Mobiili.fi Lisälaitteet testissä #10: Ikea mukaan mobiilimaailmaan – huonekalujätin ensimmäisen...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 4/10/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2140
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Taannoisessa Nokia DT-601 -arvostelussa lupasimme testiin aiempaa enemmän langattomia latureita. Tällä kertaa olemmekin saaneet testattavaksemme ruotsalaisen Ikean langattoman laturin, jolla voi poikkeuksellisesti ladata kolmea puhelinta samaan aikaan – käytännössä neljää, jos laturista löytyvä USB-portti otetaan käyttöön. Nordmärke-nimellä kulkeva langaton laturi ei ole myöskään jäämässä ainoaksi Ikean lisälaitteeksi, vaan aiomme jatkossakin testata muidenkin kuin perinteisten lisälaitevalmistajien myymiä tuotteita.

  Tämän kertaisen arvostelun lisäksi aiemmin julkaistut lisälaitetestit ovat luettavissa alta:
  Arvostelussa Ikea Nordmärke -kolmoislaturi


  [​IMG]

  Aiemmassa Nokia DT-601:n arvostelussa totesimme laturin ongelmaksi pienen koon ja suurien puhelinten kiikkeryyden laturin päällä. Esimerkiksi yöpöydän reunalla pidettäessä kiikkeryys aiheutti huolta ja laturille olisi toivonut astetta suurempaa kokoa.

  Ikean myymä Nordmärke-laturi on kuin vastakohta Nokia DT-601:lle. Jos DT-601:n asettaminen yöpöydän reunalle huoletti, Nordmärkessä samasta ongelmasta ei tarvitse kärsiä – jämäkän kokoinen laturi ei nimittäin mahdu alkuunkaan pienempikokoisten yöpöytien päälle.

  Reiluuden nimissä on todettava, ettei Ikean laturia ole alun pitäenkään suunniteltu yöpöydällä pidettäväksi. Kolme erillistä latausalustaa sisältävä laturi pääsee paremmin oikeuksiinsa keittiön tai eteisen pöydällä, jossa koko perhe voi ladata puhelimensa samanaikaisesti. Valitettavasti laturin ulkonäkö aiheuttaa sen, ettei sitä mielellään halua sijoittaa erityisen näkyvälle paikalle. Muovinen muotoilu on tuttua Ikeaa, ja vaikka laturi ei ole erityisen ruma, on sen sijoittaminen vähintäänkin haastavaa.

  [​IMG]
  Kolmoislaturi on pakattu perinteiseen Ikea-tyyliin, jota voi kuvata enemmän käytännönläheiseksi kuin tyylikkääksi. Pakkauksella ei sinänsä ole väliä, mutta valitettavasti Ikea-tyyli jatkuu myös pakkauksen sisällössä.


  Laturin mittakaavaa kuvaa hyvin se, että yhden Nordmärken tilalle saisi kasattua kaksikymmentä Nokia DT-601 –laturia. Suuressa koossa onkin sulateltavaa, vaikkei koko ole pelkästään negatiivinen puoli. Varsinkin suurempikokoisten puhelinten tai tablettien omistajat lienevät kiitollisia laskupinta-alasta, minkä lisäksi laturi pysyy kokonsa puolesta jämäkästi pöydällä. Hyvistä puolista huolimatta järeä ulkomuoto sopii paremmin esimerkiksi toimistoympäristöön kuin tavalliseen kotikeittiöön.

  Varsinaisen laturin lisäksi Nordmärkessä tulee mukana myös reilun kokoinen virtalähde, joka yksin vastaa kooltaan Nokia DT-601 -laturia. Ikävästi virtalähde ei käytä USB-kaapelia, joten lataaminen esimerkiksi kannettavasta käsin ei onnistu. Tätä ominaisuutta ei kuitenkaan jää suuremmin kaipaamaan, sillä suuresta koosta johtuen Nordmärken käyttäminen matkalaturina on pitkälti poissuljettua.

  [​IMG]
  Vasemmalla Nokia DT-601, keskellä Nokia DC-50 ja oikealla Ikea Nordmärke-yksöislaturi. Verrattuna pienimpään Nokia DT-601:een, on alla näkyvä kolmoislaturi paitsi huomattavasti leveämpi ja korkeampi, myös tuplasti paksumpi.


  Suurta kokoa ja hieman aneemista ulkomuotoa lukuunottamatta Nordmärken laturi hoitaa varsinaisen tehtävänsä – langattoman lataamisen – kunnialla. Laturi ei ole turhan tarkka puhelimen sijoittelusta, ja jahka puhelin ja laturin plus-merkki jotenkuten kohtaavat, alkaa lataus automaattisesti. Joillekin harmaita hiuksia voi tosin aiheuttaa laturin verkkainen latausnopeus, joka johtuu kuitenkin enemmän langattoman latauksen teknisistä rajoituksista kuin Nordmärkestä itsestään.

  Niille, joille langaton lataus tuntuu hitaalta vaihtoehdolta, löytyy Nordmärkestä myös perinteinen USB-portti tavallista latausta varten. Ylimääräinen USB-portti on tervetullut lisä, mutta kysymys kuuluu, miksi portteja on laitettu suurikokeiseen laturiin vain yksi. Jos moderneista varavirtalähteistä löytyy useampi USB-portti, toivoisi Nordmärkeen ehdottomasti samaa ominaisuutta. Puute korostuu erityisesti, koska Nordmäke on selvästi suunniteltu useamman henkilön käytettäväksi.

  Kaiken kaikkiaan Nordmärken houkuttelevuus riippuu siitä, kuinka paljon laturin jykevä koko aiheuttaa haittaa. Ennen ostamista laturia voi käydä katsomassa Ikeassa ja pohtia sopiiko se oman asunnon sisustukseen. Ostoa harkitessa on hyvä ottaa huomioon myös jykevä virtalähde, joka vaatii mielellään kaapin tai lipaston eteensä. Jos laturin sijoittelu ei aiheuta ongelmia ja perheessä on useampi langatonta laturia kaipaava, voi Nordmärkeä suositella järkeenkäyvästä hinnoittelusta ja käytännönläheisyydestä.  [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

  Hinta: 69 €

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju