1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä, annat suostumuksesi evästeiden käytöllemme. Lue lisää.

Lisämuistikorteista kysyttävää

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja olu, 14/11/06.

 1. olu

  Liittynyt:
  14/11/06
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Tietääkö joku, mikä on suurin mahdollinen matkapuhelimen lisämuistikortin koko, joka on saatavilla Suomessa? Onko se 2 gigatavua?

  Olen muistaakseni jostain lukenut, että on olemassa 4 gigatavun muistikortti (matkapuhelimeen), onkohan se totta?

  Ja että 8 gigatavun muistikortti olisi tulossa piakkoin (tai onko tullut jo)?

  Tietääkö joku näistä jotain tai tietääkö jotain sivustoa josta tieto löytyisi?
   
 2. k Aktiivinen jäsen

  Liittynyt:
  11/12/05
  Viestit:
  1445
  Tykkäykset:
  0
  Kannattaa mainita, minkä valmistajan matkapuhelimista (ja mallista) on kysymys. Muistikorttityyppejä kun on kovin monta erilaista ja samalla valmistajallakin saattaa olla usean eri standardin muistikortteja käytössään.

  Muistikorttien kapasiteetti kehittyy juuri nyt niin huimaa vauhtia, että matkapuhelinten valmistajat eivät pysy perässä. Yli 2GB:n muistikortteja on ymmärtääkseni saatavissa ainakin SE:n puhelimiin.

  Muidenkin valmistajien puhelimille tarkoitetut >2GB -kortit on jo julkistettu, mutta odottavat niitä tukevien puhelinten markkinoille saapumista. Heh.


  Luettavaa esim. Nokian & Motorolan käyttämien muistikorttien kehityksestä:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Secure_Digital_card#SD_and_SDHC_-_compatibility
  ...As of late 2006, the simultaneous availability of non-standards 4GB SD and 4GB SDHC cards, and the incompatibilities between SD and SDHC have caused a great deal of confusion among consumers looking to buy memory for various devices...
   
 3. olu

  Liittynyt:
  14/11/06
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Matkapuhelimen merkillä/mallilla ei ole niin väliä. Tarvitsen tätä tietoa tutkimukseeni.

  Joskus jo tietoa tästä lisämuistikorttien koosta löysin, mutta en idioottina merkinnyt ylös sitä nettisivua (josta siis sen tiedon löysin), enkä löytänyt sitä enää millään, niinpä ajattelin kysyä apua täältä.
   
 4. k Aktiivinen jäsen

  Liittynyt:
  11/12/05
  Viestit:
  1445
  Tykkäykset:
  0
  No siinä tapauksessa...
  Markkinolla on useitakin PDA-laitteita, joissa on Compact Flash -muistikorttipaikka. Compact Flash -kortit ovat tällä hetkellä niitä suurikapasiteettisimpia muistikortteja mitä maa päällään kantaa, niistä tilavimmat väh. 16GB.

  Mikäli tällaisesta PDA:sta löytyy myös GSM-ominaisuus, uskallan ainakin itse laskea sen matkapuhelimeksi ja samalla väittää, että suurin mahdollinen muistikortti matkapuhelimessa on (tällä hetkellä) 16GB.
   

Jaa tämä viestiketju