Luuri reissuun, navigointi, blogitus ja kamera

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja Latukka, 9/6/08.

 1. Latukka

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/6/08
  Viestit:
  12
  Tykkäykset:
  0
  Olen uusi foorumilla ja pudonnut matkapuhelimien kehityksen kärryiltä jo vuosia sitten. Olen lähdössä kuukauden kuluttua kiertämään Eurooppaa polkupyörän selässä ja tarkoituksena olisi hankkia avuksi kännykkä, jolla voisi selata karttoja ja suunnistaa eteenpäin. GPS ei ole välttämätön, sillä osaan kyllä paikantaa itseni pelkän kartankin avulla. Kartta olisi hyvä ladata puhelimeen ainakin osittain jo etukäteen kotona ettei tarvitsisi maksaa hunajaa datamaksujen muodossa. Olen suunnitellut reittiä google maps:lla ja reitin tuonti puhelimeen olisi hieno ominaisuus.

  Puhelimessa olisi syytä olla edes siedettävän laatuinen kamera, ettei mukana tarvitsisi raahata erillistä laitetta.

  Matkan aikana tulee tarvetta lukea sähköpostia ja uutisia sekä mahdollisesti päivittää tietoja kotisivuille/blogiin. Ulkomaiden datasiirtomaksuista minulla ei ole minkäänlaista käsitystä. Mikäli hinnat ovat korkeat tyydyn uutispimentoon tai hakeudun ilmaisen WLAN verkon ääreen. Matkan jälkeen ei datasiirrolle ole jatkuvaa tarvetta.

  Akunkesto on myös tärkeä sillä latausmahdollisuuksia tuskin tulee eteen päivittäin. Tarvittaessa voin tosin pitää puhelinta kiinni ja käynnistää aina kun sitä tarvitsen.

  Radio ja musiikin toisto ominaisuudet ovat plussaa, muttei välttämättömiä.

  Mitä halvemmalla selviän sen parempi. Hienot animaatiot tai ulkomuoto ei ole ykköskriteeri, kunhan näyttö on riittävän suuri, jotta kartan käyttö olisi järkevää.


  Lyhyesti (*ehdoton, +plussaa)
  *Kartta
  *Kamera

  +GPS
  +WLAN
  +Datasiirtomahdollisuus
  +Radio
  +MP3
  +Akunkesto
  +Halpa
  +Käytettävyys
  +S60

  Tässä nyt alkuun ajatuksiani. Toivoisin ehdotuksia minulle sopivasta kännykästä ja liittymästä.

  Edit: Selailin operaattoreiden datahintoja ulkomailla. Aivan järkyttäviä hintoja! Halvin minkä löysin oli 1,5€/Mt, 250kt laskutusvälillä. Eihän tuollaisissa hinnoissa ole mitään järkeä. Jonkun tahon pitäisi puuttua tähän ryöstämiseen!
   
 2. maagu

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/6/07
  Viestit:
  32
  Tykkäykset:
  0
  iPhone 3G - 11. Heinäkuuta täällä 199$
   
 3. Latukka

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/6/08
  Viestit:
  12
  Tykkäykset:
  0
  Reissuun lähtö tapahtuu 19.heinäkuuta, joten saattaisin ehtiä saada tuon haltuuni ennen sitä. Hinta ei ainakaan ole paha, mikäli sitä saa Suomessa edes lähellekään tuota $199:ä. Vähän kyllä vierastan Applen tuotteita, mutta mikäli se ajaa asiansa ja pärjää hinnassa niin voisin jopa hankkia tuollaisen.

  Ilmaisen kartan saa ilmeisesti joihinkin puhelimiin MGMaps:n MapNav:n avulla. iPhonesta en tiedä, siinä on varmaankin jo sisäänrakennettuna jonkinlainen googlemaps ominaisuus?

  HTC:n Diamond touch vaikuttaa lupaavalta, kuten myös Nokian N95. Ovat molemmat tosin melko kalliita. S60 pohja toisi minulle mahdollisuuden käyttää puhelinta myös live-GPS paikannuksessa eräissä suunnistus tapahtuissa, lisättäköön se plussaksi luetteloon, se ei kuitenkaan ole mikään ostokriteeri.

  Tässä on vierähtänyt melkein koko päivä netissä, enkä vieläkään ole kunnolla selvillä mikä puhelin minun tulisi hankkia. Auttakaa miestä mäessä ja mieluiten joitain perusteluita mukaan!

  edit: iPhone vaikuttaa hintaansa nähden ihan pätevältä, jos kelvotonta kameraa ei lasketa.
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kytkyt maksavat Suomessa yleensä nolla - yhden euron.

  Virta on sinun suurin ongelma, eli kannattaa hankkia jokin akkukäytöinen akkulaturi, GPS käyttö erityisesti syö virtaa, muuten vain mukanaolo ei ole niin paha ongelma.

  Jokin Nokia N82 tyyppinen luuri pienellä säädöllä voisi olla oiva laite, reisulla hyvä kamera ja GPS tagitus nousee arvoonsa, vakiona on jo kuvien upload sovellus ja blogiakin voi päivitellä, tarjolla myös muita softia tuohon käyttöön.

  Nokia Sports Tracker ym varmaan toisivat reissuun lisäarvoa, mutta virranhallinta voi muödostua ylivoimaiseksi, elet jotain dynamolaturia rakenna.

  Karttoja löytyy vakiosoftalla, ja kolmanenosapuoleten GPS softia löytyy lukuisia.

  Reissussa huomioitava datakustannukset, ei välttämättä ongelma, mutta hyvä selvittää ne, jos operaattori ei valittu, niin kiinnitä huomiota myös minimiveloituksiin data siirrossa.

  Luurin (kuten muidenkin Nokialaisten) sisänen GPS joustavaan nopeaan käyttöön tarvitsee avustuksen päälle, eli pienen palan nettisiirtoa, ilman sitä FIXin saaminen voi kestää pitkään, laite toki tukee ulkoista BT GPSää, jolla voi toki yrittää ongelmaa kiertää jos palikka sattuu olemaan mukana. joten datan käyttö houkuttaa kovasti, vaikka hivenen maksaisi.

  Eri maissa jaettujen WLAN yhteyksien määrät vaihtelee, voi olla että mm. FON verkkojako porukkaan kannattaa liittyä. (löytyy asiakas ohjelma mm. s60 koneisiin)

  Reissuun kannattaa ottaa mukaan yksi perusluri varakoneeksi täyteen ladatulla akulla ja SIMillä.'
   
 5. Latukka

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/6/08
  Viestit:
  12
  Tykkäykset:
  0
  Näinhän se on, halusin vain aluksi uskoa kusetukseen. Minun mielestäni laitteen todellinen hinta tulisi ilmoittaa, eikä yrittää hämätä kuluttajaa mahdollisimman monimutkaisilla sopimusehdoilla. Nykyään tuntuu tämä lypsäminen viedyn mahdollisimman pitkälle. Kytkypuhelimien, liittymien ja lentomatkojen hintoja on lähes mahdoton verrata erinäisten piilokustannusten johdosta. Sylettää tallainen kuluttajan aliarvioiminen. Tästäkään asiasta ei voi varsinaisesti itse kauppiaita syyttää, sillä elantoonsa he yrittävät tienata. Tottakai he yrittävät ottaa mahdollisimman suuren katteen tuotteistaan. Suurin vastuu on itse kuluttajalla ja koko systeemin valvojilla. Kuluttaja voi vaikuttaa asiaan näkemällä valtavasti vaivaa ja joko etsiä kaikkein halvin vaihtoehto tai sitten jättää tuote hankkimatta. Valvovan tahon taas tulisi asettaa selvät säännöt todellisten kustannusten esiin nostamiseksi ja vertailun helpottamiseksi. Nykyään menee valtavasti aikaa hukkaan, mikäli haluaa saada tuotteen parhaaseen hinta/laatu suhteeseen.

  /avautuminen

  Modernimman puhelimen rinnalle voisi tosiaankin ottaa mukaan perus puhelimenkin. Pahassa paikassa se toimisi valepuhelimena jonka ojentaa ryöväreille valelompakon kanssa. Muutoinkin tuplavarmistus puhelimien suhteen toisi lisäturvaa.

  N82 ja N95 vaikuttavat molemmat hyviltä vaihtoehdoilta. Yksi mahdollisuus olisi tuollaisen hankkiminen ennen reissua ja myyminen reissun jälkeen. Rahatilanne näin opiskelijana ei välttämättä salli noin kalliin puhelimen ylläpitoa. Jäälleenmyymällä kuukauden käytön jälkeen tuskin tulisi suurta tappiota.

  Puhelimet pääsen luultavasti lataamaan noin kahden päivän välein leirintäalueilla tai hätätapauksessa huoltamolla. GPS:ää tuskin on tarpeen pitää päällä pitkiä aikoja, lähinnä eksymisen yhteydessä nopea sijainnin varmistus. Karttan tulen lataamaan google mapsista valmiiksi muistiin, joten suurin virtasyöppö matkalla tulee olemaan kartan ajoittainen katselu.

  iPhonekaan ei ole vielä täysin poissuljettu vaihtoehto vaikka siinä huono kamera onkin. Applen näytössä olisi kuitenkin kaksinkertainen määrä pikseleitä N-sarjalaisiin verrattuna.

  Osaatteko varmistaa mihin malleihin saa ilmaisen kartan MGMaps:n MapNav:n avulla ja onko tässä ylipäätään mitään tolkkua.
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Varsinkin N-sarjalaiset, mutta oli luuri mikä tahansa ja tarkoitus karttojen kanssa touhuta, niin hanki matkaan varavoimaa, jokin laturi, tai sitten toinenakku, jonka vai vaihtaa tyhjentyneen tilalle. Toki peruskakkos luuri auttaa jos pääkone tilttaa virran vähyyteen.

  Nykyiaikaisiin Java koneisiin, joissa tilaa karttojavarten.

  Nokian tapauksessa voi ladata Nokia Mapsin ja reitin kartat valmiiksi, näyttää sijainnin ja osaa etsiä kohteita, reitinsuunnittelu sitten maksaa erikseen. Jos uusissa malleissa käytät hakua, niin se näyttää nykyään löydot mapsin kartalla, samoin kuvakalleria näyttää kuvan paikkatiedon Mapsin kartalla. (jos nyt sattuu matkalla tarvitseen)

  Mapsin rinnalla voit ilman muuta käyttää haluamaasi ja käyttöösi parhaiten sopivaa karttasovellusta .

  Jos uuden hankit niin kyllä siinä tokiarvon alennusta syntyy, mahdollisesti jopa uuden vastaavan hankinta hinta voi tippua reissun aikana. Jos kustannus kriittistä, niin voi harkita ostaa vähän käytetyn luotettavalta taholta (ei kastunut) ja varmistaa (kuten uudenkin) toimivuus enen reissua. ja myydä se sitten palattua.
   
 7. Latukka

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/6/08
  Viestit:
  12
  Tykkäykset:
  0
  Kiitoksia paljon soveliakselle avusta. Näillä tiedoilla pääsen jo pitkälle.
   
 8. SV-3310 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/03
  Viestit:
  2345
  Tykkäykset:
  24
  Onko kaiken pakko löytyä puhelimesta? Ymmärrän kyllä yhden laitteen edut, mutta kun itse mainitsit resoluution ja opiskelijabudjetin niin siitä tuli mieleen Nokia 770. Ei maksa paljoa käytettynä ja GPS:ää tukeva karttaohjelmisto löytyy.
   

Jaa tämä viestiketju