Mobiili.fi Lisälaitteet testissä #12: kantavatko Nokia DC-50:n innovaatiot maaliin saakka?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 12/11/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Edellisestä lisälaitetestistämme on ehtinyt vierähtää tasan kuukausi, joten aiemminkin testeissämme vilahtaneen Nokia DC-50:n arvostelu tuntuu enemmän kuin ajankohtaiselta. Koska olemme testanneet syksyn mittaan lukemattomia langattomia latureita niin Ikealta kuin Microsoftiltakin, on Nokia DC-50 jäämässä tältä erää viimeiseksi lisälaitteeksi kyseisestä tuotekategoriasta. Raikkaan erilaiseksi osoittautunut laite tuntuukin hyvältä tavalta lopettaa neliosaiseksi venähtänyt langattomien latureiden arvostelusarja.

  Tämän kertaisen arvostelun lisäksi vanhemmat lisälaitetestit ovat luettavissa alta:
  Arvostelussa Nokia DC-50


  [​IMG]

  Kaikista arvostelemistamme langattomista latureista ja varavirtalähteistä Nokia DC-50 on mahdollisesti mielenkiintoisin tuttavuus. Ehkä turhankin vähälle huomiolle jäänyt lisälaite yhdistelee monia langattomien latureiden ja varavirtalähteiden parhaista ominaisuuksista, ja onnistuu samalla näyttämään ulkoisesti harvinaisen pirteälle. Laitetta ei ole myöskään hinnalla pilattu, sillä tällä hetkellä sen voi löytää tarjouksesta alle 30 eurolla.

  Aloittaen laturin ulkomuodosta, ovat mitat selvästi huolella harkittuja. Laturi kulkee takin taskussa siinä missä puhelinkin, ja laskupinta-alaa on huomattavasti enemmän kuin esimerkiksi aiemmin arvostellussa Nokia DT-601 –laturissa. 150 gramman painollaan laturi tuntuu myös laadukkaan jämäkältä, olematta kuitenkaan liian painava taskussa pidettäväksi.

  Hauskana yksityiskohtana Nokia DC-50 ei ole pelkästään langaton laturi, vaan laitetta voi myös ladata toisen langattoman laturin avulla. Käytännössä esimerkiksi ulos lähtiessä laturin voi heittää takin taskuun, jossa se lataa automaattisesti älypuhelimen akkua. Takaisin kotiin tullessa DC-50:n voi puolestaan heittää toisen langattoman laturin päälle, jolloin laitteessa on taas virtaa seuraavaa reissua varten. Jos kotoa ei löydy ylimääräistä langatonta laturia, voi laitteen toki ladata perinteisesti USB-piuhankin välityksellä.

  [​IMG]
  Nokia DC-50:n lataaminen onnistuu myös muita langattomia latureita käyttämällä.


  Niin paljon hyvää kuin Nokia DC-50:ssä onkin, löytyy laitteesta myös se kuuluisa ”mutta”. Laitteen muutaman vuoden ikä näkyy erityisesti akun kapasiteetissa, joka on nykymittapuulla yksiselitteisen surkea. Sisäänrakennetulla 2 400 mAh:n akussa ei tahdo riittää virtaa edes keskiverto älypuhelimen lataamiseksi, puhumattakaan esimerkiksi tabletin lataamisesta. Vaikka laturilta ei odota 16 000 mAh:n kapasiteettia Xiaomin tyyliin, tuntuu vähintään 5 000 mAh kapasiteetti nykymittapuulla minimiltä.

  Ottaen huomioon varavirtalähteiden jatkuvasti lisääntyvän tarpeen esimerkiksi viikonlopun kestävillä festivaaleilla tai työmatkoilla, voi Nokia DC-50:n akun kapasiteetti nousta monille kynnyskysymykseksi. Varsinkin jos mukana on parikin älylaitetta ja kaverinkin puhelin pitäisi saada lataukseen, tuntuu 2 400 mAh enemmän hätävaralta kuin varsinaiselta käyttövirralta.

  Varsinaista loppuarvosanaa Nokia DC-50:lle on vaikea antaa, sillä esimerkiksi illalla ulos lähdettäessä toimii se kullanarvoisena kaverina, jos puhelin on päivällä unohtunut ladata. Samoin niille, joiden puhelimessa akku ei tunnu riittävän päivän yli, muodostuu DC-50 halvemmaksi ostokseksi kuin uusi puhelin. Kaikesta huolimatta kyseessä on kovan luokan pettymys niille, jotka etsivät varavirtalähdettä vaativampaan käyttöön. Omista käyttötarkoituksista riippuen DC-50 voikin olla varavirtalähteenä yksi markkinoiden parhaista tai huonoimmista vaihtoehdoista.

  [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

  Hinta: 30 €

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju