Live outlook vs. Android kalenteri, synkronointi takkuaa?

Keskustelu osiossa 'Sovellukset', aloittaja EizOu, 9/4/13.

 1. EizOu

  EizOu

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/1/06
  Viestit:
  87
  Tykkäykset:
  0
  Nyt on pakko jo kysyä viisaammilta. Suunnittelin jo kovasti, että vihdoin luovun paperikalenterista ja siirryn tälle vuosituhannelle, mutta homma ei ota tuulta purjeisiin. Idea olisi siis saada synkattua nämä tabletit, puhelimet ja PC keskenään. Sain kaikki keskustelemaan samaa kieltä ja kalenteripäivitykset ilmaantumaan jokaiseen vermeeseen, mutta sitten jymähti.

  Ongelman kuvaus on seuraavanlainen. PC:llä tehdyt kalenterimerkinnät live-palvelussa tulevat aivan kuten kuuluukin tablet laitteeseen. Sen sijaan kun teen kalenterimerkinnän tablet laitteella (Samsung Galaxy tab2), tulee järjestäin kalenterimerkinnät vuorokauden etuajassa tuonne live palveluun. Eli jos teen merkinnän, mikä on tablettiin syöttäessä 23.4 tiistai, tulee live palveluun samainen merkintä maanantain 22.4 kohdalle. Ongelma tuskin on tabletissa, koska gmailin kalenteriin samainen merkintä ilmaantuu kuten kuuluukin.

  Olisikos kenelläkään jotakin järkevää syytä ja korjausvinkkiä asiaan, jotta voisin käyttää tuota liven outlook palvelua jatkossakin, ilman että olen tapaamisissani päivän etuajassa?
   
 2. Perttu

  Perttu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/6/03
  Viestit:
  1045
  Tykkäykset:
  133
  Käytä gmailin kalenteria olisi mun vinkki jos ei ole pakko käyttää outlookia.
   
 3. EizOu

  EizOu

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/1/06
  Viestit:
  87
  Tykkäykset:
  0
  Kuten tuossa mainitsinkin, niin gmail toimii moitteetta. Lähinnä kiinnostaisi syyt siihen, että miksi outlook temppuilee tällä tavoin. Varsinaiset "viralliset" sähköpostit kun on käytössä live outlookissa, niin mielellään käyttäsin myös kalenteria mikä on samalta palveluntarjoajalta.
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ilmainen outlook ei ehkä ihan paras vaihteohto kalenteriksi kilpailevan Googlen alustalla ja päinvastoin.

  Miten tuon live kelenterit olet ottanut Androidissa käyttöön, käytätkö samaa kalenteri ohjelmaa kumpaankin ?
  Tulee mieleen että aikavyöhykeongelma, mutta silloin kyse tunneistä (+/-xxh) eikä vuorokaudesta. koko päivän merkinnässä tunnin heittokin voi heittää seuraavalle vuorokaudelle, mutta tarkemmissa tapahtumissa tuntuu oudolta että 24h heittoa. lisäksi jos toiseen suuntaa synkatuissa ei ole heittoa niin tuo mahkua vähenee entisestään.


  Tuli mieleen että luurissa tekee merkinnän väärin, mutta jos siellä näkuu oikein niin. niin syyttävä sormi alkaa osoittaan käyttämääsi ohjelmaan tai johonkin muuhun millä noita synkkaat.

  Käytätkö samaa kalenteri ohjelmaa Googlen kalenterin kanssa ?
  Mutta
  Sähökposti ei tarvi olla sama palvelu kuin kalenteri, eli ne voi ihan hyvin erottaa ja oikeastaan sähköpostiosoite kannattaa ainakin pitää ihan omana joka täysin irti sidoksista , eli oma domain, tai iki.fi osoite.

  MSltä (ja googlelta jne.) saa korvausta vastaan kalenteri palvelun jossa Exchange ActiveSync tuki (Googlella oli ilmainen), se on tuettu yleisimmillä alustoilla, jopa WPssä ja Applella, Androidilla jne. ihan natiivisti, samaan rahaan saa usein myös sitä tukevan mailipalvelun. kustannuksiltaa pärjää hyvälle paperikalenterille.
   
  1 henkilö tykkää tästä
 5. EizOu

  EizOu

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/1/06
  Viestit:
  87
  Tykkäykset:
  0
  Eli käytössä tuo Samsungin oma kalenteri, mihin synkronoin molemmat tilit. Tein identtiset kokopäivän merkinnät, toisen synkronoin outlookiin ja toisen gmailiin. Gmail synkronoitui oikein ja outlook ei. Itsekin epäilin noita aikavyöhyke ongelmia, mutta vaikka merkintä olisi kokopäivän sijasta tunteina, niin live outlookiin se siirtyy vuorokauden verran aikaisessa.

  Eli siis sama ohjelma kyseessä. Kaksi tiliä vain vuorottelee merkinnöissä, joista toinen ei suostu toimimaan.

  Kai mä kohta annan periksi ja alan käyttämään tuota gmailin kalenteria. :) Koitin jopa kysellä tuolta liven "asiakaspalvelusta", joskos heillä olisi vastaavia tapauksia tullut aiemmin vastaan, mutta eipä sieltä yhteydenottoja satele.
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tuo jälkimmäinen hämää, jos esim teit klo 11:00 11.2.2013 merkinnän, ja se synkkaa toisaalle 11:00 10.2.1013

  Jos vielä intoa niin katso jokapaikaista sijainnit / aikavyöhykkeet kohdilleen, poista tili Samsungista ja luo sinne uusi.

  Kyllä tuo ainakin joissain toimii oikein.
   
  1 henkilö tykkää tästä
 7. EizOu

  EizOu

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/1/06
  Viestit:
  87
  Tykkäykset:
  0
  Juu se hämää hieman itseäkin. Ja kun edes aikavyöhyke ei tuota voi vuorokaudella heitellä. Into ohi, vaihdoin gmailin kalenteriin.

  Kiitokset joka tapauksessa kaikille asiaa hämmästelleille. Mä luovutan. :)
   
 8. Infra

  Infra Vuoden foorumilainen 2014 Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  60   0   0

  Liittynyt:
  15/7/02
  Viestit:
  26272
  Tykkäykset:
  9586
  Puhelinmalli:
  Vaihtuu jatkuvasti
  Onko sulla lisättynä se tili Exchange tilinä Androidiin?
   

Jaa tämä viestiketju