Mobiili.fi Luulitko älypuhelimesi sormenjälkilukijan olevan turvallinen? Mietipä uudestaan

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 21/1/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2077
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Sormenjälkilukijasta on tullut monelle ensisijainen tapa älypuhelimen suojaamiseen ja tekniikka tulee todennäköisesti vielä yleistymään lähitulevaisuudessa. Varsinkin vilkkaammin asutuilla alueilla monet käyttävät sormenjälkilukijoita sillä perusteella, että lukitut puhelimet houkuttelevat vähemmän taskuvarkaita ja puhelimet ovat tätä kautta paremmin turvassa. Tuoreessa artikkelissaan PhoneArena kuitenkin kumoaa monet sormenjälkilukijoihin liitetyt uskomukset ja oikoo vääriä väittämiä oikeiksi.

  Kun Apple esitteli sormenjälkilukijan ensi kertaa vuonna 2013 iPhone 5s -puhelimessaan, olivat monet skeptisiä sormenjälkilukijan luotettavuudesta. Kritiikki kohdistui niin sormenjälkien tallentamiseen kuin siihen, kuinka helposti sormenjäljellä toteutettu salaus on kierrettävissä. Ongelmia välttääkseen Apple esitteli iCloud Account Lock -ominaisuuden, jonka avulla puhelin lukittui murtoyritysten yhteydessä ja lähetti sijaintitiedot alkuperäiselle omistajalle pilvipalvelun kautta. ”Kill switchin” avulla alkuperäinen omistaja pystyi myös kotoa käsin tyhjentämään varastetun iPhonen muistin ja tekemään laitteesta käyttökelvottoman.

  Sormenjälkilukijoiden yleistyessä Android-puhelimiin, monet ovat kuvitelleet tekniikan pysyneet pitkälti samankaltaisena iPhonen kanssa, missä PhoneArenan mukaan piilee suuri ongelma. Siinä, missä Applen sormenjälkilukija toimii varsinkin viimeisissä iOS-versioissa hyvin, ei tekniikan aukottomuus ole Androidin puolella läheskään samaa tasoa. Esimerkiksi varastettujen puhelinten kohdalla Androidin Recovery Mode tarjoaa varkaille hyvän työkalun puhelimen muistin puhdistamiseen ja näin ollen myös turva-asetusten nollaamiseen. Tämän jälkeen puhelimeen voi asentaa uuden käyttöjärjestelmän ja myydä vaivatta eteenpäin. Puhelinvarkauksia pelkäävien kannattaakin pysytellä käyttöjärjestelmän osalta Applen iOS:n leirissä tai etsiä Androidin puolelta vaihtoehtoisia ratkaisuja ongelmaan.

  PhoneArenan artikkelin voi lukea kokonaisuudessaan oheisesta linkistä.  [​IMG]
  PhoneArena antaa Applen sormenjälkitunnistukselle kehuja, mutta Android-puhelimet saavat kritiikkiä huomattavasti helpommin kierrettävästä suojauksestaan.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju