M65:n ongelmat

Keskustelu osiossa 'BenQ ja Siemens', aloittaja KekaDos, 15/10/04.

 1. KekaDos

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/10/04
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Tuntuu siltä,että kun saadaan uusi ohjelmistoversio paikkaamaan entisen viat....niin eiköhän jo uusi tuo roppakaupalla uusia bugeja mukanaan...eikö? En ole tässä foorumissa ehkä kaikkia viestejä lukenut,mutta tuntuma on luurista että juuri ja juuri saadaan softa toimimaan jotenkuten.....mitä mieltä olette? Olin tänään viimeksi yhteydessä Siemensin asikaspalveluun ,ja sanoivat huollon ihmisten ottavan yhteyttä minuun huomispäivänä ...kysehän oli taas mm. siinä kun pidät 3:s näppäintä hetken pohjassa aukeaa sanelukone ja jumittaa koko puhelimen.....että akku irti ja sitä mukaa taas.
  Sanoivat omaavansa lisää päivitys versioita...mm 16 ehkä jopa enemmänkin mutta kun nekään ei ole vielä julkaisu käytössä.Tämä puhelin ei vaan sitten millään täytä niitä odotuksia millä se on minulle myyty toimentoineen...
  Noooh huomenna olen viisaampi ja raportoin kun saan jotain infoa/apua,ja jos joku on jo saanut apua ongelmiinsa tuon ainaisen bugituksen kanssa niin neuvja otetaan ilomielin vastaan.

  Ps. olkoon tämä viestiketju aloituksena m65/cx65 bugeille.....niitä tuntuu kunnon käytössä löytyvän tämän tästä.
   
 2. -MR-

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/10/04
  Viestit:
  29
  Tykkäykset:
  0
  Ohjelmistopäivityksen (sw-12) jälkeen M65 ei saanut tekstiviestillä tilatun GPRS-asetusten dataviestiä auki. Näytössä rullasi vain odota -kuvake. (Pisimmillään jaksoin odottaa puoli tuntia...) Eikä tilauksen vaatimaa pin-koodia saanut syötettyä mitenkään. Käyttöjärjestelmän "sekavuuden" vuoksi manuaalisesti GPRS-asetuksien syöttäminen ankeaa, puhumattakaan siitä, että puhelinkohtaiset asetukset olisi löytänyt helposti operaattoreilta/valmistajalta.
  Näyttö naarmuuntuu kun sitä kohti hengittää... Mikä lie sitten iskunkestävyys. Puhumattakaan parannetusta pölynkestävyydestä. Ekan huollon yhteydessä näyttölasin alta puhdistettiin pölyt. Ei mitään hienoa pölyä, vaan kunnon kokkareita. Nyt näytön lasin alla on jälleen tavaraa, mikä näyttää kertyvän vasempaan alalaitaan. (Ei... En ole enää siinä iässä, että keräilisin pieniä kiviä ja hiekkaa taskut täyteen ;] )
  Tietokoneen kanssa yhteistoiminta on jo tuskaa. USB-infapunaportin kautta yhteys muodostuu lähinnä pyhän hengen voimalla... Jos silloinkaan. (Nokian PC-suiten ja puhelimen kanssa portti toimii kuin junan vessa.) Satunnaisesti yhteyden saa muodostettua, jos ensin asentaa Siemensin pc-softan uudestaan ja sitten infrapunaportin softan. Tämä jälkeen yhteys pelaa ehkä sen verran, että saa siirrettyä kuvat koneelle ja tämän jälkeen koko rumban saa toistaa, että yhteyden saisi muodostettua uudestaan. Siemensin smart-sync -ohjelma alkaa lähennellä epäloogisuuden huipentumaa. Nojoo... Nyt mennään jo vähän off-topic. :) Mutta kaikenkaikkiaan alkaa koko Siemens organisaatiota myöten nyppimään.
  Nämä ovat nyt niitä "muutamia" ongelmia joita olen kohdannut käyttäessäni puhelinta. Ja mitä PC-ongelmiin tulee, niin olen kyllä tehnyt kaikkeni, että homma toimisi.

  Taidan laittaa kapulan myyntiin, kunhan Nokialta tulee mieleinen malli myyntiin.
   
 3. Yoshi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/9/04
  Viestit:
  15
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  HTC One X
  Itsellänikin on kerääntynyt pientä pölyä näytön vasempaan alalaitaan. Piru kun tuota ei voi itse oikein putsata.
   
 4. -MR-

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/10/04
  Viestit:
  29
  Tykkäykset:
  0
  Hehe... Liekö tuolla parannetulla pölynkestävyydellä onkin loppujen lopuksi tarkoitettu sitä, että puhelimesta ei saa kuin takakannen auki. Eli ei pääse toteamaan luurin pölyisyyttä toisin kuin esim. express-cover noksuissa. ;) Samanlaisia pölynimureita kaikki. Veikkaan, että M65 imee tuota tavaraa mikrofoninreiän kautta. Mutta miksi se sitten pakkautuu näytön vasempaaan alalaitaan onkin mysteeri.
   
 5. -MR-

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/10/04
  Viestit:
  29
  Tykkäykset:
  0
  Alkuun pahoitteluni tästä viestitulvasta, mutta ihmeiden aika ei lieni ohi... Tai sitten Siemens on tehnyt jotain. ;) Nyt puhelimeni avasi totaalisen mukisematta Siemensin sivuilta teksitiviestinä tilatut MMS-asetukset. Nyt jos PC:n ja puhelimen välinen yhteys toimii saumattomasti... Niin no, no niin... Se taitaa olla jo liikaa vaadittu.
   
 6. ActiveData

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/6/04
  Viestit:
  26
  Tykkäykset:
  0
  mulla sama ongelma! Pyh!
   
 7. -MR-

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/10/04
  Viestit:
  29
  Tykkäykset:
  0
  Keskustelin juuri Siemensin helpdeskin kanssa ja käskivät siellä lähettää huoltoon ja vaatia, että huolto yrittäisi ottaa selvää voiko tuolle ongelmalle tehdä jotain. Koska puhelin "pitäisi" olla paremmin pölyltä suojattu.
  Uusin softaversio ainakin huollon puolella on sw-16, käsittääkseni netissä ladattavissa sw-12. (sanoo helpdesk)


  Ja eikun huoltoon! (Saa taas kärvistellä jollain korvikesonyeriksonilla kuukauden...) >:p
   
 8. Qtti

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/7/04
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  Eli ilmainen huolto Siemensillä, jos pölyä kertyy nurkkiin? Minulle väitettiin sen olevan peräisin pakkauslaatikosta: ennen puhelimen kotona suoritettava "kokoamista" pääsee nöftää sisään.

  Mitä kaikkea olette saaneet vaihtoon/huoltoon Siemensin piikkiin?
   
 9. uncle_nas

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/8/04
  Viestit:
  34
  Tykkäykset:
  0
  Siis kahden vuoden takuu. Pitäis kattaa kunnolla. Ainankin akun meinaan joskus vuoden päästä käydä vaihtaa uuteen. Jos jossain joku rupee mumisee tai väittää vastaa et ei korvaa tjsp. niin soitan suoraan maahantuojalle... Sit toimii.
   
 10. -MR-

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/10/04
  Viestit:
  29
  Tykkäykset:
  0
  Nojoo... Mulla on luuri ollu kuukausi sitten huollossa mm ton pölyongelman kanssa ja myös sen takia, että softa bugas. Ne putsas luurin näytön suojalasin alla olleen moskan ja kolme viikkoa sen jälkeen mössöä oli taas siellä. En oo avannu akun kantta kertaakaan ekan huollon jälkeen. Nyt taas huollossa, mutta rupes ketuttamaan niin paljon, että soitin helpdeskiin ja kyselin mitä mieltä ne on asiasta. Tosin mitä mieltä nyt joku suomen helpdeskin henkilö voi olla... (oikeasti) Muuta kuin, että pyydä, että huolto yrittäis korjata ongelmaa jotenkin ja eihän tollasta pitäis tapahtua jne. En tiedä mitä tietoja heillä on luurin arkkitehtuurista tai yksityiskohdista.

  Vähän kyllä ihmetyttää kun puhelin on suunnattu aktiivisen elämän omaaville henkilöille ja "kestää" sitä sun tätä ja ainoa asia mikä viittaa siihen aktiivisen elämän kestämiseen on vähän enemmän kumia siellä sun täällä ja akun kannen kumitiiviste. Luulis, että ne ois vähän enemmän miettiny asioita ennen kuin laskee luurin markkinoille. (Totaalinen mutu-kommentti, ei saa vetää hernemaissipaprikoita sieraimeen, jos tuntee itsensä loukatuksi. Sorry Siemens corp.) Ihan normaalissa käytössä luuri on mulla ainakin ollut.
   
 11. -MR-

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/10/04
  Viestit:
  29
  Tykkäykset:
  0
  "Kahden vuoden takuu koskee Siemens Osakeyhtiön maahantuomia matkapuhelimia, Gigaset-puhelimia, -tukiasemia ja -lisäluureja sekä tarvikkeita*. "

  *Akuilla ja kuluvilla osilla 6 kk:n takuu.

  Siemensin asiakaspalvelun sivuilta.
   
 12. zidan5

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/10/03
  Viestit:
  219
  Tykkäykset:
  0
  Hyvä ystävä. Älä tuhlaa kallista aikaasi soittamalla maahantuojalle, ainakaan vuoden päästä. 5 kk on asia eri, nimittäin akulle ja oheis tuotteille myönnetään 6 kk takuuta ja sen kyllä jälleenmyyjät tuotteen myydessään kertovat...
   
 13. maz.

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/6/04
  Viestit:
  58
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Samsung S4 Active
  "pölyn poisto"

  joo..se pöly näytön alta lähtee hyvin paineilmalla kun puhaltaa näytön reunaan...Uskoin kyllä että puhelin olis "tiivis" koska työskentelen sellaisissa olosuhteissa jotka vaativat tiiviin puhelimen....!! Tarttis varmaan lähettää huoltoon myös softan takia..ilmoitettiin kyllä että päivitysversio fw16 olis tullut!!!
   
 14. -MR-

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/10/04
  Viestit:
  29
  Tykkäykset:
  0
  Jep. Luuri tuli eilen huollosta. Sw16 vaikuttaa hyvältä. Huoltoselosteessa ei mainittu muuta kuin, että softattu ja pölyt puhdistettu näytönsuojalasin alta, mutta mitään ei mainittu oliko pölyyntimisen estämiseksi yritetty tehdä jotain.

  Pitänee nyt toivoa, että ei tarvitsisi vaivata päätään enää tällaisilla asioilla.
   
 15. -MR-

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/10/04
  Viestit:
  29
  Tykkäykset:
  0
  Kuulin, että Saksassa olisi M65:seen uusia kuoria, joissa olisi parannettu tuota pölynkestävyyttä. Ilmeisesti joystickin kohdilta menee tavaraa tuonne näytön suojalasin alle. Onko kenelläkään tietoa näistä "varaosakuorista"? Oletettavasti niitä on tulossa ainoastaan huoltoliikkeisiin, koska luuriin ei muuten ole mitään vaihtokuoria...


  Btw. Mulla on taas sitä pölyä näytön alla ja sain vehkeen huollosta yhdeksän päivää sitten...

  Softaversiosta vielä: Sw12-versiossa toimi sms-viestien lataus koneelle, silloin harvoin kun infrapunayhteys suostu toimimaan. Nyt sw16-versiossa infrapunayhteys toimii kuin junan vessa, mutta sms-viestien lataus sammuttaa puhelimen niin kuin sw8:issa aikanaan. Ihme säätämistä... Pitää vissiin hankkia ihan oikeasti se päivityskaapeli kun tuntuu siltä, että joka toinen viikko tulee uusi softa ja huollossa kestää aina ikuisuus.
   
 16. Yoshi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/9/04
  Viestit:
  15
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  HTC One X
  Perkele sentään.
  Puhelimen mainostetaan olevan suojattu iskuilta, roiskevedeltä ja PÖLYLTÄ, mutta se imuroi skeidaa sisäänsä enemmän kuin mikään muu puhelin. Miten ihmeessä tällainen on mahdollista, ei ymmärrä.
   
 17. moeykky

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/10/02
  Viestit:
  87
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Motorola Razr Maxx
  Kuulostaapa oudolle, että kerää pölyä sisäänsä... Itselläni on ensimmäisiä M65:iä joita on kauppoihin tullut, mutta ei tuolla sisällä pölyä näy vaikken ole sen kummemmin suojatulppiakaan paikoillaan pitänyt. Parannettu roiskeveden ja ilmeisesti pölynkin tiivistys toiminee parhaiten kun nuo tilkkeet on asetettu paikoilleen.
  FW on nytt 25, viimeviikolla päivitin eikä vielä ole ongelmia esiintynyt. Olipahan korjattu viive puheluun vastattaessa ja herätyskellon jumitus.
  Mutta tuo pölyhommeli tuntuu oudolle. Kaverillani tosin on ME45 sisusta täynnä pölyä, turvepölyä joka kyllä työntyy vesitiiviin kellonkin sisälle.
   
 18. -MR-

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/10/04
  Viestit:
  29
  Tykkäykset:
  0
  Kannattaa olla siemens helpdeskiin yhteydessä tosta pölyisyydestä. Ne sano, että saksassa on uusi kuoriversio ja nykyisissä myyntierissä pitäisi olla uudemmat kuoret. Siitä ei ole tosin tietoa, että saako näihin vanhempiin kuoriin korjattua vikaa jollain osan vaihdolla huollossa.
   
 19. Suomen Huippu Vieras

  0   0   0

  Kappas, tätä bugia en ollut vielä huomannutkaan.
  No niinpä näköjään! Puhelin ei ole ollut juuri kuin pöydällä, ja silti on tullut pieniä naarmuja, joista pahimmat loistavat ikävästi sateenkaaren väreissä. Siemenssin pressikuvissakin puhelin on puoliksi hautaantunut hiekkaan yms. Jos tälle oikeasti tekis niin, niin ne hiekanjyväthän naarmuttais näytön kuin hiekkapaperi.
  Joo, piti tilata USB-datakaapeli, kun ei tarvike-sarjakaapeli kelvannut (vaikka C55:llä taas nimenomaan piti olla se). Aattelin et samalla tiedonsiirtokin nopeutuu, mutta yhtä hitaastihan se toimii. Sitten kokeilin IrDA-sovitinta, se oli yhtä hidas, ja yhteys toimi vielä epävarmemmin.
   
 20. -MR-

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/10/04
  Viestit:
  29
  Tykkäykset:
  0
  Tuntuu jotenkin siltä, että tuotteita ei testattaisi edes normaaleissa olosuhteissa ennen kuin laite paiskataan markkinoille. Jos softa pelaa auttavasti (lue: ei kaadu jos ei tee mitään), niin näytetään vihreää valoa.
  Jos extrememalli naarmuuntuu normaalikäytössä hetimmiten, niin miten mahtaa oikeasti käydä tositilanteessa. Luulisi nykyisten isojen näyttöjen aikakaudella olevan itseisarvona, se että suojalasi kestäisi edes jotain. Vaihtokuorimalleissa sen nyt vielä ymmärtää, että kuoret ei kestä kaikkea, mutta näissä kiinteäkuorisissa olisi parantamisen varaa. Safiirilasi taitaa olla vähän utopistinen unelma kun luurien vaihtuvuus on niin nopeaa, mutta saisipahan pyyhkiä sormenjäljet näytöstä ilman, että näkyvyys huononisi entisestään.
   

Jaa tämä viestiketju