Mobiili.fi Lumia 950 DPReviewin laajassa kamera-arvostelussa: ”ei sovellu kaikille”

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 18/4/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2120
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Microsoftin viimeisimmistä lippulaivapuhelimista pienempi, Lumia 950, on päässyt varsin laajaan kameratestiin DPReview-sivustolla. Kameroihin ja valokuviin keskittynyt sivusto antaa Lumialle 7,9 pistettä kymmenestä ja pääosin kehuu Lumian kameraominaisuuksia, mutta heikkouksiakin löytyi.

  DPReviewin yhdeksänsivuisessa arvostelussa kommentoidaan hieman laitteen ulkoisia ominaisuuksia, mutta pääpaino on tietysti kuvausominaisuuksissa. Lumian kirkas ja tarkka näyttö saa kehuja, mutta laitteen muotoilulla ei design-alan palkintoja napata, ja muovista takakuorta moititaan arvostelussa hieman halvan tuntuiseksi. Laitteen kyljestä löytyvä kaksivaiheinen kamerapainike saa testissä kiitosta.

  [​IMG]
  Microsoft Lumia 950


  Kuvanlaadun osalta DPReview mainitsee, että kuviin tallentuu hyvin yksityiskohtia ja kohina pysyy aisoissa, mutta väritoisto on paikoin hukassa, erityisesti kun kuvissa on sekä kirkkaita että tummia kohteita tai kun salama on käytössä. Kuvissa saattoi DPReviewin mukaan olla liikaa kontrastia ja saturaatiota, sekä valkotasapaino oli välillä pielessä. Väritoiston kanssa oli ongelmia myös videokuvauksessa, minkä lisäksi videoissa saattoi ilmetä artifakteja ja tarkennus ei aina pysynyt tasapainossa.

  Lumian ohjelmistopuoli sai DPReviewiltä moitteita. 950 tarjoaa hyvän kattauksen manuaalisäätöjä ja mahdollisuuden kuvata myös DNG RAW -formaattia, mutta muutamia aiemmissa huippu-Lumioissa tai kilpailijoiden huippupuhelimissa nähtyjä ominaisuuksia, kuten hyvin suosittua panoraamakuvausta, ei 950:stä löytynyt. Lisäksi DPReview mainitsi, että kuvaussovelluksia Lumialle löytyy selvästi huonommin kuin Android- tai iOS-puhelimille.

  [​IMG]

  DPReview toteaa yhteenvetona, ettei Lumia 950 sovi kaikille. Ominaisuuksia ja sovelluksia ei löydy yhtä laajasti kuin muiden valmistajien puhelimille. Sen sijaan sellaiselle kuvaajalle, joka ei tarvitse viimeisimpiä sovelluksia ja joka arvostaa perinteisiä kuvausominaisuuksia, kuten RAW-kuvausta tai erillistä laukaisupainiketta, Lumia 950 saattaa olla juuri kaivattu laite.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju