Mobiili.fi Lisälaitteet testissä #8: langatonta latausta Nokia DT-601 -latauslevyllä

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 28/9/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2173
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Arvostelimme mobiili.fissä kevään aikana toistakymmentä matkapuhelimiin ja tabletteihin sopivaa lisälaitetta. Syysiltojen pidentyessä jatkamme testirupeamaa uusilla laitteilla ja erityisesti langattomat laturit tulevat olemaan tarkemmassa syynissä. Syksyn ensimmäisessä arvostelussa otamme testiin Microsoftin Nokia DT-601 –laturin ja myöhemmin testiin pääsee myös joukko muita lisälaitteita.

  Erona keväällä julkaistuihin artikkeleihin, tulemme jatkossa julkaisemaan jokaisen arvostelun erikseen. Useampaa lisälaitearvostelua ei jatkossa enää niputeta saman jutun alle, mikä mahdollistaa tiheämmän julkaisutahdin. Samalla kommenttikentässä on helpompi keskittyä yhdestä laitteesta keskustelemiseen.

  Aiemmat keväällä julkaisut artikkelit ovat luettavissa alta:
  Arvostelussa Nokia DT-601: langatonta latausta parilla kympillä


  [​IMG]

  Microsoftin julkaisema Nokia DT-601 –latausalusta on monella tapaa langattomista latureista yksinkertaisin. DT-601 ei sisällä erillistä USB-porttia, eikä laturilla pysty lataamaan montaa puhelinta samanaikaisesti. Se on uskomattoman pienikokoinen ja yöpöydän reunalla lähes huomaamaton. Ainoa rungosta erottuva yksityiskohta on pieni merkkivalo, joka hohtaa kirkkaana, kun puhelin on latauksessa.

  DT-601:n kohdalla laturin suurimmat hyödyt ja haitat kulkevat käsi kädessä. Paketista avatessa laturin pelkistettyyn muotoiluun ja pieneen kokoon on helppo ihastua. Toisaalta laturi tuntuu joiltain osin liiankin pieneltä. Varsinkin suuremmat puhelimet kiikkuvat laturin päällä huolestuttavan epävarmasti ja pienellä tönäisyllä puhelin on helppo tiputtaa pois laturin päältä. Varsinkin puhelinta yöpöydän reunalla pitäessä on syytä olla tarkkana, sillä ainakin aiemmissa DT-malleissa ongelmana on ollut tiettyjen puhelinten liukuminen pois laturin päältä omia aikojaan.


  Paremman pidon aikaansaamiseksi Nokia DT-601 hyötyisi erityisesti laturin päällä sijaitsevista kumitassuista, jotka ovat tulleet tutuiksi monista muista langattomista latureista. Vastaavan virityksen voi lisätä toki laturiin itsekin, mutta tämän ei pitäisi olla lähtökohtana koskaan uutta tuotetta ostettaessa. Nykyisillään pieni koko yhdistettynä kumitassujen puutteeseen tekevät laturista kuitenkin riskialttiin yhdistelmän.

  Jos laturin pieni koko aiheuttaa harmaita hiuksia kiikkeryydellään, on koko tervetullut ominaisuus tien päällä. Microsoftille täytyy antaa kiitosta siitä, miten laturi on iästään huolimatta yksi tämän hetken pienimmistä, eikä vie tilaa juuri tavallista vakiolaturia enempää. Koska DT-601 ottaa virtansa suoraan USB-portista, voi sen myös kytkeä kannettavaan, eikä erillistä pistoketta tarvitse välttämättä kantaa mukana. Pienenä lisänä pakkauksen mukana tulee myös muovinen kiinnitysrengas, jonka avulla laturin johdon saa matkan aikana pysymään hyvin kasassa.

  [​IMG]

  Tulevaisuutta varten Microsoftin toivoisi kehittävän ideaa matkalaturista pidemmälle ja käyttävän latausjohtona USB-micro-USB-yhdistelmää, jolloin samaa johtoa voisi käyttää myös tavallisessa latauksessa ja datan siirrossa. Myöskään pieni koon kasvattaminen ei tekisi laturille pahaa, sillä varsinkin suuremmat puhelimet kaipaisivat enemmän laskupinta-alaa. Jos suurempi koko pystyttäisiin hyödyntämään esimerkiksi ylimääräisenä USB-latausporttina, voisi laturilla ladata useampaa laitetta samanaikaisesti.

  Nykytilassaan Nokia DT-601 on hyvä matkalaturi, eivätkä laturin puutteet muodostu ylitsepääsemättömiksi ongelmiksi. Ulkoisesti laturin pelkistetty muotoilu on silmää miellyttävä ja pieni koko tekee siitä kätevän tien päällä. Käytettävyys ei valitettavasti yllä aivan ulkonäön tasolle ja erityisesti isompien puhelinten kanssa latauslevy tuntuu kiikkerältä. Myös USB-portin puuttuminen ja langattoman latauksen keskivertoa hitaampi latausnopeus voivat aiheuttaa ongelmia, etenkin jos puhelin pitää ladata lyhyellä aikataululla. Huomioiden DT-601:n kahdenkymmenen euron hinnan, ovat kompromissit kuitenkin ymmärrettäviä, eivätkä kriittisiä käyttökokemuksesta nauttimiseen.

  [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

  Hinta: 22 €

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju