Mobiili.fi Lisälaitteet testissä #11: Ikean mobiililaitteet jatkotestissä

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 11/10/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Viime viikolla arvostelimme Ikean myymän Nordmärken kolmoislaturin ja tällä viikolla jatkamme samalla linjalla. Tämän kertaisessa arvostelussa tutustumme Nordmärken perinteisempään yksöislaturiin, joka hoitaa langattoman latauksen kolmoislaturin tapaan, mutta nimensä mukaisesti vain yhdelle laitteelle. Langattomista latureista kiinnostuneiden kannattaa myös pistäytyä lukemassa aiempi Nokia DT-601:n arvostelu.

  Tämän kertaisen arvostelun lisäksi vanhemmat lisälaitetestit ovat luettavissa alta:
  Arvostelussa Ikea Nordmärke -yksöislaturi


  [​IMG]

  Viime viikolla arvosteltu Nordmärken kolmoislaturi jätti monessa asiassa toivomisen varaa, mutta nyt testiin tullut yksöislaturi on astetta varteenotettavampi vaihtoehto. Erot Ikean kahden laturimallin välillä eivät ole suuren suuria, mutta monet keskeisistä ominaisuuksista toimivat paremmin hieman pienemmässä koossa.

  Aloittaen ulkonäöstä, muistuttaa Nordmärken yksöislaturi tyyliltään pitkälti suurempikokoista kolmoislaturia. Paksuutta laturilla on edelleen pari senttiä ja materiaalit eivät ole laadukkaimmasta päästä, mutta leveys- ja pituussuunnassa pienempi koko on tervetullut. Yksöislaturin voi esimerkiksi helposti asettaa yöpöydän kulmalle tai kapeammankin hyllyn päälle, mikä tuotti kolmoislaturissa ongelmia.

  Mukavana yksityiskohtana Nordmärken yksöislaturista löytyy kolmoislaturin tapaan ylimääräinen USB-portti. Tämä mahdollistaa sen, että laturilla voi tarvittaessa ladata kahta puhelinta – yhtä USB-piuhan kautta ja toista langattomasti. Koska USB-lataus on langatonta latausta nopeampaa, kiittää USB-portin olemassaolosta erityisesti silloin, kun lataamisella on kiire. Muissa tilanteissa asialla ei ole niinkään väliä.  [​IMG]
  Vasemmalla Nokia DT-601, keskellä Nokia DC-50 ja oikealla Ikea Nordmärke-yksöislaturi. Vaikka Nordmärken yksöislaturi ei vedä kokonsa puolesta vertoja kolmoislaturille, ei aivan sirostakaan laitteesta ole kyse.


  Pienenä pettymyksenä Nordmärken yksöislaturin pienempi koko ei näy virtalähteessä, joka on kolmoislaturin tapaan järkälemäinen. Virtalähde ei myöskään hyödynnä USB-piuhaa, joten laturin kiinnittäminen esimerkiksi kannettavaan ei onnistu. Tämä tarkoittaa, että virtalähdettä on kuljetettava aina laturin mukana, mikä aiheuttaa harmaita hiuksia erityisesti kodin ulkopuolella. Katsoen miten esimerkiksi Nokia DT-601 hoiti vastaavan ongelman, ei Ikean ratkaisua voi kuin ihmetellä.

  Kokonaisuudessaan Nordmärken yksöislaturi on puutteistaan huolimatta tervetullut uutuus laitemarkkinoille ja lupaava esimerkki Ikean laajentumisesta uusiin tuotekategorioihin. Kuten monien muidenkin ensimmäisen sukupolven laitteiden kanssa, eivät Nordmärkenkään laturit tunnu loppuun asti hiotuilta, mutta tarjoavat hyvän pohjan jatkokehitykselle. Tulevaisuudessa olisi erityisen toivottavaa, että Ikea kiinnittäisi huomiota yhtiölle tyypilliseen halpaan hinnoitteluun, sillä nykyisellä 40 euron hinnalla voi ostaa kilpailijoiden latureita parikin kappaletta.  [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

  Hinta: 39 €

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju