Lumia 640 LTE

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Pjoottor, 24/5/15.

 1. Pjoottor

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/3/11
  Viestit:
  23
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Lumia 640
  Puhelimesta paljastui bugi.
  Puhelin 3G-verkossa. Kentän voimakkuus hyvä (3-4 tolppaa), mutta laajakaistayhteys heikko (nopeus n. 0,4Mbs) => 640 LTE datayhteys ei toimi ollenkaan

  Mobiililaajakaista testattu Huawei E367-mokkulalla ja Speedtestillä nopeudeksi tuo n. 0,1-0,5Mbs. Lumia 620 ja 630 löytävät laajakaistan kuten Huaweikin, mutta 640LTE ei. Ei vaikka valitsee 3G tai 2G nopeudeksi.

  Operaattorillahan selkeä vika datayhteyksissä (häiriöilmoitus tehty) , mutta omituista että muilla laitteilla datayhteys toimii, mutta 640LTEllä ei ollenkaan.
  Niin operaattori on muuten Saunalahti/Elisa, liittymä 4G Super.

  Muutenkin tuolla puhelimella on ollut välillä vaikeuksia pitää datayhteyksiä "elossa" hyvässä 4G-verkossakin. Lieneekö yksilökohtainen vika vai mallivika? Onko muilla havaintoja moisesta?
   
 2. Luolis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/5/15
  Viestit:
  116
  Tykkäykset:
  27
  Puhelinmalli:
  Lumia 640
  Pari kertaa on Explorer antanut sen suuntaista virheilmoitusta, että verkkoyhteyttä ei voitu muodostaa, tarkista WLAN- ynnä muut asetukset. En millään muista tarkemmin sisältöä, mutta ensin tuli mieleen, että onko lentokonetila mennyt vahingossa päälle - ei ollut.

  Yrittämällä hetken päästä uudelleen on sivu latautunut normaalisti. Pitää tarkkailla tilannetta.
   
 3. Pjoottor

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/3/11
  Viestit:
  23
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Lumia 640
  Taitaa olla yksilövika. 3G-data ei toimi ollenkaan. Huomenna takaisin kauppaan..
   
 4. Voivoi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/12/12
  Viestit:
  57
  Tykkäykset:
  29
  Puhelinmalli:
  iPhone 6S
  No niin.. 640 LTE käytössä.. Ensimmäinen luuri oli näyttövikainen, joten sain uuden tilalle. Ensimmäisessä näyttö alkoi alun latailujen jälkeen vilkkumaan ja meni välillä täysin harmaaksi.

  Tähän mennessä huomioita:

  + Puhelimen rakenne on hintaisekseen hyvä ja jämäkkä. Todella mukava kädessä, parempi kuin 930:lla.

  + Näyttö puhelimen hinta huomioon ottaen hyvä.
  + Suorituskyky riittää hyvin peruskäytössä eikä mitään lagaamista ole tullut tähän asti esiin. Ns. peruskäytössä yllättävän pieni ero Lumia 930:aan
  + Kuuluvuus ja puhelujen laatu samalla liittymällä tuntuu omalla olo-alueella asteen paremmalta mitä 930:llalla, joka hukkasi verkot sisätiloissa samoissa paikoissa päivittäin täysin. Tässä muutama tolppa vähintään jäljellä samoissa paikoissa.
  + Puhelin ei lämmennyt yhtään vaikka oli aika ankaraa sovellusten lataamista ja päivittämistä.
  + Glance

  +/- Lyhyen kokeilun perusteella kamerasta... Kun ei zoomaa ja pitää otteen vakaana, niin ihan ok kuvia hintaisekseen. Kuitenkin kun zoomasin niin kuvista tuli aika pikselimössöä verrattuna 930:llaan, johon vertailu on kuitenkin tässä tapauksessa aika epäreilua. Väritoisto ok. Mutta sanotaan että vaikka huomioiden hinta niin odotin kameralta hiukan enemmän. Tosin oli tuulinen päivä ja vain automaattiasetuksella otin kaikki kuvat.

  808:silla pystyi ensin zoomaamaan kamerasovelluksella tappiin ja sitten otti kuvan ja sitten vielä esim. picasalla tietokoneen 21 tuuman näytöllä cropata reilusti lisää eikä pikselöitynyt havaittavasti. 930:llalla pystyy zoomaamaan kamerasovelluksella ennen kuvan ottoa eikä kuva pikselöitynyt tietokoneen näytöllä vielä silloinkaan, mutta sitten pikselöityi ku alkoi siitä vielä picasalla croppaamaan. Tällä kun zoomasin kamerasovelluksella ennen kuvan ottoa niin tietokoneen näytöllä jälki oli jo aika karua. Tosiaan ei suora miinus koska hintaluokka mutta mitä käytännön tasolla tuo kameran suorituskyky tarkoittaa....

  +/- Muistikortin tähän joutui ostamaan/pystyy asentamaan eli miten sen nyt ottaa... Päivitysten, whatsappien ja fb messengerien sekä muutaman kuvan jälkeen n. 2,6 Gt vapaata tilaa puhelimessa jäljellä.

  - Varsinaisia miinuksia ei vielä ole tullut vastaan.

  Tähän tuli/tässä oli muuten joku päivitys mitä 930:llaan ei vielä ole tullut, elikkä mm. tuo "kaikki asetukset" on ryhmitelty otsikoittain. Molemmissa automaattipäivitykset käytössä ja molemmat sanoo että ajantasalla.

  Lyhyen kokeilun perusteella n. 140 euron hintaiseksi puhelimeksi paljon vastinetta rahalle eikä tämän ja 930:llan hintaeroa puolla itselläni mikään muu kuin kamera... Itseasiassa poislukien kamera niin Microsoft tuo tällä hetkellä markkinoille sellaisia laitteita 70-250 euron hintaluokissa, että jos tuleva lippulaiva maksaa jotain 400 euroa +, niin sen täytyy olla ihan hemmetinmoinen muilta osin kuin kameralta ja siinäkin erittäin hyvä että sellaista on järkiperustein järkeä ostaa. Toisaalta tämä on osoitus siitä, että WP 8.1 on erittäin hyvä käyttöjärjestelmä ns. budget-luokassa toimivuudeltaan ja suorituskyvyltään ja Microsoftin nykyiset puhelimet ovat rakenteeltaan ja käytännön suorituskyvyltään edellämainituissa ns. edullisissa-keskihintaisissa hintaluokissa vähintään hyviä.
   
  Viimeksi muokattu: 1/6/15
 5. Pjoottor

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/3/11
  Viestit:
  23
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Lumia 640
  Matkapuhelinverkko ->internetyhteyden asetuksiin kun vaihtoi manuaalisti internet.saunalahti niin data lähti 3Glläkin pelittämään. 4Gllä pelas ilmankin.
  Operaattorikin tehnyt jotain vian eteen; nyt data liikkuu jopa 4Mbps.
  Eipä siis tarvinnut viedä kauppaan tai huoltoon.
  Toistaiseksi siis alun hankaluuksien jälkeen tyytyväinen laitteeseen. Yllä olevan postauksen kanssa samoilla linjoilla.
   
 6. Luolis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/5/15
  Viestit:
  116
  Tykkäykset:
  27
  Puhelinmalli:
  Lumia 640
  Se on se Update 2, oli valmiina. Ilmeisesti suurin osa Lumioista hyppää sen yli suoraan kymppiversioon. Vai oliko tämä peräti ainoa Lumia, jossa se on?

  Tuossa ryhmittelyssä on kätevää, kun painamalla jonkun ryhmän otsikkoa tulee näkyviin lista kaikista otsikoista. Sitten voi valita siitä haluamansa. Ei tarvitse selata koko listaa läpi.

  Niissä puhelimissa, joissa Update kakkosta ei ole, pystyi asetusvalikossa pyyhkäisemään sivulle ja siellä oli vielä jotain asetuksia. Tässä ne on laitettu tuonne muiden joukkoon. En kuitenkaan kohta kohdalta käynyt kaverin puhelimesta läpi, että minne mikin asetus on siirretty.

  Vaikea on tosiaan mitään pahempia miinuksia keksiä. Akkua irrottaessa sai kyllä tarkkaan katsoa, mistä raosta sen saa kynnellä vedettyä irti. Sen olisi voinut tehdä helpommaksi.

  Minkä väriset teillä on? Otin syaaninsinisen, vaikka mietin pitkään valkoista. Sitä ei kuitenkaan ollut näytillä ja tämä oli niin hieno, että oli pakko saada.
   
 7. hauki-kala

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/1/05
  Viestit:
  27
  Tykkäykset:
  0
  Joo, aika tuttu ilmiö. Jouduin tuon itsekin naputtelemaan manuaalisesti tuohon muotoon, niin johan alkoi netti taas toimia. Mikähän ongelma tuo operaattorin osalta on? Toisekseen, speedtest antaa lukemat 19,25mbs ja 3,64mbps... 3G lukemia vaikka pitäisi tässä yliopistolla 4G:n kyllä olla riittävän hyvin läsnä.Liittymätyyppi on luokkaa "parasta mitä rahalla saa", joten jäädään sellaiseen 20% tehoihin tällä hetkellä.
   
 8. hauki-kala

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/1/05
  Viestit:
  27
  Tykkäykset:
  0
  Soittelin tuosta Elisalle, että missähän mahtaa olla vika. Epäilynä oli että SIM-kortti voi olla vanhempaa teknologiaa ja vika voi korjautua sen vaihdolla. No, nyt odotellaan uutta korttia ja katsellaan sitten uudestaan, että onko vika missä.
   
 9. Voivoi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/12/12
  Viestit:
  57
  Tykkäykset:
  29
  Puhelinmalli:
  iPhone 6S
  No niin... Nyt on tullut käytettyä vähän enemmän aikaa 640 kanssa osin rinnakkain 930 kanssa. Tässä vähän tarkennuksia ja korjauksia edelliseen postaukseeni.

  + Kun ei zoomaa, kamera on päivänvalossa tämän hintaiseksi puhelimeksi erittäin hyvä.

  + Kamera tallentaa mm. liikkuvan ihmisen kuvaan terävämmin mitä 930 automaattiasetuksilla, kunhan valoa riittää.

  + 930llaan verrattuna akkukesto on hyvä.

  - Perun sanani siltä osin, että tämä olisi kädessä parempi kuin 930lla. Saman kokoinen näyttö, mutta kyllä 930llassa on vähemmän hukkatilaa ja minusta sen vähän terävimmillä reunoilla on helpompi kirjoittaa.

  - 930 llan kosketusnäyttö on paljon herkempi kostukselle mikä on hyvä asia viestiä kirjoitettaessa. Tässä jää kirjaimia ainakin itsellä välistä aika helposti.n varsinkin qwertyn reunoilta.

  - 640 häviää hämärissä olosuhteissa kuvanlaadussa 930llalle 10-0.

  Halpa hinta ei siis tule ilmaiseksi verrattuna 930llaan, mutta edelleenkin hintaisekseen 640 on vahva esitys.
   
 10. Kontrolli Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  14/9/12
  Viestit:
  1580
  Tykkäykset:
  705
  Puhelinmalli:
  Apple + Huawei
  Ei kokemusta 930:stä, mutta muuten aika samoja kokemuksia. Akunkesto on oikeasti hyvä, kamera on hyvä (kunhan huomioi hintaluokan eikä zoomaile/croppaile) Koko on siinä ja siinä, itselleni 735 istuu paremmin käteen. Kokeilin myös tuota Terveys ja Fitness - ohjelmaa lenkillä, oli positiivinen yllätys. Tarkkuus oli hyvä ja piirsi reitin myös tarkasti. Mielestäni ei häviä esim IOS:n Sports Trackerille, mutta ohjelma itsessään hakkaa Iphonen Terveys - ohjelman mennen tullen, imo
   
 11. Kontrolli Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  14/9/12
  Viestit:
  1580
  Tykkäykset:
  705
  Puhelinmalli:
  Apple + Huawei
  Joku päivitys jaossa, ilmeisesti aika monelle mallille. Tässä oli maininta että 23.6 asentuu, halusi sitä tai ei :)
   
 12. Kontrolli Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  14/9/12
  Viestit:
  1580
  Tykkäykset:
  705
  Puhelinmalli:
  Apple + Huawei
  Eipä tässä mitään näkyvää tapahtunut, korjasi uudelleenkäynnistymisongelman, jota ainakaan minulla ei koskaan ole esiintynyt
   
 13. HMK

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/10/02
  Viestit:
  138
  Tykkäykset:
  12
  Puhelinmalli:
  Lumia 640 LTE
  640 LTE hankittu juuri, valkoisena. Ei vielä käyttökokemuksia, kun odotellaan sim-korttia tulevaksi postissa. Käyttökokemuksia ei löydy muistakaan älypuhelimista, kun tähän asti sinnittelin vuosimallin 2008 perus-Nokialla. Lienen siis osaltani syyllinen Nokian tuhoon, kun en ole hankkinut uusinta puhelinmallia vuosittain.

  Nyt kuitenkin piti joku puhelin hankkia, ja kai se toisinaan on ihan kätevä päästä nettiin reissussakin, niin ajattelin sitten vähän nykyaikaistua. Kartat ja navigointi on nekin perusteluina hankinnalle. Käyttöjärjestelmien eroista en sen kummemmin ole perillä, mutta ainakin Apple oli kokonaan pois laskuista jo hinnankin takia. Jostain tarkemmin määrittelemättömästä syystä Androidikaan ei oikein houkutellut ja Jolla taitaa olla vieläkin keskeneräinen ja kalliimpikin. Kun ei ole mitään kummempaa Microsoft-vastaisuuttakaan itsessäni tunnistanut, niin olkoon sitten vaikka Lumia. Aika tuon näyttää, menikö valinta metsään.

  Onhan tuo aika hirveä lapio taskussa kantaa aiempiin peruspuhelimiin verrattuna, mutta pitää vaan totutella. Kun laite kerran on nettikäyttöä varten hankittu, niin ei paljon pienemmällä näytöllä mitään tee. Eikä esim. Samsung S5 minikään olisi juuri pienempi ollut, vain sentin lyhyempi, niin se ei paljon asiaa muuta.
   
  Viimeksi muokattu: 21/6/15
 14. Bazilli

  Bazilli Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  13/12/12
  Viestit:
  264
  Tykkäykset:
  40
  Puhelinmalli:
  Ei pitkään kestäviä suhteita
  Päivitystä pukkaa taas.
   

  Liitetyt tiedostot:

 15. zxc1 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/11/12
  Viestit:
  505
  Tykkäykset:
  24
  Puhelinmalli:
  Lumia 640XL White
  Tuo on sama korjaus päivitys mikä tuli muutama päivä sit XL malliin ja muihin 8.1 Lumioihin
   
 16. HMK

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/10/02
  Viestit:
  138
  Tykkäykset:
  12
  Puhelinmalli:
  Lumia 640 LTE
  Eilen sain sim:n ja tässä totuttelen laitteen käyttöön. Käyttöönotto ja alkuasetukset microsoft-tileineen onnistui ainakin ongelmitta. Nettikin toimii nopeasti. Pienellä kosketusnäytöllä kirjoittaminen vaatii näköjään totuttelua. Näyttö on tosi herkkä, ja näppäimet varsinkin pystyasennossa pieniä, niin tulee huteja.

  Paljon kyllä on etsittävää ja säädettävää vielä, ennen kuin kaikki toimii siten kuin haluaa. Saako esim. tämän selaimen aloitussivun jossain määritettyä? Nyt jatkaa aina siitä, mihin viimeksi lopetti.
   
 17. zxc1 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/11/12
  Viestit:
  505
  Tykkäykset:
  24
  Puhelinmalli:
  Lumia 640XL White
  Selaimen aloitussivun tilalla voi käyttää kätevää systeemiä,eli kiinnität haluamasi netti sivun tai sivut aloitusnäyttöön tiileksi niin ovat kätevästi käytettävissä.Itselläkin on kymmenkunta "pikavalintaa" joista pääsen suoraan haluamalleni sivulle,sivuille.Esim suoraan googleen.Sivut kiinnitetään al.näyttöön painamalla valinnat(3pistettä)>kiinnitä aloitusnäyttöön.
   
 18. HMK

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/10/02
  Viestit:
  138
  Tykkäykset:
  12
  Puhelinmalli:
  Lumia 640 LTE
  Kiitos vinkistä zxc1.

  Nyt ihmettelen, että onkohan Onedriven toiminnassa jotain ongelmaa, vai enkö vaan osaa käyttää. Minulla on ollut tuo käytössä jo muutaman vuoden tietokoneella, ja sinne on tallennettuna jonkin verran kuvia. Nyt kun yritän saada niitä auki puhelimella, niin eipä onnistu. Tulee vaan teksti "ladataan", eikä etene mihinkään. Osaan kansioista ja kuvista tulee näkyviin esikatselukuvat, mutta yksikään kuva ei aukea. Asetuksissa näkyy teksti "lataaminen meneillään" ja peruuta kaikki -painike harmaana, eli ei voi sitäkään tehdä.
   
 19. toivis85

  toivis85 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  14   0   0

  Liittynyt:
  23/6/14
  Viestit:
  1192
  Tykkäykset:
  560
  Puhelinmalli:
  OP5
  Ainakin ensimmäisen kerran kun menee Onedriveen puhelimella, niin lataus kestää todella kauan. Jätä se vaan latailemaan ja katso myöhemmin jos ois edistynyt.
   
 20. HMK

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/10/02
  Viestit:
  138
  Tykkäykset:
  12
  Puhelinmalli:
  Lumia 640 LTE
  Ei ole etenemistä havaittavissa, samalta näyttää aina vaan. Puhelimella otetun kuvan siirto onedrivelle kävi hetkessä, ja se näkyy tietokoneellakin. Saman kuvan avaaminen pilvestä puhelimen ruudulle ei sitten enää onnistu. Näkyy vaan musta ruutu ja Ladataan... teksti.

  Vanhojen kuvien esikatselutkin näkyy edelleen vain niistä kuvista, joista tulivat näkyviin heti alussa. Sen jälkeen ei ole näkymä muuttunut.
   

Jaa tämä viestiketju