M65 näyttö pimeänä

Keskustelu osiossa 'BenQ ja Siemens', aloittaja Kiltti Hamonen, 5/8/07.

 1. Kiltti Hamonen Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/8/07
  Viestit:
  18
  Tykkäykset:
  0
  Tai oikeamminkin kirkkaan harmaana. Tuo on joskus aikaisemminkin kiukutellut erittäin satunnaisesti, ja käynyt pari kertaa huollossa mutta eivät löytäneet mitään. Huoltoraportti kertoo Sar-framen, MMI-boarin ja etukuoren vaihdetun vuosi sitten.

  Muita esiintyviä oireita on näytön sekoaminen: kuva splittaa kahteen tai neljään osaan, kiertäen reunoilta ympäri, tai skrollaa johonkin suuntaan. Oireilu on ollut kuitenkin hyvin satunnaista, viimeeksi ehkä puoli vuotta tai vuosi sitten, ja buutti tai muutama on aina auttanut. Mutta nyt ei tunnu lähtevän ollenkaan liikkeelle. Ja takuu meni umpeen kuukausi sitten...

  Uusi näyttömoduli polkumyynnistä, ja taas pelittää?

  Feikkiedit: parikymmentä akun irroitusta toi kuvan takaisin. Auttaisiko tuo modulin vaihto? Mieluummin en vaihtaisi puhelinta, koska muuten kyllä pidän tästä, ja on tuota suojaa luonnon elementeiltä edes vähäsen.
   
 2. Kiltti Hamonen Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/8/07
  Viestit:
  18
  Tykkäykset:
  0
  Eikaitten tuo nyt niin vaikea kysymys ollut? Jos oli liian idiootti kysymys, niin pyydän anteeksi, mutta puhelinten sielunelämästä en tiedä pätkääkään. Riittää kunhan se (työkalu) toimii, käytetään elinkaarensa loppuun, ja sitten vasta uusi kaupasta. Jos tuon elinkaarta voi jatkaa uudella näyttömodulilla, niin kiitollisuudella ottaisin sen tiedon vastaan.
   
 3. kimmo Vieras

  0   0   0

  Itselläni oli/on hieman samanlaista vikaa, puhelimena tosin Nokia N70.
  Kyselin itse aikoinaan korjauksesta täällä. Kukaan ei vastannut mitään, josta päättelin että asentajat/huoltajat vähissä tällä foorumilla.

  Käynnistettäessä puhelin saattaa näyttö jäädä valkoiseksi, nokia tunes kuitenkin kuuluu taustalta, kun hetken odottelee. Joskus tulee kuva, mutta se on ihan epämääräinen, vääristynyt, eikä siitä saa juuri mitään selvää. Toki välillä toimi ihan kunnolla, kunnes taas katkaistiin virta ja käynnistettäessä sama ongelma. Muutama buutti/akku irti, taas toimi. Jossain kohtaa sitten ei enää meinannut akun irroittaminenkaan auttaa, tahi se piti ainakin tehdä useamman kymmentä kertaa. Siinä kohtaa kyllästyin ja vein luurin huoltoon, kun kerta takuutakin vielä oli.


  Ja edittiä sitten peliin. Katsoin tuon puhelimen mallin väärin, ja sinulla olikin M65. Niitä on myyty huutonetissä jopa 20 eurolla, joten perun kaikki aiemmat puheeni "kannattavuudesta", mitä tulee uuden näyttömoduulin suhteen. Avaaminen voi kannattaa, lisärahaa ei enää kannata noin halpaan luuriin laittaa.

  Luuri tuli parin viikon päästä huollosta, kuitissa luki; "näyttömoduuli vaihdettu, ohjelmisto päivitetty", kuvittelin että ongelma on poissa.
  Ei se ollut. Kotiin pääsin, niin näyttö valkoinen, sekoilua jne. eli ihan samat viat tallella. Joko näyttöä ei oltu vaihdettu, tahi sitten vika ei ollut siinä.

  Elisa-shopitiin matkaa n. 50km, joten en lähtenyt sinne heti, vaan tyttäreni käytti toista luuria. Meni sitten joku päivä ja suunnittelin huoltoon vientiä, siinä kohtaa tiputin luurin hattuhyllyltä lattialle. Kulmaan tuli iso "klommo", muovi antoi periksi ja murtui. Arvelin että turha viedä enää huoltoon, kun sanovat kuitenkin että tiputettu ja siinä rikkoutunut.

  Otin luurin auki, heiluttelin näyttömoduulia, puhaltelin ja annoin muutakin "valohoitoa". Nyt on toiminut jo useamman viikon melko ongelmitta.

  Mitä tällä nyt haluan sanoa..uusi näyttö luuriisi näyttää maksavan 30 euroa, vastaavista luureista pyydetään huutonetissä 50-110 euroa. Toki melko harvinainen malli, siksi harvoin myynnissä. Jos tuon moduulin vaihtamisella luuri tulisi kuntoon, niin kenties kannattaisi. Toki vaihtaminen voi olla hankalaa, koska tässä mallissa on varmaan jotkut liimatiivisteet, tahi vastaavat ja niiden ehjänä irti saaminen ja takaisin laitto voi olla hankalaa. Toki toimii varmasti ilman niitäkin, mutta pölysuojaus ym. ominaisuudet menetetty.

  Itse kuitenkin sitä mieltä, että välttämättä tuon näytön vaihtamisesta ei ole apua, vaan ongelma on joku irti/huonolla kosketuksella oleva liitin tahi vastaava. Voin toki aivan hyvin olla väärässäkin. Itse kuitenkin ottaisin luurin auki ja painelisin piirilevyä ja komponentteja ja katsoisin onko sillä mitään vaikutusta, varsinkin kun takuu on jo mennyt. Luurihan sinun on joka tapauksessa avattava, jos näytön meinaat vaihtaa.

  Paljonhan tuossa ei voi menettää, jos ei luuria voi nytkään käyttää, voitettavaa on sitten jotakin mahdollisesti.
  Ja ehkäpä tästä ei itsellesi mitään apua ollut, mutta saitpahan ainakin luettavaa. :)

  Ja kun tarkemmin luen, niin luurihan olikin M65, joita on myyty huutonetissä parillakympilläkin. Lisärahan laittaminen ei tuohon enää kannata, itse toki kannattaa korjausta yrittää luuri avaamalla.
   
 4. Kiltti Hamonen Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/8/07
  Viestit:
  18
  Tykkäykset:
  0
  Kiitos avusta. Täytyy tuumailla mitä teen, tuota ensiapua nyt ainakin täytyy kokeilla.
   
 5. raibenski

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/3/07
  Viestit:
  55
  Tykkäykset:
  0
  Oli samanlaisia oireita joskus samalla puhelimella mutta selvisi sitten kun sen avasin että oli uinut hieman reippaammin kossu batteryssa jolloin oli se töhkä tehnyt tuhojaan oike reippaasti. lopetti pari päivää huomaamisen jälkeen toimintansa kokonaan :(
   

Jaa tämä viestiketju