Lumia 710 ennakoiva testinsyöttö

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja JuhaKoo, 6/7/12.

 1. JuhaKoo

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/7/12
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia Lumia 710
  Miten Lumia 710 sanastoluetteloon voidaan lisätä sanoja?
  Esim. Haluan sanastoon listätä sanan JuhaKoo näin kirjoitettuna
  Kirjoitan JuhaKoo esim. tekstiviestitilassa, valitsen sanan ja painan sanaehdotusten alussa olevaa symbolia -> sana tallettuu sanastoon. Nyt kun haluan käyttää ko. tallettamaani sanaa, painan ko. symbolia ja kas --> sana ilmestyy automatic. Tämä toimii, mutta miten kun haluan lisätä sanoja, kuinkas sitten?
   
 2. Kulmalla

  Kulmalla Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/1/07
  Viestit:
  1109
  Tykkäykset:
  113
  Puhelinmalli:
  Lg G4
  Hä, siis jos kirjoitat sanan vaikka pasga ja väli, painat sitä sanaa jonka jälkeen tesktikentän yläpuolelle(ei tekstin) tulee +pasga, painat tätä ja se on tallessa. Ei siis nyt pidä sotkea siihen copy-paste merkkiin joka on kaksi sivua päällekäin näköinen.
  Tämä tietty vaati että sinulla on "Suggest text and highlight misspelt words" asetus päällä.

  Ja sitten omien testien tulokset, todella surkeasti toimii. Jotenkin umpihölmö koko systeemi koska olettaisi että se pistää ekaksi lähinnä olevan sanan, mutta ei näin ole. Yritin tossa kirjoittaa paria lausetta hesarin sivuilta ja suurin sanoista piti kirjoittaa loppuun koska se tunki koko ajan jotain väärää taivutusmuotoa tai muuten vaan väärää sanaa väkisin siihe listan alkuun.
   
 3. JuhaKoo

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/7/12
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia Lumia 710
  Suggest text -asetus päälle?

  Juuri tähän copy-merkkiin näköjään sotkin koko jutun - kiitokset selvennyksestä.

  Mitenkäs tämä Suggest text and highlight misspelt words-asetus pannaan päälle? Mulla on rastitettu kaikki KIRJOITUSASETUKSISSA (suomi)
  (x) Ehdota sanoja
  (x) Korjaa kirj.virheet
  (x) lisää välilyönti
  (x) lisää piste VÄLILYÖNTI-painikkeen kaksoisnapsautuksella
  (x) lauseiden alkukirjaimet isolla

  ...ööö siis kirjoitan esim pasga.matkapuhfoorumi.fi -sanan, ja pitäisi tulla joku +pasga.matkapuhfoorumi.fi -ilmoitus siihen näppäinkentän yläpuolelle. Ei tule mitään: ainostaan se paste-symboli. Ainostaan tämä toimii vain yhdellä sanalla. Ideana olisi siis saada esim. oma.sahkoposti@kovajatka.fi -osoite muistiin, jotta sitä ei tarvitsisi esim. WLAN-käyttäjätunnuksia kirjoitettaessa kokoajan kirjoittaa. Myöskään, jos lisättävä sana on alkaa numerolla esim. 666JuhaKoo niin ei worki - vai onko mulla joku väärin?
   
 4. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Ehdota sanoja todellakin ehdottaa sanoja, ei lauseita tai muita pidempiä rimpsuja ei voi tallentaa. Toki voit tallentaa sähköpostin osat sinne joka voi nopeuttaa jonkin verran kirjoitusta tai ainakin virheiden korjausta.

  Tuo ehdottelu on selvästi enemmän suunnattu ehdottamaan korjauksia virhelyönteihin kuin nopeuttamaan kirjoitusta arvaamalla loput. Eli jos kirjoitan vaikkapa säjköpisti arvelee se että tarkoitinkohan kenties sähköposti. Tai jos kirjoitan "Kis" ehdottaa systeemi tilalle "Jos" (kaksi ekaa yhdellä kirjaimella ohi) ennemmin kuin alkaa kokeilemaan Kissa, Kimitystä tai Kisahallia. Tuossa se käytännöllisempi onkin, eihän kirjoittaminen qwertyllä ole hidasta, mutta virhelyöntejä pienellä näppiksellä tulee "oikeaa" helpommin, ja eihän se tietokone-wordin oikolukukaan ole tehty sitä varten, että se ehdottaa sanan loppua, vaan juurikin virhelyöntejä varten. Suomen kieli kaikkine päätteinee tekisi tuosta lopun arvailusta muutenkin aika tehotonta. Toki jotain ennakkotallennettujen tietojen ehdottelua voisi periaatteessa harkita, mutta IMO sen pitäisi olla ihan oma erillinen toimintonsa, eikä osa oikolukua.

  WLAN käyttäjätunnukset puhelin toki muistaa kun accesspointin tallentaa. Selainkirjautuminen on toki eri asia, mutta siinäkin jos tunnukset haluaa muistettavan niin järkevämpää sen on olla selaimen ominaisuus eikä tekstinsyötön. Yhtä kaikki, jatkuvasti käytettäävään yhteyteen selainkirjautuminen on kyllä äärimmäisen kömpelö tapa jokatapauksessa, sopii lähinnä johonkin vierailijaautentikointeihin.
   

Jaa tämä viestiketju