Mobiili.fi Lumiassa huono WLAN tai kuumentuva suoritin? Tässä varsin ronski ratkaisu

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 12/1/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Älypuhelinvalmistajat tekevät myymistään laitteista usein mielellään mahdollisimman ohuita ja kevyitä, mikä joskus saattaa heikentää niiden toimintaa. Hyvä esimerkki tästä ovat viime aikoina tehokkaimmissa puhelimissa nähdyt järjestelmäpiirit, jotka tuppaavat herkästi ylikuumenemaan ollessaan puhelimissa varsin ahtaisiin tiloihin sullottuina. Saksalaisen WindowsArea-sivuston lukija Marc on kuitenkin näyttänyt, minkälaisia ratkaisuja puhelimissa voi käyttää, jos on valmis tinkimään laitteen esteettisyydestä ja pienestä koosta.

  [​IMG]

  Nimimerkki Coredown kertoo kokeilleensa omistamillaan Lumia 435- ja 520-malleilla, minkälaisia muutoksia hän saisi niissä toimimaan. Molempiin laitteisiin on sovitettu kohtuullisen mojovankokoinen WLAN-antenni parantamaan laitteen toimintaa langattomassa lähiverkossa. Lisäksi 520 on varustettu suorittimen erillisellä tuulettimella, jolloin suoritin ei pelatessa laske suorituskykyään ylikuumentumisen vuoksi. Ulkoinen WLAN-antenni on saatu toimimaan yksinkertaisesti juottamalla sen johto alkuperäisen antennin tilalle ja puhkaisemalla laitteen kuoreen reikä ruuvattavan antennin kannalle. Samoin suorittimen tuuletin on sovitettu varsin karusti suoraan puhelimen takakuoreen.

  [​IMG]
  Lumia 520 sai erillisen tuulettimen suorittimelle.


  Motiiviksi muutoksille Coredown kertoo lähinnä uteliaisuuden, eli ihan vain siksi, että se oli mahdollista. Samalla hän halusi selvittää, minkälaisia muutoksia hän saisi puhelimissa toimimaan. Lopputulos molempien puhelimien kohdalla toimii, joskin selvästi ainakin estetiikan kustannuksella.

  [​IMG]
  Lumia 435 ja ulkoinen WLAN-antenni.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju