Lyhytlinkkipalveluista / pitkät osoitteet

Keskustelu osiossa 'Ylläpito', aloittaja veppis, 17/12/03.

 1. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Minua on alkanut hieman huolestuttaa tämä muoti-ilmiöksi pikkuhiljaa kasvava into käyttää näitä lyhytlinkkipalveluja, esim. tinyurl jne.

  Haluaisinkin tuoda esiin muutaman seikan miksi niitä EI KANNATA käyttää. Et näe alkuperäistä osoitetta ennen kuin avaat linkin. Linkin takana siis voi olla virustiedosto tai jotain muuta epämiellyttävää. Olet jo voinut vierailla lyhytlinkin takana olevassa osoitteessa (useita kertoja), mutta et sitä mitenkään voi tietää kun et näe alkuperäistä osoitetta. Lisäksi HTML (ja muut kuvauskielet) tarjoavat mahdollisuuden itsessäänkin lyhentää linkin nimi, mitä kannattaa hyödyntää, sillä kun viet hiiren lyhennöksen ylle näkyy osoite kokonaisuudessaan selaimen "inforivillä".

  Esimerkiksi HTML-kielellä linkin voi lyhentää komennolla:

  sikahieno

  Foorumin BBCodella se onnistuu komennolla:

  sikahieno

  Opetelkaa, käyttäkää ja nautitaan yhdessä. :)
   
 2. kiuze

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  369
  Tykkäykset:
  0
  Veppis puhuu jälleen asiaa. Toisaalta osoitteesta ei voi aina muutenkaan päätellä mitä linkin takana on. Offtopiccina, tuollaisista viruksista pääsee eroon kun vaihtaa IE selaimen johonkin muuhun.

  Itse pidän huolestuttavampana noiden palveluiden aiheuttamaa ongelmaa tulevaisuudessa, miten moni niistä on pystyssä vielä x vuoden päästä? Arkistojen käytön kannalta ongelmallista, jos on tuollainen lyhytlinkki palvleusta jota ei enää ole olemassa, ei ole mitään keinoa löytää sitä osoitetta mihin linkki alunperin viittasi.
   
 3. eph

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/4/03
  Viestit:
  526
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  E90
  Lyhytlinkki.net vaikuttaa pätevältä.. Se ei avaa suoraan linkkiä vaan tulostaa ensin ruudulle urlin johonka ollaan menossa ja odottelee noin 5 sekkaa ennenkuin kääntää käyttäjän ko. sivulle.
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Vaikuttaa hyvältä.

  Mutta kuten veppis sanoi ko palveluilla ei ole käyttöä foorumeilla taikka muillakaan nettisivuilla jo veppiksen mainitsemien syiden takia.

  Foorumilla jotkin URLit saattavat tehdä poikeuksen jos foorumin softa väkisin rikkoo linkin.

  ko. palveluista on hyötyä mm. email, news viestinnässä jos URL on tosiaan niin pitkä että se saattaa rikkoontua, mutta vain jos tosiaan on tuosta kyse.

  Palveluista voisi olla hyöty myös mobiili käytössä korvaamaan pitkien URL osoitteiden kirjoittamista luurin WAP selaimeen, ongelmana vain on että kaikki wap yhdyskäytävät eivät oikein tue URL edelleen siirtoa ja luurit vielä vähemmän jotain HTML välisivua.

  Julksiet lyhytlinkki palvelut ovat toki ehdottomasti hyvä asia
   
 5. tonyyq Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  30/9/04
  Viestit:
  1915
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Iphone
  ...

  Kiitos tuosta autttaa minua kotisivujen teossa
   
 6. djj Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/03
  Viestit:
  2742
  Tykkäykset:
  0
  Varmasti, onhan tuo sentään HTML'n perusasioita.
   
 7. Guest Vieras

  0   0   0

  No eiköhän kuitenkin se linkin painaminen lähde itse käyttäjästä. Meinaan samalla sitä että kyllä ne palomuurit ja virustorjunnat kannattaa pitää ajantasalla...jolloin niitä linkkejä voi painella ihan rauhassa :)
   
 8. BuZu Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/2/03
  Viestit:
  1509
  Tykkäykset:
  0
  Paitsi että jotkut spywaret/kotisivukaapparit tarttuvat, vaikka palomuuri ja virustorjunta ovat ajan tasalla ja varsinkin jos on niin välinpitämätön, että käyttää IE:tä.
   
 9. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Nykyäänhän noissa lyhytlinkkipalveluissa näytetään muutaman sekunnin ajan alkuperäistä osoitetta johon viitataan, joten ohjauksen ehtii tarvittaessa perumaan. Parannusta siis verrattuna alkuaikoihin. Silti on ärsyttävää kun pitää se linkki kuitenkin edelleen avata, jotta näkee mihin dokumenttiin lyhytlinkillä viitataan.

  Vieläkin on siis suositeltavampaa käyttää HTML:n ja BBCoden tarjoamia linkitysmahdollisuuksia.
   

Jaa tämä viestiketju