Maalle nettiliittymä

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja oskari, 25/12/05.

 1. oskari

  oskari Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/8/02
  Viestit:
  120
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Galaxy Mega
  Raadilta hyviä vinkkejä ja lähestymistapoja kaipaisin.

  Kohde:
  Isäukolla on kannettava tietokone (PCMCIA sekä USB) maalla johon ei laajakaistaa saa, eikä langallisena ilmeisesti tulekaan.

  Nyt kun saunalahti tarjoaa dataetua 10/kk niin olisi vissiin aika hylätä lankapuhelin (tähän tarkoitukseen oma liittymä ilman kk maksua(?)).

  Itse katselin että Nokian D211 korttia saa huutonetistä 60 - 90 eurolla.

  Isällä on 6610 Nokialainen puhelin, ja ajattelin että tuota ei(?) kannata alkaa vaihtamaan edge-puhelimeksi.

  Kannettava kulkee myös satunnaisesti mukana kaupungissa (vko/kk) jossa olisi edge ja jopa 3g käytössä.

  Järkeviä vinkkejä otetaan vastaan, miten itse ratkaisisit?
   
 2. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  D211 ei ole EDGE-laite, mutta edelleen hyvä & käyttökelpoinen. Erinomainen budjettivalinta.

  Toisena vaihtoehtona ovat uudemmat UMTS/EDGE/GPRS-kortit (PCMCIA), mutta näissä onkin jo sitten enemmän pähkäiltävää ja ovat myös kalliimpia. Esimerkkeinä Soneran ja Elisan brändäämät kortit.

  Kolmas vaihtoehto on yhdistää puhelin bluetoothin tai infrapunan kautta tietokoneeseen. Jos tietokoneista ja lisälaitteista ei ole paljoa kokemusta niin ehkä datakortti on parempi vaihtoehto.

  Halvin datasiirtopaketti on tällä hetkellä Saunalahden/Elisan flatrate 10e/kk datapaketit. Toinen vaihtoehto on Soneran GPRS jollain sopivalla siirtomäärällä (100, 200, 500MB).

  Jos linjan jatkuva toimivuus on tärkeää eikä lankalinja ole nikotellut aiemmin, niin voi ehkä harkita sen säilyttämistä mikäli yhteyttä ei tarvitse pitää jatkuvasti auki.
   
 3. oskari

  oskari Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/8/02
  Viestit:
  120
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Galaxy Mega
  Ekana ajattelin tuota D211 -korttia. Mutta sitten tuli mieleen tämä Edge jota kortti ei todellakaan tue.

  Katselin huutonetistä ja siellä on myytävänä noita Edgeä tukevia luureja. Isä on 78v joten luurin pitää olla Nokialainen jonka logiikkaan hän on tottunut. Tämä siis olisi vaihtoehto jossa olisikin vain yksi kortti/kännykkä käytössä.

  Itse koneen ja puhelimen, bluetooth, kaapeli tms perusconfaus/kytkentä ei minulle tuota ongelmaa kunhan isä sen saa simppelisti sitten tarvittaessa käyttöön.

  Lankalinja on tällä hetkellä todellinen ongelma, talo sijaitsee langan päässä ja pienikin määrä lunta langoilla pudottaa nopeuden alle 30kt tai ei sitten anna yhteyttä ollenkaan.

  Netin käyttö on nyt satunnaista, mutta jos ei ole aikakustannusta, niin aktivoisi kummasti isää käyttämään enemmän. Ja uskokaa tai älkää kyllä tuon ikäinen ihminen on kiinnostunut netistä löytyvistä asioista. Ja netti auttaa pitämään virkeänä ja seuraamaan maailman tapahtumia.

  Kustannukset pitäisi pysyä alhaisina, tiedättehän tuon ikäluokan ihmiset jotka ovat tottuneet säästämään. Siis ei mitään 450e korttia hankita.

  Ja tuo edge ei ole ehdoton reunaehto, ajattelin vain että josko sen pystyisi nyt jo huomioimaan niin ei tarvitsisi sitten ihan heti vaihdella laitteita.

  --oskari--
   
 4. Kiju

  Kiju Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/12/05
  Viestit:
  932
  Tykkäykset:
  26
  Minulla oli pitkään datakäytössä Nokia 6610 liitettynä USB2 piuhalla sekä kannettavaan, että välillä pöytäkoneeseen hyvin toimi GPRS-modeemina. Tuota kännyä saa edullisesti jo käytettynä 50-60€.

  Saunalahden liittymä ja dataetu niin on 10 €/kk kiinteä maksu. Voihan esim. dataluuri olla koko ajan kytkettynä tietsikkaan ja jokin halppis puhekännykkä erikseen. Ei tarvitse niitä johtokytkentöjä erikseen sitten aina tehdä.
   
 5. Korma

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/8/05
  Viestit:
  198
  Tykkäykset:
  0
  Datakortti + peruskapula olisi kaikkein mukavin ja monikäyttöisin ratkaisu. Kun lähtee "kylille", saa edget käyttöön, ja kotona ei tarvitse kytkeä kaapeleita, vaan yhteydet sujuu klikkaamalla. Ja itse puhelin on vapaassa käytössä. Maksaahan se EDGE/GPRS-datakortti rahaa (220 €), toisaalta kyse on kertainvestoinnista.
   
 6. Kiju

  Kiju Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/12/05
  Viestit:
  932
  Tykkäykset:
  26
  Joo minulla nuo Nokian 6610 ja 6610i mallit silloin DNA:n yritys GPRS aikaan. Sittemmin päädyin läppärissä tuohon Sonera Connect UMTS/GPRS-EDGE (Option GlobeTrotter Quad) PC-korttiin, sen hinnan karvan alle 300€ ja liikkuvassa käytössä UMTS mahdollisuuteen.

  Etuna on myös ettei tarvitse erillisiä johtoja viritellä ja verkkoon kytkeytyminen nopeampaa kun läppäri+känny yhdistelmällä. Voipi olla, että kun uudet keskihintaiset 3G kännyt ilmestyvät markkinoille ja kytkykykauppa alkaa niin sitten pääsee vielä edullisemmin "umtsipum".

  Toiveissani olisi UMTS-verkon laajentuminen nopeammin kattavammaksi.
   
 7. Korma

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/8/05
  Viestit:
  198
  Tykkäykset:
  0
  Nuo kaksi asiaa ovat luultavasti samaa juttua. Kun 3G-puhelimia saa kytkykauppojen myötä "edullisemmin", eli kysyntä kasvaa, myös verkkoa on liiketaloudellisesti ajatellen fiksumpi laajentaa. Toi "umtsipum" on jees .. ;)
   
 8. vtormane

  vtormane Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  4439
  Tykkäykset:
  0
  Milloinhan sitä pääsis siihen umtsipumtsi aikaan täällä korvessa. Ehkä 2010? :)
   
 9. apache

  apache Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  13   0   0

  Liittynyt:
  22/4/03
  Viestit:
  7462
  Tykkäykset:
  518
  miks pitää ajatella että yhteys olisi gsm-pohjainen?

  onko se lankalinja soneran? jos on, niin tilaa siihen Nettilinjan, 49 eur/kk ja saa surffata niin paljon kuin sielu sietää. ja kk-maksu sisältää lankalinjan kk-maksun, eli nettiosuudelle jää maksua n. 30 eur/kk

  laiteinvestointeja ei tulis yhtään
   
 10. oskari

  oskari Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/8/02
  Viestit:
  120
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Galaxy Mega
  Lankalinja on Soneran. Ja langan voisi kokonaan sitten jättää pois.

  Ja kyllä tuo 49€/kk epävarmaa hidasta lankasurffailua verrattuna 10€/kk myös kaupunkiasunnolla mukana kulkevaan rajattomaan GPRS:ään on ihan järkevän tuntuinen vaihtoehto.

  Nyt asiaa enemmän selvitettyäni tuntuisi ehkä järkevältä hommata parin kympin datakaapeli tuohon olemassa olevaan 6110 puhelimeen ja vaihtaa nykyinen Telen liittymä Saunalahtelaiseen datapakettiin.

  Ja odotella rauhassa josko joku haluaisi vaikka huutonetin kautta luopua jostain pcmcia edge kortista edullisesti. hmmm... jaa onhan tuossa se huono puoli että nykyinen tuttavien tietämä numero jäisi jumiin tuohon datapakettiliittymään.

  Pidetäänpä mietintämyssy vielä kuumana...

  --oskari--
   
 11. Kiju

  Kiju Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/12/05
  Viestit:
  932
  Tykkäykset:
  26
  Muistaakseni Saunalahdella menossa jälleenmyyntipisteissä jokin kampanja uuden liittymän avaustarjous ilmaiseksi.
  Tuolla löytyy lähin kauppias: http://saunalahti.fi/gsm/jamyt.php (En ole sauniksen palveluksessa).

  Toisaalta jos on esim. sauniksen liittymä puhekäytössä voi siirtää siihen sitten tilalle (päälle) toisen numeron, siitä liittymästä vapautuu/poistuu numero jolle taas voi avata heti takaisin liittymän siellä minkä operaattorin numerosarjaa se alunperin on.
  Näin minä sain saunis dataetu liittymän numeron vaihtumaan, kun se liittymäsopimus kiinteä 12 kk.
   

Jaa tämä viestiketju