyy kansiona", niin sen "oikeampi" nimitys lienee "USB-massamuistitila.")

  Se liitettäneen USB-porttiin. Kaikki portit on jo käytössä joten pitää ostaa vielä USB-hubi.
   
 14. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Mikä käyttöjärjestelmä, OS kymppi (X) tiikeri ?
  Ok, luulisi tuon kuitenkin toimivan ilman mitään ajureita, ainakin kannattaa kokeilla ellet ole vielä kokeillut.

  Joskus nuo maksoivat enemmän ja yleensä oikeat kameraliikkeet voivat siitä vähän nykäistä enemmän.

  Jos muistitikut , USBlevyt, USB kortinlukijat toimii ongelmitta, niin nuo luurit toimii tuossa tilassa myös (takennus, siis luurien muistikortit näkyy noin). ja siis myös maceissä
   
 15. kvarkki Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/5/08
  Viestit:
  99
  Tykkäykset:
  0
  Kymppi eli tiikeri.

  Olen kokeillut. Ei toimi.

  Kaikki muut USB laitteet ovat toimineet ongelmitta Macissa paitsi tuo edellä mainittu kortinlukija ja Nokia 6630 jossa on liian vanha S60 versio.

  (Lukijassa on muuten mielenkiintoiset merkinnät. Toisella puolella: "Multi Card Reader" ja toisella puolella: "CARD READER, FOR HOME OR OFFICE USE ONLY. Tested to comply with FCC Rules and European CE standards". Lisäksi CE-merkki ja roskis-ruksi-päällä-merkki. Ei mitään tietoa valmistajasta. On varmaan piraattituote. Tai sitten valmistaja tietää laitteen olevan niin surkea että ei kehtaa laittaa omaa logoaan sen päälle. Esim. edellyttävät ajureilta jotain epämääräistä jota ei voi tai kannata toteuttaa kaikissa käyttöjärjestelmissä tms.)
   
 16. kvarkki Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/5/08
  Viestit:
  99
  Tykkäykset:
  0
  Juuri kun löysin itselleni mahdollisesti sopivalta vaikuttavan kamerapuhelimen, niin näyttää että sen myynti on lopetettu:
  http://hintaseuranta.fi/tuote.aspx/41116?tabi=hintakehitys
  PÖH!

  Heille lienee tulossa tilalle joku vastaava uudempi malli.

  Netistä kaivettua (LG:n puhelin): "Nyt huhuissa pyörii uusi kahdeksan megapikselin kamerapuhelin, jonka kerrotaan olevan mallinimeltään KC780. Uutukainen on liukukansipuhelin, joka on kahdeksan megapikselin automaattitarkenteista kameraa lukuun ottamatta peruspuhelin."

  Tuokin voisi olla oikein sopiva omiin tarpeisiini. (Hinta ei tule ilmeisesti olemaan pilvissä kun se on muilta ominaisuuksiltaan pelkkä peruspuhelin. Puhelinta ei ole vielä ilmeisesti saatavilla eikä hinta tiedossa.)

  Ja tämäkin voisi olla sopiva: Samsung SGH-G800. Tässä on jopa optinen zoom! Hintatkin on pudonnut rajusti:
  http://hintaseuranta.fi/temp/hintagraafit/t68785.png

  Ja lukemattomia muita joita en ole vielä löytänyt.

  Arrghhhh... asiat ovat liian hyvin. Nykyään näyttää olevan todella paljon puhelimia joissa on laadukas kamera.

  Mikäköhän kannattaisi ostaa....
   
 17. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Et kai vain pikseleitä katsele :), tuo Samsung ei kai hullumpi, kannattaa luke foorumilta siitä.

  Sony Ericsson C905 Pikseleitä paljon, monipuolinen peruspuhelin

  Nokia N82 hyvä kamera jota voi käyttää monipuolisesti, eli monipuoliset kuva jakomahdollisuudet. S60 3rd FP1

  Samsung i8510 INNOV8 S60 paljon pikseleitä, S60 3rd FP2 ja 900 3G.
   
 18. kvarkki Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/5/08
  Viestit:
  99
  Tykkäykset:
  0
  Pikselit on yliarvostettu ominaisuus. Jos niitä on riittävästi, niin enempää ei tarvita. Usein linssin piirtokyky on heikompi kuin kennon tarkkuus.

  Kiitos vinkeistä. Perehdyn niihin. Ainakin tuo viimeinen on aivan liian kallis.
   
 19. kvarkki Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/5/08
  Viestit:
  99
  Tykkäykset:
  0
  Alin hinta 428, keskihinta 507 €

  Alin hinta 346, keskihinta 411 €

  Alin hinta 685, keskihinta 759 €

  Sen sijaan tuo aiemmin mainitsemani myynnistä poistunut Sony Ericsson K800i olisi ollut keskihinnaltaan vain 158 € vielä viime marraskuussa. Ja aivan riittävä ominaisuuksiltaan. Eli yhdellä Samsungilla saisi melkein viisi Ericssonia.
   
 20. Noma

  Noma Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  10/8/03
  Viestit:
  5502
  Tykkäykset:
  26
  Puhelinmalli:
  Nexus 5
  Vaikka vähän meneekin OT:ksi, niin uusimmassa Mikrobitissä oli hyvä vertailu näistä ns. "kunnon kamerapuhelimista", tosin yhtään Nokian mallia ei ollut mukana. Koitetaan sitten jatkossa taas pysyä otsikonmukaisessa aiheessa.
   

Jaa tämä viestiketju